Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön valtuuskunta valitsi Itlalle uuden hallituksen. Puheenjohtajaksi nimitettiin Tuomas Kurttila (HM, TM) ja varapuheenjohtajaksi Sanna Vesikansa (VTM).

Hallituksen puheenjohtajaksi valittu Tuomas Kurttila on Helsingin ensikoti ry:n toiminnanjohtaja. Hän on aikaisemmin toiminut lapsiasiavaltuutettuna­­, Suomen Vanhempainliitto ry:n toiminnanjohtajana sekä opetus- ja kulttuuriministeriössä eri tehtävissä. Kurttilalla on ollut monia luottamustoimia kotimaisissa ja kansainvälisissä järjestöissä, kuten Aseman Lapset ry:n puheenjohtajana, Väestöliiton varapuheenjohtajana, Soste ry:n hallituksen jäsenenä ja Euroopan lapsiasiavaltuutettujen (ENOC) puheenjohtajana.

”Meidän suomalaisten on monien kansainvälisten arvioiden mukaan syytä olla ylpeitä maamme lasten kasvu- ja elinolosuhteista. Samaan aikaan tarvitaan jatkuvaa kehittämistä ja kehittymistä, jotta pystymme takaamaan muuttuvassa toimintaympäristössä jokaiselle lapsen täydet mahdollisuudet hyvään elämään. Itlalla on tässä työssä suuri merkitys kansallisesti eri toimijoita yhteenkokoavana voimana, jonka työ säteilee myös kansainväliseen yhteistyöhön. Esimerkiksi tieto ja ymmärrys ihmisen varhaisen kehityksen merkityksestä koko myöhemmälle elämälle avaa meille aivan uusia näkymiä palveluiden ja osaamisen vahvistamiseen.”

Kurttila kertoo seuranneensa Itlan viime vuosien toimintaa ilolla.

”Henkilökohtaisesti on inspiroivaa ja kunnia olla rakentamassa tätä yhteistä työtä sidosryhmien ja Itlan upean henkilöstön kanssa.”

Itlan hallituksen varapuheenjohtaja Sanna Vesikansa.

Varapuheenjohtajaksi nimitetty Sanna Vesikansa on Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari. Aikaisemmin Vesikansa toimi vaikuttamistyön asiantuntijana Pelastakaa Lapset ry:ssä. Sitä ennen hän on ollut muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella erilaisissa tehtävissä ja työskennellyt YK:n väestörahastossa Etiopiassa. Poliittisissa luottamustehtävissä Vesikansa on ollut muun muassa vihreiden kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja. Muissa luottamustehtävissä hän on ollut mm. Suomen Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:n hallituksessa.

” Monessa asiassa Suomi on onnistunut ja monella mittarilla olemme paras paikka lapsille kasvaa isoksi. Kuitenkin eriarvoisuuden kasvu, mielenterveyden häiriöt, yksinäisyys ja huono-osaisuuden kasautuminen jo lapsuudessa vaativat meiltä uudenlaisia panostuksia ennaltaehkäisevämpään ja vaikuttavampaan lapsi- ja perhepolitiikkaan. Itlalla on tässä tärkeä rooli julkisen, tutkimuksen, kansalaisyhteiskunnan ja yksityisten toimijoiden sparraajana. Tulen suurella innolla mukaan Itlan työhön.”

valtuuskunta nimittää Itlan hallituksen

Kansanedustajista koostuva valtuuskunta kokoontui ensimmäistä kertaa kevään eduskuntavaalien jälkeen 11. joulukuuta. Valtuuskunta valitsi puheenjohtajakseen Mirka Soinikosken (vihr.) ja varapuheenjohtajakseen Eeva-Johanna Elorannan (sd.) vuosille 2019­­–2023. Valtuuskunnan tehtävä on seurata, tukea ja edistää säätiön toimintaa. Valtuuskunta valitsee Itlan hallituksen jäsenet sekä nimeää puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vuodeksi kerrallaan. 

 

Itlan hallitus tammikuusta 2020 alkaen:

Varsinaiset jäsenet
Henkilökohtaiset varajäsenet
Tuomas Kurttila pj. Johanna Laisaari
Sanna Vesikansa vpj. Mikko Mäkelä
Maria Kaisa Aula Hanna Heinonen
Mirjam Kalland Jorma Komulainen
Petri Pohjonen Arto Willman
Terhi Päivärinta Tuire Santamäki-Vuori
Riitta Särkelä Mikko Mikkola

 

Tuomas Kurttilan kuva: Jarmo Perälä

Lue seuraavaksi