Terveystieteiden tohtori Marjo Kurki aloittaa Itlan tieteellisenä päätoimittajana 1.2.2019.

 

Tieteellinen päätoimittaja vastaa Itlan Kasvun tuki -tietolähteen kehittämisestä ja toimittamisesta, yliopisto- ja tutkimusorganisaatioyhteistyöstä ja pohjoismaisesta verkostoyhteistyöstä.

 

Kurki siirtyy Itlaan Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen Apex-tutkimushankkeesta, jossa hän on toiminut erikoistutkijana. Sitä ennen hän on toiminut erilaisissa mielenterveyspalveluiden kehittämis- ja hankejohtamisen tehtävissä.

 

Kurjen valintaan päätoimittajaksi vaikutti etenkin hänen kokemuksensa lapsille ja perheille suunnattujen näyttöön pohjautuvien interventioiden kehitystyöstä, vaikuttavuuden arvioinnista sekä menetelmien implementaatioon liittyvistä kysymyksistä.

 

“Koen, että tieteellisen päätoimittajan työssä voin edistää valtakunnallisella tasolla lapsille, nuorille ja perheille suunnattujen näyttöön perustuvien ennaltaehkäisevien menetelmien implementointia. Tällä hetkellä on tärkeää lisätä päättäjien ymmärrystä näyttöön perustuvien menetelmien valinnassa, käyttöönotossa ja siihen liittyvässä päätöksenteossa. Näillä päätöksillä on merkittäviä ja kauaskantoisia vaikutuksia  lasten ja lapsiperheiden hyvinvointiin, mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja eriarvoisuuden vähentämiseen. Uskon, että Itlalla on merkittävä rooli tässä työssä tulevaisuudessa.”

 

Tehtävään haki yhteensä 19 ihmistä.

TtT, tieteellinen päätoimittaja Marjo Kurki

Lisätietoja:

 

Petra Kouvonen puh. 041 455 2280, petra.kouvonen @ itla.fi

Marjo Kurki puh. 044 271 0797, marjo.kurki @ itla.fi