Risto Räppääjä tapaa Mielensäpahoittajan -sarja julkaistaan tänään Ruutu-palvelussa. Kahdeksanosaisessa sarjassa kaksi suomalaisten hyvin tuntemaa, mutta erilaista hahmoa ystävystyy ja pohtii yhdessä elämän suuria ja pieniä asioita. Sarja on kannustava hyvän mielen ohjelma, jossa vaikeitakin asioita käsitellään myönteisellä tavalla.

Sarja lähti säätiössä liikkeelle halusta tehdä suoraan lapsille tuotettua ohjelmaa, jossa käsitellään lasten huolia lapsia kiinnostavalla tavalla. Sisältö laajeni Tuomas Kyrön, Sinikka ja Tiina Nopolan sekä Jonni Ahon käsikirjoituksessa kattamaan myös muita teemoja, kuten ystävyyttä ja sukupolvien välistä kohtaamista.

”Tässä sarjassa oli hauskinta se, että Mielensäpahoittaja ja Risto Räppääjä joutuivat hahmoina itselleen uuteen ympäristöön. Kun kaverit tutustuvat ja oppivat kunnioittamaan toisiaan, molemmat oppivat toisiltaan uutta ja saavat ajateltavaa,” kuvailee Jonni Aho.

Risto Räppääjä tapaa Mielensäpahoittajan -sarja on suunnattu 5–12-vuotiaille lapsille, mutta myös varttuneempi katsojakunta saa oivalluksia päähenkilöiden yhteisistä puuhista ja keskustelusta.

Sarjaa tähdittävät Heikki Kinnunen Mielensäpahoittajana ja Silmu Ståhlberg Risto Räppääjänä.

Hyvinvointi ja pärjäävyys erilaisissa elämäntilanteissa

”Yhteiskunta muuttuu kovaa vauhtia ja sen myötä lasten elinympäristöt ja lasten hyvinvoinnin edellytykset. Voidaan kysyä mitä lasten hyvinvointi oikeastaan on, mitä kautta se määrittyy ja miten lapset nyky-yhteiskunnassa pärjäävät”, sanoo Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.

“Olemme erittäin innoissamme sarjasta, jossa Risto Räppääjä ja Mielensäpahoittaja tutustuvat toisiinsa ja jossa lasten kasvuympäristöön ja hyvinvointiin liittyviä asioita käsitellään myös huumorin keinoin. Sukupolvien välinen ystävyys on arvokas asia ja sillä on lasten hyvinvoinnille tunnetusti positiivinen vaikutus”, Virtanen jatkaa.

Dokumenttielokuva vanhemmille ja kasvattajille

Lastenohjelmasarjan lisäksi tuotantoon kuuluu lyhyt dokumenttielokuva, joka taustoittaa sarjan tavoitteita, teemoja ja keinoja huolien käsittelyyn. Elokuva   on suunnattu vanhemmille ja kasvattajille ja se julkaistaan myöhemmin syksyllä.

 

Sarjan tilaaja ja rahoittaja on Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla.
Tuotannosta vastaavat Fabula Productions Oy ja Solar Films Oy.
Sarjan jaksot ovat katsottavissa Ruutu-palvelussa, HS Lasten uutisten sivulla sekä HS Lasten uutisten YouTube-kanavalla 7.10.2020 alkaen.

 

Lisätiedot

Toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen, petri.virtanen@itla.fi, 050 318 7068

Vastaava tuottaja Antti Halonen, Fabula Productions Oy, antti@fabula.fi, 050 359 0009