Kevään ja syksyn 2021 aikana Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Itla ja Talous ja nuoret TAT järjestivät yhteistyössä Hyvää työtä nuori -dialogeja sekä verkkotapahtuman. Dialogien ja tapahtuman pääosassa olivat nuoret ja heidän ajatuksensa tulevaisuudesta sekä työelämästä.

Tapahtuman toteutuksessa mukana oli 60 henkilöä ja etukäteisdialogeihin osallistui noin 30 henkeä. Tapahtumakokonaisuus huipentui 30.9.2021 toteutuneeseen Hyvää työtä nuori- verkkotapahtumaan. Nuoret, tutkijat, ammattilaiset, päättäjät ja yrityksien edustajat keskustelivat yhdessä tulevaisuudesta ja työelämästä sekä miten nuorten hyvinvointia ja työelämään kiinnittymistä voitaisiin tukea entistä paremmin. 

Tapahtumaan osallistui yli 860 katsojaa ja tapahtumapäivänä Twitter-tunniste #HyvääTyötäNuori nousi huippuhetkinä Suomi Twitterin 3. sijalle. Tämä suosio osoittaa nuorten, työn ja tulevaisuuden sekä niiden eteen toimimisen olevan merkityksellistä ja innostavaa.  

Verkkotapahtuman keskeiset ajatukset koottiin viiden kohdan Hyvän työn ja tulevaisuuden manifestiksi: 

  1. Jokaiselle nuorelle mahdollisuus rakentaa itsensä näköinen elämä 
  2. Nuorten vahvuudet ja mahdollisuudet näkyviksi 
  3. Nuorille vaikutusvaltaa heitä koskeviin asioihin 
  4. Huolenpitoa työkyvystä ja työhyvinvoinnista 
  5. Jokaiselle nuorelle hyvä ensimmäinen työkokemus 

Manifesti on suunnattu oppilaitoksille, työpaikoille sekä asiantuntijoille, jotka työskentelevät nuorten kanssa. Jokainen nuori ansaitsee saada tukea oman yksilöllisen polkunsa rakentamiseen! 

Hyvän työn ja tulevaisuuden manifesti

Takaisin vuosikertomukseen