Miten raskaana olevien ja vauvaperheiden mielenterveyttä tuetaan meillä ja muissa Pohjoismaissa? Minkälaisen tietopohjan varassa toimimme? Miltä Suomi näyttää pohjoismaisessa vertailussa?

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö järjestää yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa Varhaiset vuodet Pohjoismaissa – The First 1000 days -raportin julkistamistilaisuuden 26.3.2021 klo 10.00-14.30. Tilaisuus on kaksikielinen (suomi, ruotsi).

Lasten ensimmäiset elinkuukaudet ovat kehityksen kannalta keskeisiä. Hyvät olosuhteet ensimmäisten päivien ja kuukausien aikana auttavat lasta pärjäämään myöhemmin elämässä. Alle 2-vuotiaat lapset viettävät aikaa paitsi kotona myös varhaiskasvatuksessa. Siksi toimet, joilla tuetaan näitä ympäristöjä, ovat keskeisiä lasten ja heidän vanhempiensa mielenterveyden edistämiseksi.

Tähän aihepiiriin islantilaisten johtama yhteispohjoismainen The First 1000 Days in the Nordic Countries -hanke on pureutunut. Kolmivuotisen hankkeen ensimmäisistä tuloksista on julkaistu tilanneanalyysi.

Tule mukaan webinaariin kuulemaan esimerkkejä muista Pohjoismaista ja keskustelemaan aiheesta. Mukana ovat muun muassa islantilaisen hankkeen johtaja Sigrún Danielsdottir sekä tietopohjan kartoittamista johtanut professori Monica Martinussen Tromssan yliopiston Ungsinn-toimituksesta. Tilaisuuden juontaa tutkimusprofessori, kehitysjohtaja Kristian Wahlbeck Mieli ry:stä.

Julkistamistilaisuus on avoin kaikille raskaana olevien sekä alle 2-vuotiaiden lasten parissa toimiville, esihenkilöille, kehittäjille ja tutkijoille tai muuten aiheesta kiinnostuneille.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä.

Päivitämme myöhemmin tarkemman ohjelman.

Lue lisää hankkeesta.

Ajankohta
Ajankohta26.03.2021
Kellonaika10:00 14:30
Paikka
PaikkaWebinaari
Katso kartalta