Lahjoitusprofessuurit Oulun ja Tampereen yliopistoihin

Itla on lahjoittanut professuurit Oulun ja Tampereen yliopistoille. Professuurit ovat ainoita laatuaan lasten hyvinvointiin liittyvässä tutkimuksessa Suomessa ja kansainvälisestikin merkittäviä.

Oulun yliopiston professuuri kohdistuu lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia edistävien interventioiden eli menetelmien ja niiden implementoinnin eli käyttöönoton tutkimukseen. Professuuri sijaitsee lääketieteellisen tiedekunnan Elinikäisen terveyden tutkimusyksikössä. Professuuri kytkeytyy Itlan Alueellisen oppimisverkoston alueilla tehtävään yhteisövaikuttavuustyöhön ja sen vauhdittamisen tueksi perustetun tutkijaverkoston johtamiseen. Oulun yliopiston professuuri on kolmivuotinen ja osa-aikainen.

Tampereen yliopiston professuuri kohdistuu lapsiperheköyhyyden tutkimukseen ja sijoittuu yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan ja Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLAan. Lahjoitusprofessuuri on osa Itlan kolmivuotista lapsiperheköyhyyteen pureutuvaa Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -tutkimus- ja kehittämisohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on löytää ratkaisuja lapsiperheköyhyyden poistamiseksi Suomesta. Tampereen yliopiston professuuri lahjoitettiin vuoden 2022 alussa kolmeksi ja puoleksi vuodeksi.

Lisätietoja

Olethan yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää lahjoitusprofessuureista.

Tiina Ristikari

Tutkimusprofessori

Kehitysjohtaja

Research Professor

Director of Development

050 917 7396