Uutiset>Uutiset
01.12.2022

Petri Virtaselle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki

Tasavallan presidentti on myöntänyt Itlan toimitusjohtajalle, professori Petri Virtaselle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin. Ansiomerkki voidaan myöntää ansioituneille Suomen kansalaisille.

Petri Virtaselle ritarimerkki on myönnetty hänen toiminnastaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja julkisen hallinnon kansallisena kehittäjänä ja myös kansainvälisenä toimijana noin 30 vuoden ajan. Hän on toiminut Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön ensimmäisenä toimitusjohtajana helmikuusta 2019 alkaen.

Virtanen on hoitanut professorin tehtävää Tampereen yliopistossa 2014–2015 ja Vaasan yliopistossa vuodesta 2019 alkaen. Virtasella on kolme dosentuuria, Lapin, Tampereen ja Helsingin yliopistoissa. Hän on toiminut poikkeuksellisen laajasti toimialan johtotehtävissä niin akateemisessa maailmassa, palveluntuotannossa kuntahallinnossa, yrittäjänä kuin järjestöissä.


Toimitusjohtaja Petri Virtasen saama huomionosoitus on tärkeä myös säätiöllemme. Organisaation yksi menestymisen kulmakivistä on henkilöstön kyky oivaltaa, oppia ja osata. Näistä taidoista Petrin tunnemme, nämä taidot ovat mahdollistaneet tämän hienon tunnustuksen, toteaa Itlan hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kurttila.


Kunniamerkki myönnettiin toimitusjohtaja Petri Virtaselle Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön ehdotuksesta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 35 vuotta säätiön perustamisesta.

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Nuoria koulun käytävällä, yksi istumassa taustalla, kaksi selin etualalla.
Uutiset
|
08.05.2025
Yksinäisyydestä yhteisöihin – Kuntien sivistys- ja nuorisopalveluihin tarvitaan lisää osallisuuden kokemuksia
Lasten ja nuorten yksinäisyyden ja sosiaalisen ulossulkemisen kokemusten vähentämiseen ja ehkäisemiseen tähtäävän Right to Belong -hankkeen uusi tutkimus tarkastelee, millä tavoin yksinäisyyttä tunnistetaan kuntien sivistys- ja nuorisopalveluissa. Tutkimus painottaa osallisuuden kokemuksen merkitystä osana yhteisöihin kiinnittymistä ja yksinäisyyden ratkaisuja.
YOUNG-ohjelma
Alakouluikäinen lapsi hymyilee iloisesti koulun käytävällä.
Blogi
|
05.05.2025
Rannikon mallissa perheiden palveluohjaus auttaa sekä asiakkaita että ammattilaisia
Lapsiperheiden uusi palveluohjaus “Rannikon malli” on saanut runsaasti kiitosta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteessa, jossa sekä perheet että heitä tukevat ammattilaiset saavat tukea pulmiinsa yhdestä paikasta.
Uutiset
|
29.04.2025
Sitra avaa yhteistyössä Itlan kanssa rahoitushaun nuorten arjen hyvinvointia vahvistaville ratkaisuille
Sitran ja Itlan yhteistyössä toteuttamassa rahoitushaussa haetaan nuorten hyvinvointia ja arjen toimijuutta parantavia ratkaisuja. Hakuaika päättyy 30.5.2025 kello 12.
Rahoitus
Lapsi silittää raskaana olevan naisen vatsaa.
Tapahtumat
Nordic Marcé Congress 2025 – Preventing and treating perinatal mental health problems
We invite you to Turku to meet new and familiar faces to get inspired and discuss with Nordic colleagues. The topic of the congress is preventing and treating perinatal mental health problems.
23-24 September 2025
8.30-16.00
Radisson Blu Marina Palace, Turku, Finland
1000 ensimmäistä päivää
Tapahtumat
Miltä näyttää vauvaperheiden tulevaisuus Suomessa? Aamiaistilaisuus asiantuntijoille ja päättäjille
Miten voimme yhdessä tukea vauvaperheiden tulevaisuutta? Mitkä tekijät vahvistavat hyvinvointia ja mitkä luovat haasteita? Tervetuloa 3. kesäkuuta Lasipalatsiin nauttimaan aamiaista ja keskustelemaan vauvaperheiden tulevaisuudesta!
3.6.2025
9.00-11.00
Lasipalatsi, Palmusali, Mannerheimintie 22–24, Helsinki
Vanhemmuus
Vauvaperheet
Neljä iloista lasta juoksemassa käytävällä.
Uutiset
|
22.04.2025
Hyvinvointia ja suotuisaa kehitystä tukeva Lapset puheeksi  -keskustelu arvioitavana Kasvun tuessa
Kasvun tuki arvioi Lapset puheeksi -keskustelun, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten suotuisaa kehitystä ja ehkäistä mahdollisia ongelmia. Lapset puheeksi -keskustelun arvioiminen on tärkeää, sillä aiempi arvio on vuodelta 2017 ja menetelmä on laajasti käytössä. Arvio julkaistaan systemaattisena katsauksena Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät