Miten Suomessa turvataan luotettavan tiedon saaminen hedelmällisyydestä? Miten mahdollistetaan sensitiivinen tuki perhesuunnitteluun? Miten hedelmällisyystietoisuutta edistetään Ruotsissa, Tanskassa ja Australiassa?

Lapsia saadaan yhä iäkkäämpinä niin Suomessa kuin monissa muissakin länsimaissa. Yhä useammat parit ja yksilöt kohtaavat vaikeuksia raskaaksi tulemisessa ja toivottuja lapsia jää syntymättä. Vuoden 2021 Syntyvyystutkimuksen webinaarissa kuullaan kansainvälisiä esimerkkejä hankkeista, joilla ei-toivottua lapsettomuutta on pyritty ehkäisemään. Tutkijat Australiasta, Ruotsista ja Tanskasta kertovat, mitä näissä maissa on tehty sen eteen, että ihmiset saisivat luotettavaa tietoa hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä ja tukea lastensaantia koskeville suunnitelmilleen jo varhaisessa vaiheessa. Tutkijapuheenvuorojen jälkeen on vuorossa paneelikeskustelu, jossa suomalaiset päättäjät ja asiantuntijat keskustelevat siitä, mitä tarvitaan vastaavien tukirakenteiden luomiseen Suomessa.  

Syntyvyystutkimuksen webinaari on osa Väestöliiton koordinoiman syntyvyystutkijoiden Synty-verkoston toimintaa. Tilaisuuden järjestävät yhdessä Väestöliiton Väestöntutkimuslaitos ja Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö.

Ilmoittautuminen

Ohjelma

Tilaisuuden avaus – Aino-Mari Tuuri, toimittajatietokirjailija

Tervetulosanat – Hanna Sarkkinen, sosiaali- ja terveysministeri

Fertility health promotion in action: Your Fertility ten years onKarin Hammarberg, PhD, Vanhempi tutkija, Monash University, AUS 

The Reproductive Life Plan – what, when and for whom?  – Introduction of a fertility awareness tool from a Swedish context – Maria Ekstrand-Ragnar, PhD, ApulaisprofessoriUppsala University, SWE 

Fertility awareness interventions in Denmark – Lone Schmidt, Prof, University of Copenhagen, DNK 

Asiantuntijapaneelikeskustelu: Mitä tarvitaan, jotta saamme kattavat hedelmällisyystietoisuuden rakenteet Suomeen?

  • Eeva-Johanna Eloranta, kansanedustaja, SDP
  • Elina Palola, sosiaalineuvos, STM 
  • Hanna Hänninen, erityisavustaja, STM 
  • Reija Klemetti, tutkimuspäällikkö, THL 

Loppusanat – Aino-Mari Tuuri 

Lämpimästi tervetuloa!

Ajankohta
Ajankohta03.11.2021
Kellonaika09:45 12:00
Paikka
Paikka
Katso kartalta