Vietämme Itlan juhlavuotta teemalla Tulevaisuuden kuvia – Lasten ja nuorten Suomi 2057. Vuosi huipentuu 15. marraskuuta juhlaseminaariin, jonka pääpuhujana on resilienssitutkimuksen uranuurtaja professori Michael Ungar Dalhousie yliopistosta, Kanadasta.
Ohjelmassa on mukana nuoria, jotka kertovat ajatuksistaan tulevaisuudesta. Itlan tuleviin vuosiin suunnataan esittelemällä Itlan uusi strategia. Lisäksi pääsemme nauttimaan Tempo-orkesterin musiikkiesityksestä.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii juhlavuoden suojelijana. Tervehdyksen esittää myös eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.
Professori Michael Ungar
Michael Ungar (Ph.D.) on perheterapeutti ja sosiaalityön professori Dalhousien yliopistossa, jossa hän johtaa tutkimusta lasten, perheiden ja yhteisöjen resilienssistä. Professori Ungar on julkaissut yli 200 vertaisarvioitua artikkelia resilienssistä. Hän on myös kirjoittanut 17 kirjaa mielenterveyden ammattilaisille, tutkijoille ja vanhemmille.
Tunnustuksena työstään professori Ungarille on myönnetty The Canadian Association of Social Workers -yhdistyksen kansallisesti arvostettu palkinto. Hän on The Royal Society of Canadan tutkimusjohtaja ja toiminut aikaisemmin The American Family Therapy Academyn johtoryhmän jäsenenä.
Lapsuuden resilienssin uusia suuntauksia
Resilienssin ymmärtäminen edistää tietoisuutta tavoista työskennellä lasten, nuorten ja perheiden kanssa, joilla on esimerkiksi väkivallasta, riippuvuuksista, mielenterveysongelmista ja sosiaalisesta syrjäytymisestä johtuvia ongelmia.
Juhlawebinaarin puheenvuorossaan professori Ungar tarkastelee viimeaikaisia innovaatioita siitä, miten resilienssiä sekä ymmärretään että sovelletaan käytännössä ja politiikassa. Hän osoittaa, että resilienssi on prosessi, jota nuorten tarpeisiin vastaavat viralliset ja epäviralliset tukitoimet edistävät. Lisäksi Ungar tuo esiin seitsemän resilienssiin liittyvää tekijää ja niiden merkityksen tehokkaan palvelumuotoilun kannalta. Hän esittelee erityisesti uusia tutkimustuloksia esimerkiksi resilienssiprosessien erilaisia vaikutuksista ja nuorten monenlaisista poluista, vaikeista elämäntilanteista kohti hyvinvointia.
Lue lisää michaelungar.com ja Nurturing resilience -blogi.
Juhlaseminaari
Tilaisuuden juontaa asiantuntija Mari Hirvonen
13.00–13.30
Tempo-orkesteri esiintyy
Tilaisuuden avaa Itlan valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mirka Soinikoski
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kirjallinen tervehdys
Eduskunnan puhemies Matti Vanhasen tervehdys
13.30–14.00
Itlan strategia 2023–2026, hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kurttila
14.00–14.45
Professor Michael Ungar: New Directions in Childhood Resilience
Emeritaprofessori, lastenpsykiatri Tytti Solantaus esittelee professori Ungarin
14.45–15.30
Valoisat-ryhmä: Samalta viivalta – miten rakennamme lapsille ja nuorille valoisan tulevaisuuden?
Keskustelua lapsiperheköyhyydestä ja sen ratkaisuista nyt ja tulevaisuudessa. Valoisat on Itlan Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelman nuorten kokemusvaikuttajien ryhmä.
15.30-15.35
Päätössanat professori, toimitusjohtaja Petri Virtanen
Ohjelmatietoja täydennetään ja muutokset ovat mahdollisia.
Lämpimästi tervetuloa!
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 13.11.2022
Lue lisää juhlavuodesta: itla.fi/itla35vuotta
(Sivua päivitetty 11.11.2022)