Innovaatiotoiminnan kehitysjohtajaksi on valittu Tiina Ristikari ja asiantuntijaksi Mari Hirvonen. Tiedeasiantuntijana aloittaa Mirka Smolej.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Tiina Ristikari käynnistää Itlan lapsipolitiikan innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminnalla tuetaan lasten ja perheiden palvelujen tutkimusavusteista uudistamista Suomessa. Ristikari on työskennellyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella tutkimuspäällikkönä ja vastaavana tutkijana kansallisessa syntymäkohortti 1987 ja 1997 -tutkimustiimissä. Hänellä on kokemusta lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvän tietopohjan kehittämisestä sekä innovaatiotoiminnan vaikuttavuuden arvioinnista.

Ristikarin työparina asiantuntijan tehtävässä aloittaa sosiomi YAMK Mari Hirvonen. Hän osallistuu innovaatiotoiminnan suunnitteluun ja on mukana myös muissa Itlan tehtäväkokonaisuuksissa, kuten tapahtumatuotannossa. Hirvonen on työskennellyt yksikön esimiehenä perhekuntoutuskeskus Lausteella ja kehittänyt muun muassa asiakaskokemusmittaria ja työn vaikuttavuuden arviointia sekä vastannut asiakastyön kuntoutusprosessin tueksi suunnitellun digitaalisen alustan ja sovelluksen muotoilu- ja kehittämisprosessista.

Tiedeasiantuntijaksi valittiin valtiotieteiden tohtori Mirka Smolej. Hän osallistuu Kasvun tuki -portaalin interventioarvioinnin kehittämiseen ja toimitustyöhön. Tiedeasiantuntijan työnkuvaan kuuluu myös lapsipoliittiseen tiedon kokoamista, analysointia ja raportointia. Smolej siirtyy Itlaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta STEAsta, jossa hän on seurantavastaavana muun muassa ohjannut ja kouluttanut järjestöjä arviointitoiminnan järjestämisessä.

Kaikki uudet työntekijät aloittavat tehtävissään elokuussa.

“Innovaatio on täysin uusi toiminta-alue Itlassa, ja olemme iloisia että saimme todelliset huipputekijät joukkoomme. Tiedeasiantuntijan asiantuntemus täydentää merkittävällä tavalla menetelmien arviointia ja lapsipolitiikan tieto -osion toimintaa”, toteaa säätiön toimitusjohtaja Petri Virtanen.