Jo tuttuun tapaan lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa järjestetään Lapsen oikeuksien foorumi ÄÄNI20 Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Teemana toisin tekeminen

Tämän vuoden teema on toisin tekeminen. Kuluneen kevään aikana pakko on mahdollistanut uuden tavan toimia ja kunnissa on tuotettu palveluja toisin. ÄÄNI20-foorumissa pohdimme mitä ja miten voimme tehdä toisin, että palvelujärjestelmä vastaa lasten, nuorten ja perheiden tarpeisiin. Mitä voimme tehdä toisin, että osallisuus toteutuu ja lapset, nuoret ja perheet saavat sellaiset elämän mahdollisuudet kuin he tarvitsevat?

Päivän aikana saat uskoa, vahvistusta ja konkreettisia keinoja sen varmistamiseksi, että kuntanne toimii jatkossakin hyvällä tavalla toisin ja viheliäisimmät ongelmat saadaan ratkaistua. Jokainen osallistuja tulee paikalle ”toisintekemisen” kokemukset ja tarpeet mukanaan ja keskinäinen keskustelu tulee olemaan tärkeä osa päivän antia.

Ohjelman perustana on lapsen oikeuksien sopimus ja lasten oikeudet sekä tutkimuksen, käytännön ja päätöksenteon yhdistäminen.

Kenelle?

Tapahtuma on suunnattu kuntien päättäjille ja viranhaltijoille sekä muille lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin parissa työskenteleville tahoille.

Laita päivä jo kalenteriin! Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Järjestäjät

Tapahtuman toteuttavat Alli Paasikiven säätiö, Hämeenlinnan kaupunki, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö, Kuntaliitto ja Suomen UNICEF.

Tapahtuman kumppanina toimii Lastensuojelun Keskusliitto.

#lapsenoikeuksienfoorumi #ääni20

 

Seuraamme koronavirustilannetta ja varaudumme vaihtoehtoisiin ratkaisuihin tilanteen niin vaatiessa. 

 

Ajankohta
Ajankohta19.11.2020
Kellonaika09:00 16:00
Paikka
PaikkaVerkatehdas, Hämeenlinna
Katso kartalta