Tervetuloa Itlan ja Canberran yliopiston yhdessä järjestämälle Viheliäät ongelmat ja niiden osallistava mallinnus – esimerkkinä nuorten pitkäaikainen toimeentulotuen käyttö -luennolle Työ 2.0 Labiin 2. joulukuuta klo 10–12.

Tieteellisessä tutkimuksessa tutkijat ovat usein kaukana arjesta, mikä voi johtaa epärealistisiin oletuksiin ihmisten käyttäytymisestä. Osallistava mallinnus on metodi, jossa tilanne voidaan kääntää päälaelleen huomioimalla tutkijoiden näkemysten lisäksi esimerkiksi nuorten ja järjestöjen tieto.

Luennolla kerrotaan, miten ihmisten erilainen hiljainen tieto ilmiöstä voidaan yhdistää, ja miten tietoa voidaan hyödyntää politiikkatoimien ja interventioiden suunnittelussa. Luennolla kerrotaan myös nuorten aikuisten pitkäaikaisen toimeentulotuen käytön mallinnuksen ensimmäisiä tuloksia.

Luennon pitää vanhempi lehtori Juan Castilla-Rho, Canberran yliopistosta. Hän on osallistavan mallinnuksen pioneeri, joka on kertonut osallistavasta mallinnuksesta esimerkiksi videolla Participatory Modelling and Social Simulation.

Kenelle luento on tarkoitettu?

Luento sopii kaikille osallistavasta lähestymistavasta tai agenttipohjaisesta mallinnuksesta kiinnostuneille tutkijoille ja asiantuntijoille. Aikaisempaa tietoa aiheesta ei tarvitse olla. Luento järjestetään englanniksi ja sisältää interaktiivisia esimerkkejä.

Luennon interaktiivisuuden vuoksi paikkoja tarjotaan ensimmäiselle 40 henkilölle. Ilmoittaudu erikoistutkija Aapo Hiilamolle sähköpostitse aapo.hiilamo(a)itla.fi viimeistään 1.12. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Ajankohta
Ajankohta02.12.2022
Kellonaika10:00 12:00
Paikka
PaikkaTyö 2.0 Lab
Katso kartalta