Keväällä 2021 Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö järjestää kerran kuukaudessa Lapsuuden rakentajat hyvinvointijohtamisen työpajan. Työpajoissa keskustellaan ja pohditaan yhdessä hyvinvointijohtamisen teemoja vaihtuvan vieraan johdolla. Toivotamme kaikki hyvinvoinnista ja johtamisesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi mukaan!

Tälle sivulle kokoamme kevään työpajojen esittelyt, aikataulut ja ilmoittautumislinkit. Seuraava työpaja järjestetään 9.3.2021 klo 13-15. Ilmoittautumislinkin ja aiheen löydät alempaa tältä sivulta.

Tulevat työpajat:

  • 9.3.2021 klo 13-15: Leeds – lapsiystävällinen kaupunki, kuinka se tehtiin?
  • 6.4.2021 klo 13-15: Uuden ajan johtaminen
  • 4.5.2021 klo 13-15: Tunnetaidot ja johtaminen

Menneet työpajat:

  • 12.1.2021 klo 13-15: Kytkeytyneet luotettavat tietotilat
  • 9.2.2021 klo 13-15: ChildFair State – kohti lapsi- ja nuorisokeskeistä hyvinvointivaltiota

Tiedotamme tällä sivulla työpajojen tarkemmista teemoista ja vieraista – pysy kuulolla!

Lisätiedot:

Tapahtumakoordinaattori Heli Koivula, heli.koivula@itla.fi

Lapsuuden rakentajat hyvinvointijohtamisen työpaja 6.4.2021 klo 13-15

UAJ – Uuden ajan johtaminen

Huhtikuun työpajan aiheena on UAJ – Uuden Ajan Johtaminen. Työpajassa keskitytään ajankohtaisiin kysymyksiin johtamisen nykytrendeistä, muutoksista ja kehityssunnista. Miten toimintaympäristön kehitys haastaa johtamisen ja millaisia kehittämisen odotuksia organisaatioissa on? 

Työpajan tavoitteena on:

  • herätellä johtamisen tulevaisuuden skenaarioiden äärelle,
  • rakentaa johtamisen ja organisaatiokulttuurien uutta paradigmaa,
  • sekä kutsua esiin pieniä johtamisen kokeiluja ja suuria innovaatioita.

Työpaja järjestetään tiistaina 6.4.2021 klo 13–15 Zoomissa.

Ilmoittaudu työpajaan tästä. Ilmoittautuminen päättyy 5.4.2021.

Työskentelyä fasilitoivat Sebastian Siukonen ja Vesa Purokuru (Humap), Uuden Ajan Johtamisen -verkoston kätilöt.

Sebastian Siukonen, Humap

20 vuotta johtajana: Tavoitteeni on ymmärtää ihmisten ja organisaatioiden tarpeita suunnata tulevaan. Kyselen, kuuntelen ja olen synnyttämässä kohtaamisia, missä yhteinen ajattelu luo edellytyksiä vaikuttaville ja strategialähtöisille uudistumismatkoille. Arvomme ja vaikuttavuutemme on siinä, miten synnytämme luottamusta ja merkitystä toisillemme.

Vesa Purokuru, Humap

25 vuotta organisaatiokehittämistä: Minua innostavat Uuden ajan toimintakulttuurit, jotka koostuvat kollektiivisesta tietoisuudesta, yhteisestä tavoitteesta, uutta luovista haastavista keskusteluista ja yhteisöllisestä oppimisesta. Johtamisen rooli synnyttää kulttuurin. Työssäni pyrin pysäyttämään ihmiset kohtaamisiin, joissa syntyy innostuksen energiaa, uusia ajatuksia ja tuloksia.

Lapsuuden rakentajat hyvinvointijohtamisen työpaja 9.3.2021 klo 13-15

Leeds – lapsiystävällinen kaupunki, kuinka se tehtiin?

Leedsin kaupungin lasten ja perheiden palvelut ovat kokeneet merkittävän muutoksen viimeisen 10 vuoden aikana. Työpajassa keskitytään siihen, kuinka Leedsissä siirryttiin arvostavaan, suhdeperusteiseen ja lapsikeskeiseen toimintamalliin. Kuulemme keskeisistä tekijöistä, jotka johtivat Leedsin kaupungin palveluiden muutokseen ja sosiaalityön käytäntöjen kehittämiseen. Kuinka johtajuus muuttui ja miten kulttuurin muutos tehtiin?

Maaliskuun työpaja järjestetään tiistaina 9.3.2021 klo 13-15 Zoomissa.

Ilmoittaudu mukaan tästä. Ilmoittautuminen päättyy 8.3.2021.

Tilaisuuden alustajana ja keskusteluttajana toimii Leedsin kaupungin lasten palveluiden apulaisjohtaja Saleem Tariq.

Saleem Tariq

Saleem Tariq on toiminut sosiaalityöntekijänä ja johtajana kaikilla sosiaalityön tasoilla Leedsissä. Sal on restoratiivisten ja suhdeperusteisten menetelmien innokas puolestapuhuja, ja kiinnostunut siitä, kuinka niiden avulla saadaan aikaan systeemistä muutosta. Vuonna 2019 Tariq palkittiin Officer of the Order of the British Empire arvonimellä lasten, nuorten ja perheiden palveluiden hyväksi tekemästään työstä.

Lapsuuden rakentajat hyvinvointijohtamisen työpaja 9.2.2021 klo 13-15

ChildFair State – kohti lapsi- ja nuorisokeskeistä hyvinvointivaltiota

ChildFair State on kunnianhimoinen osallistavan kehittämisen projekti. Projektin keskiössä on nuorten ääni sekä heidän näkemyksensä ja ideansa siitä, kuinka englantilaista hyvinvointivaltiota tulisi uudistaa. Työpajassa keskitytään nuorisokeskeiseen osallisuuteen sekä ChildFair State -projektin kehitysvaiheisiin Englannissa. Kuulemme projektin vaiheista sekä nuorten osallisuuden organisoimisesta ja tuloksista.

ChildFair State -projektiin voit tutustua etukäteen hyväntekeväisyysjärjestö Children Englandin verkkosivuilla.

Työpaja järjestetään tiistaina 9.2.2021 klo 13–15 Suomen aikaa (klo 11–13 Iso-Britannian aikaa) Zoomissa. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Tilaisuuden alustajana ja keskusteluttajana on Children Englandin toimitusjohtaja Kathy Evans.

Kathy Evans

 

Kathy Evans on toiminut Children England –järjestön toimitusjohtajana vuodesta 2013. Children England on vuonna 1942 perustettu, Englannissa toimiva lasten hyväntekeväisyysjärjestöjen sekä vapaaehtois- ja yhteisösektorin organisaatioiden kattojärjestö. Evans kirjoittaa säännöllisesti kolumneja lapsiin ja vapaaehtoistyöhön liittyvistä aiheista sekä on yksi Kittens Are Evil: Little Heresies in Public Policy teoksen kirjoittajista. Evans sai vuonna 2018 Children and Young People’s Champion” palkinnon vuosittaisessa Children & Young People Now -tilaisuudessa.