Tänään julkistettiin Itlan ja Unicefin yhteistyö Lapsiystävällinen kunta –mallin digitalisoimiseksi. Digitalisaatiolla tehostetaan mallin hyödyntämistä kunnissa ja lisätään esimerkiksi lasten ja nuorten osallistumismahdollisuuksia sekä vahvistetaan lapsivaikutusten arviointia.

Itla tukee Lapsiystävällinen kunta -mallin digitalisointia, koska malli on tutkitusti todettu toimivaksi lapsen oikeuksien ja lapsivaikutusten arvioinnin edistämisessä (esimerkiksi Owal Groupin vaikuttavuusselvitys 2017). Itlan rahoittaa lapsiystävällinen kunta -mallia yhteensä 100 000 eurolla 2019-2020.

Unicefilla ja Itlalla on samat strategiset tavoitteet. ”Lapsen oikeuksien tulee toteutua jokaisen lapsen arjessa, joka päivä”, painottaa Unicefin erityisasiantuntija Sanna Koskinen.

”Itlalle tämä on konkreettinen askel lapsivaikutusten arvioinnin edistämiseksi. Samalla parannetaan lasten osallisuutta ja ihmisoikeuksia sekä innovatiivisten työskentelytapojen ja johtamisen käytäntöjä, jotka myös ovat Itlan toiminnan ytimessä”, iloitsee kehitysjohtaja Tiina Ristikari Itlasta.

Yhteistyöstä kerrottiin tänään tilaisuudessa, jossa julkaistiin myös Itlan tilaama kansainvälinen selvitys lapsistrategioista ja lapsivaikutusten arvioinnista kolmessa eri maassa. Selvitys löytyy täältä.

Lisätietoja yhteistyöstä antavat

Kehitysjohtaja Tiina Ristikari, Itla, puh. 050 917 7396, tiina.ristikari@itla.fi

Erityisasiantuntija Sanna Koskinen, Unicef, puh. 050 576 2293, sanna.koskinen@unicef.fi

Lue seuraavaksi