Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön Lapsuuden rakentajat haastekilpailu järjestettiin keväällä 2020 nyt toista kertaa. Kilpailun teemana oli lasten ja nuorten ääni päätöksenteossa. Haastekilpailun kautta haettiin erilaisia innovatiivisia toimintamalleja ja –ideoita, joiden avulla saadaan lasten ja nuorten ääni kuuluviin – erityisesti niiden lasten ja nuorten, joita ei yleensä kuulla päätöksenteossa!  

Kilpailuun osallistui upeita innovatiivisia malleja ja toimintatapoja, joita on kehitetty eri puolilla Suomea. Mukaan haki sekä kolmannen sektorin että julkisen puolen toimijoita. Ilahduttavaa oli, että usean mallin kehittämisessä ja toiminnassa oli mukana useita eri toimijoita.

Tuomaristo kokoontui juhannusviikolla arvioimaan mukaan hakeneita malleja ja valitsemaan voittajan. Odotamme innolla, että pääsemme kertomaan kilpailun sadosta lasten ja nuorten osallisuuden ja kuulemisen vahvistamiseksi.  

Tilaisuudessa esitellään voittajamalli sekä kuullaan lahjakkaita nuoria esiintyjiä, joilla on vahva oma ääni ja näkökulma! 

Ilmoittautuminen päättyi 1.9. 

Ohjelma

Klo 13.00-13.10 Tervetuloa!

Tiina Ristikari, kehitysjohtaja, Itla

Klo 13.10-13.35 Lasten ja nuorten kuuleminen ja osallisuus kansallisessa lapsistrategiatyössä

Johanna Laisaari, kansallisen lapsistrategian pääsihteeri, valtioneuvoston kanslia

Klo 13.35-13.50 Nuorta voimaa! Musiikkia ja sanataidetta

Klo 13.50-14.30 Voittajan ja kunniamainninnan julkistaminen

Silja Kosola, nuorisolääketieteen dosentti & tuomariston puheenjohtaja

Klo 14.30-14.45 Voittajamallin esittely

Klo 14.45-15.00 Nuorta voimaa! Musiikkia ja sanataidetta

 

Kuvassa tuomariston jäsenet voittajan valinnan jälkeen. Henkilöt vasemmalta: Rosa Meriläinen, Salma Heib, Selda Demirtas, Jani Toivola, Itlan asiantuntija Mari Hirvonen sekä tuomariston puheenjohtaja Silja Kosola. 

Ajankohta
Ajankohta03.09.2020
Kellonaika13:00 15:00
Paikka
PaikkaVerkkotapahtuma
Katso kartalta