Osallistu tutkimukseen kirjoittamalla korona-ajan kokemuksista!
Tarkoituksena on koota lapsiperheiden vanhemmilta ja 15 vuotta täyttäneiltä nuorilta kirjoitusaineisto, jonka avulla tutkitaan sitä, miten koronaepidemia vaikuttaa lapsiperheiden arjen järjestelyihin, toimeentuloon ja työn- ja perheen yhteensovittamiseen.

Kirjoituskutsut

Lapsiperheiden vanhemmille: Korona-arki lapsiperheissä 

15-vuotta täyttäneille nuorille: Minä, perhe + korona

Kirjoituskutsu on avoinna 31.5.2020 saakka.

Tutkimuksen toteuttaa Kelan tutkimusyksikkö yhdessä Itlan ja MLL:n kanssa

Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Kelan tutkimusyksikön, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön (Itla) ja Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa (MLL). Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään sosiaaliturvan uudistamisessa ja tulokset julkaistaan tieteellisissä vertaisarvoiduissa julkaisuissa. Tutkimuksen rahoittajana toimii Kela.

Tutkimushanke on osa laajempaa sosiaaliturvauudistukseen liittyvää tutkimushanketta. Koronatilanne on muuttanut monen lapsiperheen arkea. Perheen kanssa vietetään nyt paljon aikaa, joka voi olla sekä antoisaa että vaativaa. Monissa perheissä lomautukset tai työttömyys ovat lisänneet huolta perheen taloudesta. Elämänpiirin kapeneminen neljän seinän sisälle on muuttanut sekä aikuisten että lasten arkipäivää monin tavoin. Perheiden arkeen tavallisesti kuuluvat sosiaaliset suhteet ja tukiverkostot ovat kaventuneet sosiaalisen eristäytymisen vuoksi.

Toteutusaika: 4/2020–5/2021

Kelan käynnissä olevat tutkimukset

Lisätietoja:

Ella Sihvonen, etunimi.sukunimi@kela.fi ja Miia Saarikallio-Torp, etunimi.sukunimi@kela.fi

Kehitysjohtaja Petra Kouvonen, Itla, etunimi.sukunimi@itla.fi, puh. 041 455 2280

 

Lue seuraavaksi