Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön Lapsuuden rakentajat haastekilpailu järjestettiin keväällä 2020 nyt toista kertaa. Kilpailun teemana oli lasten ja nuorten ääni päätöksenteossa. Haastekilpailun kautta haettiin erilaisia innovatiivisia toimintamalleja ja –ideoita, joiden avulla saadaan lasten ja nuorten ääni kuuluviin – erityisesti niiden lasten ja nuorten, joita ei yleensä kuulla päätöksenteossa!  

Kilpailuun osallistui upeita innovatiivisia malleja ja toimintatapoja, joita on kehitetty eri puolilla Suomea. Mukaan haki sekä kolmannen sektorin että julkisen puolen toimijoita. Ilahduttavaa oli, että usean mallin kehittämisessä ja toiminnassa oli mukana useita eri toimijoita.

Tuomaristo kokoontui juhannusviikolla arvioimaan mukaan hakeneita malleja ja valitsemaan voittajan. Odotamme innolla, että pääsemme kertomaan kilpailun sadosta lasten ja nuorten osallisuuden ja kuulemisen vahvistamiseksi.  

Tilaisuudessa esitellään voittajamalli sekä kuullaan lahjakkaita nuoria esiintyjiä, joilla on vahva oma ääni ja näkökulma! Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan elokuussa.

Merkitse aika ja paikka kalenteriin ja ilmoittaudu mukaan tästä 21.8.2020 mennessä.

Kuvassa tuomariston jäsenet voittajan valinnan jälkeen. Henkilöt vasemmalta: Rosa Meriläinen, Salma Heib, Selda Demirtas, Jani Toivola, Itlan asiantuntija Mari Hirvonen sekä tuomariston puheenjohtaja Silja Kosola. 

Ajankohta
Ajankohta03.09.2020
Kellonaika13:00 15:00
Paikka
PaikkaKeskustakirjasto Oodi
Katso kartalta