Luonnon monimuotoisuus on vähentynyt erityisesti kasvavissa kaupungeissa. Tämä heikentää asukkaiden immuunijärjestelmää ja altistaa monille tartuntataudeille. Luontokosketus vaikuttaa myös mielenterveyteen ja fyysiseen aktiivisuuteen.  

Tervetuloa seuraamaan osana SuomiAreenaa järjestettävää paneelikeskustelua aiheesta Luonto takaisin kaupunkiin – Miten rakennamme terveyttä ja hyvinvointia edistävän elinympäristön tuleville sukupolville? Paneelikeskustelussa pureudutaan tutkittuun tietoon siitä, miten maankäytön suunnittelulla ja viherryttämisellä voidaan luoda terveyttä ja hyvinvointia edistäviä kaupunkiympäristöjä tuleville sukupolville – ja näin tukea myös yhteiskunnan taloudellista kantokykyä.

Paikka: Raatihuoneenpuisto, Pori 

Aika: 28.6.2023 klo 16.00–16.45 

Paneelikeskustelun järjestävät Hyvinvointia biodiversiteetti-interventioilla (BIWE) -hanke, Kaupunkisuunnittelu pandemioiden ennaltaehkäisyn välineenä (RECIPE) -hanke sekä Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla. Paneelissa keskustelevat erikoistutkija Aki Sinkkonen Luonnonvarakeskuksesta, yhdyskuntasuunnittelun professori Helka-Liisa Hentilä Oulun yliopistosta, maankäytön ja kaavoituksen kehittämispäällikkö Anne Jarva Kuntaliitosta ja toimitusjohtaja Aleksi Randell Rakennusteollisuudesta. Keskustelun vetäjänä toimii kehitysjohtaja Marika Tammeaid Itlasta. 

SuomiAreena järjestetään Porissa 27.-30.6.2023. Paneelikeskusteluun, kuten muihinkin SuomiAreenan tapahtumiin on kaikilla vapaa pääsy.  

Paneelikeskustelua voi seurata myös MTV:n Katsomo-palvelun kautta. 

 

Lisätietoja paneelista: 

Ohjelmajohtaja Marjo Kurki, Itla ja strategisen tutkimuksen PANDEMICS- ja YOUNG-ohjelmat, marjo.kurki@itla.fi

Viestintäjohtaja Kirsi Campello, Itla, kirsi.campello@itla.fi, puh. 040 630 1633

Lisätietoja SuomiAreenasta: SuomiAreena

 

 

Ajankohta
Ajankohta28.06.2023
Kellonaika16:00 16:45
Paikka
Paikka Raatihuoneenpuisto, Pori
Katso kartalta