Vanhempien rooli on tärkeä kestävien ratkaisujen löytämisessä lasten ja nuorten haastavaan käyttäytymiseen. Webinaarissa 23. toukokuuta klo 13.00–16.00 pohditaan mitä vanhemmat, opettajat ja muut tärkeät aikuiset tarvitsevat voidakseen olla apuna tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle.

Keinoja vanhempien voimauttamiseen – innovatiivisia työkaluja vanhemmuutta tukeville ammattilaisille -webinaarissa pääset kuulemaan ja keskustelemaan taitolähtöisestä kasvatuksellisesta lähestymistavasta, joka edistää aikuisen ja lapsen välistä yhteistyötä. Sillä voidaan tukea eri ikäisten lasten kasvua ja auttaa voittamaan niin pieniä kuin isompiakin kehityksen haasteita.

Webinaari on suunnattu vanhempia työkseen auttaville ammattilaisille.

Ilmoittaudu mukaan 19. toukokuuta mennessä.

Ohjelma

13.00 Tervetuloa
Kehitysjohtaja Marika Tammeaid, Itla

13.10 Professori Haim Omerin esittely
Psykiatrian erikoislääkäri, tietokirjailija Ben Furman

13.15 Haim Omerin videoitu haastattelu
Suomeksi tekstitetyssä haastattelussa Omer kertoo Väkivallaton vastarinta (NVR) -menetelmästä ja siitä, mitä sellaisia työkaluja se tarjoaa, joiden avulla kasvattajat voivat puuttua lasten ja nuorten väkivaltaiseen ja muuhun häiriökäyttäytymiseen.

13.55 Keskustelua Omerin haastattelun herättämistä ajatuksista
Osallistujat jaetaan keskusteluryhmiin. Ryhmissä heränneet ajatukset ja kysymykset kirjataan chattiin ja niitä kommentoidaan mahdollisuuksien mukaan Fuhrmanin ja Kurttilan puheenvuoroissa.

14.10 Jaloittelutauko

14.15 Ben Furman: Taitolähtöinen lähestymistapa
Psykiatrian erikoislääkäri ja ahkera tietokirjailija Ben Furman perehdyttää osallistujat ratkaisukeskeiseen, voimavaralähtöiseen ja luovaan
lähestymistapaan, jonka avulla voidaan auttaa lapsia ja nuoria voittamaan psyykkisiä ongelmia.

15.20 Tuomas Kurttila: Kokemuksia vanhempainryhmistä
Teologian ja hallintotieteiden maisteri, Helsingin ensikoti ry:n toiminnanjohtaja ja Itlan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kurttila on toiminut muun muassa lapsiasiavaltuutettuna ja toiminnanjohtajana Suomen Vanhempainliitossa. Hän on perehtynyt vanhempainryhmien ohjaamiseen ja perheiden tukemiseen, kun lapsilla ja nuorilla on ongelmia.

15.45 Loppukeskustelu

16.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Marika Tammeaid, Itla, marika.tammeaid(a)itla.fi

Ajankohta
Ajankohta23.05.2023
Kellonaika13:00 16:00
Paikka
PaikkaWebinaari
Katso kartalta