Uutiset>Uutiset
14.05.2024

Nuori, tule mukaan YOUNG-ohjelman Nuorten neuvottelukuntaan

Oletko 15–18-vuotias nuori ja kiinnostunut tutkimuksesta ja vaikuttamistyöstä? Onko sinulla sanottavaa nuorten hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämisestä? Tarvitsemme apuasi!

Etsimme YOUNG-ohjelman nuorten neuvottelukuntaan kymmentä 15–18-vuotiasta nuorta, jotka haluavat tuoda esille ajatuksiaan nuorten hyvin- ja pahoinvoinnista.

Tavoitteena on, että ryhmä tuo nuorten ajatuksia ja mielipiteitä esille YOUNG-ohjelman tutkimushankkeissa. Näin pyrimme varmistamaan, että tutkimukseen perustuvassa vaikuttamistyössä kiinnitetään huomiota nuorten elämän kannalta merkityksellisiin asioihin.

Neuvottelukunta toimii siltana tutkimuksen ja nuorten todellisuuden välillä. Tarkemmat tavoitteet ja toimintasuunnitelman laadimme yhteisesti ryhmän aloittaessa toimintansa.

Huomioithan, että osa tutkimushankkeiden tutkimusaiheista, ja siten myös neuvottelukunnan tapaamisissa mahdollisesti käsittelemistämme teemoista, ovat arkaluontoisia ja saattavat tuntua raskailta (esim. yksinäisyys, haitalliset lapsuudenkokemukset, väkivalta). Vaikka omakohtaisesta kokemuksesta voi olla hyötyä, osallistujan ei tarvitse edellä mainittujen aiheiden kokemusasiantuntija. Tarkoituksenamme ei ole toimia vertaistukiryhmänä tai tarjota mielenterveysapua.

Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa lukuvuodessa, syksyllä 2024 ja keväällä 2025. Toisen tapaamisen toteutamme paikan päällä ja toisen etänä.

Kiinnostuitko? Lue lisää ryhmän toiminasta ja ilmoittaudu mukaan elokuun loppuun mennessä!

Lapset ja nuoret – hyvinvoivat tulevaisuuden tekijät (YOUNG) -ohjelmassa keskitytään lapsiin ja nuoriin yhteiskunnan jäseninä sekä tulevaisuuden tekijöinä. Ohjelman tavoitteena on luoda monitieteisen ja vuorovaikutteisen tutkimuksen keinoin laaja-alaista tietoperustaa kestävälle lapsi-, nuoriso- ja perhepolitiikalle, jolla voidaan ehkäistä mielenterveysongelmia, yksinäisyyttä ja muita epäsuotuisia kehityskulkuja sekä edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Ohjelmassa etsitään tutkimukseen perustuvia ratkaisuja lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi ja laadukkaan ja vaikuttavan palvelujärjestelmän kehittämiseksi. 

Ohjelmaa rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto.

Lisätietoja

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja Nuorten neuvottelukunnasta.

Heidi Tilander

Tapahtuma- ja ohjelmakoordinaattori

Event and Programme Coordinator

heidi.tilander@itla.fi

044 312 0695

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
30.06.2025
Laura Yliruka innovaatio- ja kehittämistoiminnan kehitysjohtajaksi
Elokuussa Itlassa aloittaa uutena kehitysjohtajana VTT, käytäntötutkimuksen dosentti Laura Yliruka. Hän johtaa Itlan innovaatio- ja kehittämistoimintaa ja yhteisövaikuttavuustyötä.
Itlan kehitysjohtaja Marjo Kurki
Uutiset
|
27.06.2025
Itlan Marjo Kurki jatkaa YOUNG-ohjelman ohjelmajohtajana
Itlan kehitysjohtaja Marjo Kurki jatkaa strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittaman YOUNG-ohjelman ohjelmajohtajana toisen kolmivuotiskauden. Ohjelmajohtajan tavoitteena on edistää korkealaatuisen, monitieteellisen tutkimuksen sekä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen avulla lasten ja nuorten mielenterveyttä, osallisuutta ja hyvää elämää.  
Imagine
Right to Belong
YOUNG-ohjelma
Uutiset
|
18.06.2025
Aleksi Neuvonen Itlan hallitukseen
Itlan valtuuskunta nimitti Aleksi Neuvosen Itlan hallituksen varsinaiseksi jäseneksi kokouksessaan 3.6.2025.
Tapahtumat
TRT-menetelmäohjaaja, syvennä osaamistasi trauman kohtaamisessa
Koulutuksessa asiantuntijat tarjoavat ajankohtaista tietoa ja käytännön taitoja Teaching Recovery Techniques (TRT) -menetelmäohjaajille lasten ja nuorten traumaattisen surun, menetyksen ja traumakokemuksista toipumisen tukemiseen.
7.11.2025
8.30-15.00
Teams
Kasvun tuki
TRT-menetelmä
Lapsi soittaa kitaraa koululuokassa.
Blogi
|
11.06.2025
Terapiatakuun onnistuminen sosiaalihuollossa vaatii vielä viilausta
Terapiatakuun toimeenpano sosiaalihuollossa on vaarassa kompastua takuun asiakasprosessiin aiheuttamiin muutoksiin, jotka vaikeuttavat käytännön työtä. Nämä haasteet tulisi ratkaista mahdollisimman pian, jotta muun muassa koulukuraattorit pystyisivät vaivattomasti osallistumaan toteutukseen.
Sosiaalihuolto
Terapiatakuu
Lattialla istuvan nuoren jalat.
Tapahtumat
Kuvittele, jos… kokemukset psykososiaalisten menetelmien käyttöönotosta olisivat olleet tiedossa jo viisi vuotta sitten
Miten nuorille suunnattu psykososiaalinen menetelmä saadaan onnistuneesti käyttöön koko Suomessa? Tervetuloa kuulemaan opeista, joita kansallisesta käyttöönotosta on kertynyt viime vuosien aikana!
Ke 1.10.2025
Klo 12.00-16.00
Webinaari
Kasvun tuki