Uutiset>Uutiset
16.11.2021

Nimitysuutisia: projektitutkijoiksi Anni Kyösti ja Taru Lilja, projektikoordinaattoriksi Venla Ritola

Itlassa aloittaa tammikuussa 2022 kolme uutta työntekijää: projektitutkijat Anni Kyösti väestökehityksen vaikutuksia varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen tutkivassa hankkeessa ja Taru Lilja Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa sekä projektikoordinaattori Venla Ritola alueellisessa oppimisverkostossa.

Anni Kyösti projektitutkijaksi

HM, väitöskirjatutkija Anni Kyösti on valittu projektitutkijaksi monitieteiseen tutkimushankkeeseen väestökehityksen vaikutuksista varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen. Syksyllä 2021 käynnistettyä tutkimushanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja koordinoi Helsingin yliopisto. Kyösti on mukana hankkeen palveluverkkotutkimuksessa. Aikaisemmin Kyösti on työskennellyt tutkijana Tampereen yliopistossa ja muun muassa hankekoordinaattoria Inarin kunnassa. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2023 loppuun.

Taru Lilja projektitutkijaksi

FM Taru Lilja aloittaa projektitutkijana Itlan kolmivuotisessa Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa. Liljan työkuvaan kuuluu erityisesti ohjelman laadullinen tutkimus sekä sidosryhmätyöskentely mukaan lukien lasten ja nuorten kanssa tehtävä yhteistyö. Aikaisemmin hän on toiminut projektitutkijana Hämeen ammattikorkeakoulussa ja tutkimusavustajana Helsingin yliopistossa. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2024 loppuun.

Venla Ritola projektikoordinaattoriksi

VTM, väitöskirjatutkija Venla Ritola aloittaa projektikoordinaattorina Itlan innovaatio-toimintalinjalla. Toimenkuvaan kuuluu keskeisesti Lapsuuden rakentajat alueellisen oppimisverkoston lasten ja nuorten osallisuuden kokemuksia kartoittavan SenseMaker®-pilottitutkimuksen koordinointi ja tutkimus sekä muut alueellisen oppimisverkoston koordinaatiotehtävät. Aikaisemmin sosiaalityöntekijänä ja tutkijana toiminut Ritola on projektikoordinaattorin sijaisena vuoden 2022 loppuun.


“Olemme säätiössä iloisia näistä uusista rekrytoinneista, koska ne vahvistavat tutkimusosaamistamme ja laajentavat tutkimusfokustamme kuntakentällä – erityisesti sivistystoimen sektorilla ja palveluihin liittyvien käyttäjäkokemusten alueella”, toteaa säätiön toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.


Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki
Opiskelija ja opettaja tekevät yhdessä tehtäviä.
Blogi
|
Päivi Uro
|
06.08.2024
Mikä avuksi, kun koulun arki on yhtä hälinää ja hässäkkää?
Ymmärrys ja keinot tukea käyttäytymisellään reagoivia oppilaita voivat edistää koko ryhmän hyvinvointia ja vähentää haastavia tilanteita koulupäivän aikana.
Kasvun tuki