Millaista kriiseihin varautumista tarvitsemme ja voimme odottaa tällä hallituskaudella? Miten kehittää palvelujärjestelmiä kriisinkestävämmäksi hoitovelan ja säästöpaineiden puristuksessa? Miten varautua lainsäädännöllä pandemioihin ja muihin kriiseihin?

Tervetuloa Kriisinkestävä Suomi -tilaisuuteen kuulemaan tutkimustietoa koronapandemian opeista ja keskustelemaan ratkaisuista Suomen kriisivalmiuden parantamiseksi!

Koronapandemiasta on seurannut paljon uutta tutkimustietoa kriisien vaikutuksista yhteiskuntaan ja sen eri toimijoihin. Tutkimuksista saatavat opit tulisi hyödyntää varautumisessa mahdollisiin tuleviin kriiseihin.

Tilaisuuden paneelikeskusteluissa poliitikot, hallinnon edustajat ja tutkijat käyvät vuoropuhelua hyvinvointivaltion palvelujärjestelmän kehittämistä sekä lainsäädännöllisestä varautumisesta pandemioihin ja muihin kriiseihin. Keskustelut juontaa toimittaja Jan Andersson.

Paneelikeskustelujen jälkeen tutkijat pitävät tietoiskuja koronapandemian opeista ja kriisivarautumista. Tietoiskut tarjoavat viimeaikaista tutkimustietoa ja antavat uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.

Tilaisuuden järjestävät strategisen tutkimuksen Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena, PANDEMICS-ohjelma ja Suomen Akatemian RESILIENCE-ohjelma yhteistyössä MTV:n kanssa.

Kaikille avoin keskustelutilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa. Paneelikeskustelut (klo 13–15) striimataan suorana verkossa: Seuraa verkkolähetystä tästä

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 22.9.2023 tästä. Paikan päälle ilmoittautuneille on lounas- ja kahvitarjoilu.

Ohjelma

13.00 Paneelikeskustelu: Hyvinvointivaltio kriisissä – miten turvata palvelut?

14.00 Paneelikeskustelu: Perusoikeudet törmäyskurssilla – mitä opimme koronarajoituksista?

15.00–17.00 Tietoiskut: ajankohtaista tutkimustietoa koronapandemian opeista ja kriisivarautumisesta

Tarkempi ohjelma PANDEMICS-ohjelman sivulla.

Lisätietoja tapahtumasta: 

Ohjelmajohtaja, erikoistutkija Marjo Kurki, marjo.kurki@itla.fi

Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena, PANDEMICS-ohjelma (2021-2024)

Pandemiat ja muut kriisit sekä niihin varautuminen, RESILIENCE -akatemiaohjelma (2021-2023)

Ajankohta
Ajankohta02.10.2023
Kellonaika13:00 17:00
Paikka
PaikkaTiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki ja verkossa
Katso kartalta