Uusimmat
Itlan viimeisimmät uutiset, blogit, vieraskynät, tapahtumat ja Lapsuuden rakentajat podcastin jaksot.
Selaa sisältöä tyypeittäin
Uutiset
|
18.01.2024
Nuorten mielenterveysongelmat on otettava vakavasti
Yhä useammalla nuorella on mielenterveysongelmia, jotka heikentävät hänen mahdollisuuksiaan työllistyä. Jotta pystyisimme rakentamaan nuorille polun hyvään työelämään, tarvitsemme toimia niin lapsuudessa, nuoruudessa kuin työurankin aikana. Keinoja nuorten mielen hyvinvoinnin parantamiseksi etsittiin LIFECON- ja ACElife – hankkeiden järjestämässä keskustelutilaisuudessa 18.1.2024.
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus
Uutiset
|
21.02.2024
Uusia kasvoja Itlaan
Katja Hautamäki on aloittanut asiantuntijana Kasvun tuki KI-hankkeessa lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien seurantajärjestelmän suunnitteluryhmässä, Heidi Backman erityisasiantuntijana Kasvun tuen menetelmäarvioinnissa ja Noora Lindroos viestinnän asiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeessa. Ville Tikkanen on aloittanut projektitutkijana Samalta viivalta Oulu-kokeilussa ja Right to Belong -hankkeessa ja Pihla Markkanen erityisasiantuntijana Kasvun tuen KI-hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa.
Kasvun tuki
Samalta viivalta Oulu
Blogi
|
12.02.2024
Katri Vataja: Lisää tulevaisuusajattelua lasten hyvinvoinnin kysymyksiin 
Itlan viime syksynä aloittanut toimitusjohtaja Katri Vataja kertoo olleensa määrätietoinen lapsi, josta kasvoi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja yhteiskunnallisen muutoksen teemoista syttyvä nuori. Aikuisena hän on huolestunut eriarvoisuudesta ja kaipaa tutkimustiedon lisäksi tulevaisuusnäkökulmaa keskusteluun lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Itlan hän näkee jatkossa yhä merkittävämpänä yhteiskunnallisena vaikuttajana ja siltojen rakentajana.
Uutiset
|
20.12.2023
Uusia kasvoja Itlaan
Janina Lehti on aloittanut hallintoassistenttina Kansallinen implementointiosaaminen lasten ja nuorten kasvun tueksi Kasvun tuki KI -hankkeessa, Päivi Uro Kasvun tuen KI -hankkeen osahankkeessa Mielenterveyden tunnistaminen ja tuki sivistystoimessa, Johanna Lindberg-Naulapää on Itlan uusi tiedeviestinnän asiantuntija ja Heidi Tilander on aloittanut koulutus- ja ohjelmakoordinaattorina.
Tapahtuma
|
24.01.2024
Yhteisövaikuttavuus-luennot ja Alueellisen oppimisverkoston aamukahvit
Yhteisövaikuttavuustyön kolme kertaa kuukaudessa järjestettävät luennot ja kerran kuukaudessa järjestettävät Alueellisen oppimisverkoston aamukahvihetket jatkuvat myös vuonna 2024.
10.1.–29.5.2024
8.15–9.00 / 14.00–15.30
Teams
Alueellinen oppimisverkosto
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtuma
|
18.01.2024
Teemavarikko: Työkaluja menetelmien käyttöönoton tueksi
Jokaisella teemavarikolla tarjotaan tiivis tietoisku yhdestä onnistuneen implementoinnin kannalta keskeisestä teemasta.
17.1.2024–18.12.2024
8.00–9.00
Teams
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
24.01.2023
Vaikuttavat menetelmät käyttöön – näin onnistut johtamisessa
Suomessa on vahvistettu perustason ammattilaisten mielenterveysosaamista ja vaikuttavien psykososiaalisten menetelmien käyttöä. Johtamisella ja esihenkilötyöllä varmistetaan, että osaaminen näkyy myös toiminnallisena muutoksena.
08.11.2023–06.11.2024
12.30–15.00
Teams
Kasvun tuki
Oletko kiinnostunut osallistumaan tapahtumiimme? Selaa tapahtumiamme ja osallistu!
Selaa tapahtumakalenteria

Podcast

Podcast
|
14.02.2024
Lapsuuden rakentajat 45: Community solutions for the well-being of children and young people
Community solutions for the well-being of children and young people Itla’s Childhood Builders podcast looks into community solutions for the…
Podcast
|
31.01.2024
Lapsuuden rakentajat 44: Lasten kuuleminen
Lasten kuuleminen ”On paljon sellaista tietoa, jota aikuisilla ei ole, mutta lapsilla on.” Lapsuuden rakentajat -podcastissa keskustellaan lasten kuulemisesta. Millaisissa…
Podcast
|
15.12.2023
Lapsuuden rakentajat 43: Korona-ajan vaikutukset lasten ja nuorten terveyteen
Korona-ajan vaikutukset lasten ja nuorten terveyteen Lapsuuden rakentajat -podcastissa palataan korona-ajan vaikutuksiin lasten ja nuorten terveyteen. Millaisia ongelmia oli lasten…