Politiikkaa tehdään tuleville sukupolville – mutta miten paljon lasten hyvinvointi näkyy poliittisessa keskustelussa?

Monet lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvät päätökset tehdään kuntatasolla, mutta miten lapset näkyvät eri puolueiden vaaliohjelmissa ja ehdokkaiden puheissa. Tästä otetaan selvää Itlan kuntavaalisohvalla 5.5. klo 9:00-10:30.

Itlan kuntavaalisohva-webinaarissa pureudutaan lasten hyvinvointiin kuntavaalien alla. Sytykettä keskusteluun tuo Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön tuore tutkimus, jossa on läpivalaistu puolueiden aiempien vuosien näkemyseroja:

Miten lapset ja heidän hyvinvointinsa ovat näkyneet edellisten eduskunta- ja kuntavaalien aikana verkkokeskusteluissa ja puolueohjelmissa? Onko puolueiden välillä eroja painotuksissa? Entä miten lasten hyvinvointia voi parhaiten edistää kunnallisessa päätöksenteossa?

Kuntavaalisohvalla tutkimustuloksia avaavat professori Harri Jalonen ja tutkija Aapo Hiilamo. Lisäksi nuoret kuntavaaliehdokkaat pääsevät tuoreeltaan kommentoimaan tutkimustuloksia sekä kertomaan näkemyksiään siitä, mitä on lapsille ja nuorille hyvä kuntapolitiikka.

Panelistit:

·         Miko Bergbom (perussuomalaiset), PS-nuorison puheenjohtaja​

·         Elisa Gebhard (sosialidemokraatit), Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen

·         Saara Hyrkkö (vihreät), espoolainen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja

·         Anna Lemström (vasemmistoliitto), vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja

·         Hanna Markkanen (keskusta), keskustanuorten puheenjohtaja

·         Matias Pajula (kokoomus) Kokoomusnuorten puheenjohtaja​

Kuntavaalisohvan avaa Itlan valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mirka Soinikoski. Vaalisohvalla puheenvuoroja jakaa Itlan toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.

Ota mukava asento ja istahda mukaan kuntavaalisohvalle!

Ennakkoilmoittautuminen tästä

Tapahtuman aikana voit lähettää panelisteille ja tutkijoille kysymyksiä chat-ikkunan kautta. Osallistu keskusteluun somessa aihetunnisteella #kuntavaalisohva

Ilmoittaudu myös tapahtuman LinkedIn-eventiin, niin pääset kurkistamaan tilaisuuden kulisseihin ja saat ensimmäisenä käsiisi paneelissa esitellyt tutkimustulokset.

Linkki tapahtuman tallenteeseen

Sivu päivitetty 12.5.2021: lisätty linkki tapahtuman tallenteeseen

Ajankohta
Ajankohta05.05.2021
Kellonaika09:00 10:30
Paikka
PaikkaVerkkotapahtuma
Katso kartalta