Tänä vuonna Lapsen oikeuksien foorumi ÄÄNI20 siirtyy verkkoon ja järjestetään jo 13.11. lähtölaukauksena lapsen oikeuksien viikkoon. 

Tehdään töisin – tehdään paremmin 

Lapsen oikeuksissa on kysymys jokaisesta päivästä lapsen ja nuoren elämässä. Suuri osa lasten ja nuorten arkeen vaikuttavista päätöksistä tehdään kunnissa. ÄÄNI2020-etäfoorumi antaa erityisesti kuntajohtajille ja -päättäjille näkökulmia siihen, miten kunnissa voidaan toimia toisin ja näin varmistaa lasten hyvinvointi yhä paremmin – myös kuntatalouden näkökulmasta.  

Sysäyksen toisin tekemiselle tilaisuudessa antavat johtava erityisasiantuntija Olli Kärkkäinen valtiovarainministeriön budjettiosastolta ja kaupunginjohtaja Ritva Viljanen Vantaalta sekä hämeenlinnalaiset nuoret. Sen jälkeen siirrymme käytännön maaperälle ja tutustumme esimerkkeihin toisin tekemisestä kunnissa.   

ÄÄNI2020-foorumi on samalla myös lähtölaukaus tulevaan lapsen oikeuksien juhlaviikkoon. Lapsen oikeuksia juhlitaan koko viikon ajan 16.-22.11.2020 sekä tietysti lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Ohjelman perustana on lapsen oikeuksien sopimus ja lasten oikeudet sekä tutkimuksen, käytännön ja päätöksenteon yhdistäminen.

Kenelle?

Tapahtuma on suunnattu kuntien päättäjille ja viranhaltijoille sekä muille lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin parissa työskenteleville tahoille.

Laita päivä jo kalenteriin! Ilmoittautuminen avautuu lokakuussa viikolla 41. 

Järjestäjät

Tapahtuman toteuttavat Alli Paasikiven säätiö, Hämeenlinnan kaupunki, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö, Kuntaliitto ja Suomen UNICEF.

Tapahtuman kumppanina toimii Lastensuojelun Keskusliitto.

#lapsenoikeuksienfoorumi #ääni20 #lapsenoikeudet

Alustava ohjelma

9:00-10:00 Tervetuloa ja lähtölaukaus  
 
Saavatko lapset, nuoret ja perheet ansaitsemansa aseman julkisessa taloudessa nyt ja tulevaisuudessa?  

Johtava erityisasiantuntija Olli Kärkkäinen, valtiovarainministeriö, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Vantaan kaupunki ja hämeenlinnalaiset nuoret yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Raution kanssa  
 
9:55-10:00 Tauko 
 
10:00-11:00 Yhdessä toisin tekemällä kohti onnistumisia 

Esimerkkejä kunnista  
(Esimerkit vahvistetaan myöhemmin) 
 
10:40-11:00 Yhteenveto  
Nuoret, kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, Hämeenlinnan kaupunki ja toimitusjohtaja Petri Virtanen 

Tervetuloa! 

 

Ajankohta
Ajankohta13.11.2020
Kellonaika09:00 11:00
Paikka
PaikkaVerkkotapahtuma
Katso kartalta