Millaisessa toimijoiden verkostossa lapsen ja nuoren kestävyyskasvatusta toteutetaan?

Ympäristökasvatus on ollut jo vähän aikaa murroskohdassa ja siirtymässä yhä enemmän osaksi kasvatuksen ja koulutuksen ydintehtävää. Muutos mahdollistaa uudenlaisia yhteistyön tapoja eri tavoin ympäristökasvatusta tekevien toimijoiden välillä. Miten toimijat voivat uudelleenorganisoitua ja löytää roolinsa? Muutoksessa on mahdollista tarkastella vanhoja rakenteita, joiden kautta on tuettu lasten ja nuorten ympäristökasvatusta ja toisaalta luoda aivan uudenlaista yhteistyötä kaikissa lapsen ja nuoren kasvuympäristöissä. Muutos koskee kouluja ja samalla tavalla muita toimijoita. Se luo mahdollisuuksia uudenlaiseen yhteistyöhön ja vanhojen rakenteiden purkamiseen.

Itla ja Opetushallitus järjestävät työpajan (huom. uusi aika) maanantaina 9.5. klo 9:00 – 11:30 valtionhallinnon co-working-tilassa Työ 2.0 Labissa osoitteessa Yliopistonkatu 5, 3. krs, 00100 Helsinki.

Kutsumme mukaan erityisesti ympäristö- ja kestävyyskasvatusta toteuttavia järjestöjä.

Työpajan tavoitteena on muodostaa yhteistä käsitystä siitä, millaisia rooleja toimijoilla on ja miten ne tulevat muuttumaan. Millaista yhteistyötä jo tehdään? Mitä olisi hyvä vähentää ja mitä vahvistaa? Miten vaalimme pitkäjänteistä ympäristökasvatusta kaikissa lapsen ja nuoren kasvuympäristöissä (koti, varhaiskasvatus ja koulu, vapaa-aika ja harrastukset), sillä laaja-alainen osaaminen – tiedot, taidot, asenteet, ajattelu ja tahto – kehittyvät osana jokapäiväisiä arjen kokemuksia.

Työpajassa sovelletaan Sitran kehittämää Tulevaisuustaajuus-menetelmää, joka auttaa toisenlaisten tulevaisuuksien kuvittelemisessa ja tarttumaan toimenpiteisiin niiden rakentamiseksi.

Ilmoittaudu mukaan!

Kutsu-pdf.

 

Lisätiedot:

Anna Häggman, erityisasiantuntija, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö (Itla), anna.haggman(a)itla.fi, puh. 0408282006

Helena Suomela, Kestävyyskasvatuksen kehittämishankkeen koordinaattori, Opetushallitus, helena.suomela(a)oph.fi, puh. 0295331230

 

Tilaisuuden aika siirtynyt alkuperäisestä 8.4.2022 maanantaihin 9.5.2022. Ilmoittautumislinkki on vaihtunut ja jo ilmoittautuneille on lähetetty tieto siirrosta sekä uusi linkki ilmoittautumista varten. (Päivitetty 7.4.)

 

Ajankohta
Ajankohta09.05.2022
Kellonaika09:00 11:30
Paikka
PaikkaTyö 2.0 Lab
Katso kartalta