Uutiset>Uutiset
23.09.2022

Itla mukana Ylen Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla: aiheina lapsiperheköyhyys ja lähiluonto

Itla järjestää lapsiperheköyhyyttä ja lähiluontoa hyvinvoinnin lähteenä ja oppimisympäristönä käsittelevät keskustelut Ylen Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleilla Hämeenlinnassa 30.9. Ensimmäistä kertaa järjestettävän festivaalin tavoitteena on parantaa suomalaista keskustelukulttuuria.

Ylen Hyvin sanottu -festivaali järjestetään 30.9.-1.10.2022 Verkatehtaalla, Hämeenlinnassa. Festivaali on osa Ylen ja Erätauko-säätiön viisivuotista hanketta, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisen keskustelukulttuurin tasoa sekä innostaa ja rohkaista ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan ja erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun. Keskustelufestivaaleilla kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Festivaaleilla järjestetään kolmenlaisia keskusteluita: julkisia, luottamuksellisia ja pop up -keskusteluita. Osallistua voi myös katselemalla ja kuuntelemalla. Yle striimaa osan julkisista keskusteluista Areenassa.

Itla osallistuu festivaaleille järjestämällä kaksi keskustelua perjantaina 30.9.

Itlan keskustelut lapsiperheköyhyydestä ja lähiluonnosta

Pop up -keskustelu: Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen – mistä on kyse ja millaisin eri tavoin voimme vähentää lapsiperheköyhyyttä?

  • Aika: Perjantai 30.9. klo 15.15–16.45
  • Paikka: Boxi
    Keskustelun alustajana toimii tenure track -professori Mia Tammelin Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLAsta, Tampereen yliopistosta. Fasilitaattorina toimii Itlan asiantuntija Mari Hirvonen.

Keskusteluun on kutsuttu mukaan:

  • Emilia Järvinen, Venneriltä
  • Jatta Salmela, Helsingin yliopistosta
  • Minna Mattila, Takuusäätiöstä
  • kansanedustaja Hilkka Kemppi
  • Tiina-Maria Levamo, Pelastakaa Lapset ry:stä
  • kansanedustaja Mirka Soinikoski
  • Samira Nouri, Veturointi –toiminnasta

Pop up -keskusteluun pääsevät osallistumaan myös kaikki halukkaat festarikävijät. Tervetuloa mukaan!

Luottamuksellinen keskustelu: Mitä jos luonto olisikin kansallisaarre? Lähiluonto hyvinvoinnin lähteenä ja oppimisympäristönä

  • Aika: Perjantai 30.9. klo 11–13
  • Paikka: Puutarha
    Luottamuksellisessa keskustelussa asiantuntijat tarkastelevat aihetta eri näkökulmista. 4-8 hengen keskustelun paikoista muutama on avoinna paikan päällä osallistuville festarikävijöille, jotka haluavat osallistua keskusteluun.

Hyvin sanottu – Bra sagt on viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan. Itla on mukana Hyvin sanottu hankkeessa.

Tervetuloa!

#HyvinSanottu

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki
Opiskelija ja opettaja tekevät yhdessä tehtäviä.
Blogi
|
Päivi Uro
|
06.08.2024
Mikä avuksi, kun koulun arki on yhtä hälinää ja hässäkkää?
Ymmärrys ja keinot tukea käyttäytymisellään reagoivia oppilaita voivat edistää koko ryhmän hyvinvointia ja vähentää haastavia tilanteita koulupäivän aikana.
Kasvun tuki