Itla etsii uusia tapoja parantaa lasten, nuorten ja perheiden asemaa Suomessa. Yksi lähestymistapa on yhteisövaikuttavuus, Collective Impact. Se on viime vuosikymmenen alussa Yhdysvalloissa kehitetty viitekehys, jonka avulla yhteistyötä voidaan tehdä tavoitteellisesti yhdessä toimialoista riippumatta.

Itla edistää yhteisövaikuttavuus-viitekehyksen tutkimusta ja soveltamista Suomessa.

”Sillanrakentajan roolissa Itla haluaa luoda kumppanuuksia toimijoiden välille, sillä uskomme että lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja pärjäävyyden edistämiseksi tarvitsemme laajan joukon toimijoita. Ne toimivat parhaimmillaan yhteisövaikuttavuus-viitekehyksessä”, valaisee kehitysjohtaja Tiina Ristikari Itlan tavoitteita yhteisövaikuttavuuden kehittämisestä Suomessa.

Lisäksi Oulun yliopistoon lahjoitettu työelämäprofessuuri edistää viitekehyksen mukaista lapsiperhepalveluiden kehittämistä ja tutkimusta.

Itlan yhteisövaikuttavuus-materiaali nyt verkossa

Tutustu sivulla itla.fi/yhteisovaikuttavuus viitekehyksen periaatteisiin sekä katso video pärjäävyyden vahvistamisesta. Olemme juuri julkaisseet myös uusimman Lapsuuden rakentajat –podcastin jakson aiheesta. Työelämäprofessori Mika Niemelä ja sosiaalineuvos Hannu Kallunki keskustelevat yhteisövaikuttavuudesta yleisesti sekä Lapset puheeksi –mallin suhteesta yhteisövaikuttavuuteen.

Yhteisö + vaikuttavuus bootcamp 1.10.2020

Syksyllä teemaan puredutaan YHTEISÖ + VAIKUTTAVUUS Bootcamp -tilaisuudessa, jonka ohjelma on nyt julkaistu.

Luvassa upea ja monipuolinen ikkuna erilaisiin esimerkkeihin yhteisövaikuttavuudesta. Tilaisuuden ensimmäisen keynote-puheenvuoron pitää Paul Schmitz, joka toimii vanhempana neuvonantajana The Collective Impact Forumissa. Schmitz on toiminut Valkoisen talon sosiaalisten innovaatioiden neuvonantajana Barack Obaman presidenttikaudella.

Toisen keynote-puheenvuoron pitää Vernon White, joka toimii senaattorina Kanadan senaatissa, ja on työskennellyt pitkään erilaisissa tehtävissä poliisivoimissa. Hän on muun muassa Ottawan poliisipäällikkönä toimiessaan kehittänyt poliisin toiminnasta vahvasti ennaltaehkäisevää ja kutsunut alueen yhteisöt mukaan tähän työhön.

Tapahtuman järjestävät Itla, Arvoliitto, Vaikuttavuusinvestoimisen osaamiskeskus (TEM) ja Sitran Kestävä Arki.

Lue lisää itla.fi/yhteisovaikuttavuus

Lue seuraavaksi