Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskus ja tutkimuksen lippulaiva INVEST järjestävät seminaarin, jonka aiheena on lasten ja nuorten mielenterveys koronapandemian aikana. Itla tekee yhteistyötä INVEST Lastenpsykiatrian kanssa.

Seminaari järjestetään Suomen kansallismuseossa Helsingissä 29. marraskuuta kello 12.15-16.00. Seminaaria voi seurata myös etäyhteyden kautta.

Seminaarissa Turun yliopiston lastenpsykiatrian professori Andre Sourander sekä Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen tutkijat esittelevät ajankohtaisia tutkimustuloksia lasten ja nuorten mielenterveysoireiden ja psykiatristen palveluiden käytön muutoksista pandemian aikana.

Aihetta käsitellään myös pandemian aikaisen päätöksenteon näkökulmasta. Sosiaali- ja terveysministeriön johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoo pandemia-ajan toimista ja tiedosta, jonka pohjalta toimia tehtiin.

Seminaari huipentuu paneelikeskusteluun, jossa asiantuntijat pohtivat, miten ja millaisella päätöksenteolla palvelujärjestelmää tulisi tulevalla hallituskaudella kehittää niin, että se vastaisi lasten ja nuorten tarpeisiin ja tukisi heidän mielenterveyttään

Itlan erikoistutkija Marjo Kurki pitää seminaarin lopetuspuheenvuoron.

 

Seminaari  on suomenkielinen ja se on suunnattu päättäjille, lasten ja nuorten parissa työskenteleville sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Osallistuminen on maksutonta.

 

Ilmoittaudu mukaan 21.11.2022 mennessä (lähiosallistuminen) tai 25.11.2022 mennessä (etäosallistuminen).

Lisätietoja tapahtumasta ja ajankohtainen ohjelma.

Lisätietoja seminaarista: David Gyllenberg, davgyl@utu.fi

Ajankohta
Ajankohta29.11.2022
Kellonaika12:15 16:00
Paikka
PaikkaKansallismuseo, Helsinki
Katso kartalta