Uutiset>Uutiset
25.01.2022

Nimitysuutisia – Ninnu Koskenalho projektikoordinaattoriksi ja Sonja Kalichevitch viestintäharjoittelijaksi

Ninnu Koskenalho on aloittanut Itlassa projektikoordinaattorina VIP-teemaryhmässä, joka käsittelee käyttäytymisellään oireilevien lasten ja nuorten joustavan tuen ketjuja. Sonja Kalichevitch on Itlan uusi viestintäharjoittelija.

Ninnu Koskenalho projektikoordinaattoriksi

Koskenalho aloittaa Opetushallituksen ja Itlan projektissa Käyttäytymisellään reagoivien lasten ja nuorten tuki esi- ja perusopetuksessa sekä varhaiskasvatuksessa. Projekti on osa kansallista VIP-verkostoa, jossa kehitetään lapsille ja nuorille tarjottavaa oppimisen ja koulunkäynnin vaativaa erityistä tukea sekä ennaltaehkäisevää ja varhaista tukea.

Koulutukseltaan Koskenalho on sosiaali- ja kulttuuriantropologian maisteri ja on erikoistunut uskontoantropologiaan. Opintojen jälkeen hän suuntautui tekemään tieteenalaansa tunnetuksi perustamalla ystäväkollega Suvi Jaakkolan kanssa AntroBlogi-nimisen itsenäisen verkkojulkaisun kansantajuistamaan antropologian hedelmiä ja tuomaan tieteenalalle näkyvyyttä. Hän on myös työskennellyt tiedeviestinnän parissa yleistajuistamisen ja helposti lähestyttäväksi tekemisen saralla Allegra Lab Helsinki ry:n eri projekteissa ja muun muassa Tutkitusti-hankkeessa, joka tuo yhteen AntroBlogin kaltaisia tiedealakohtaisia verkkojulkaisuja. Lisäksi hän on toiminut 2019–2021 projektikoordinaattorina Helsingin yliopistolla professori Sarah Greenin vetämässä ERC-hankkeessa Crosslocationissa.

Sonja Kalichevitch viestintäharjoittelijaksi

Sonja Kalichevitch on aloittanut Itlassa viestintäharjoittelijana. Hän on politiikan ja viestinnän kandidaattiohjelman opiskelija, pääaineenaan viestintä. Kandidaattivaiheen opinnoissa hän on viestinnän lisäksi erikoistunut EU-politiikkaan.

Ninnu Koskenalho ja Sonja Kalichevitch aloittivat tehtävissään 17.1.2022.

Tammikuussa aloittivat myös projektitutkijat Anni Kyösti väestökehityksen vaikutuksia varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen tutkivassa hankkeessa ja Taru Lilja Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa sekä projektikoordinaattori Venla Ritola alueellisessa oppimisverkostossa.

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
30.06.2025
Laura Yliruka innovaatio- ja kehittämistoiminnan kehitysjohtajaksi
Elokuussa Itlassa aloittaa uutena kehitysjohtajana VTT, käytäntötutkimuksen dosentti Laura Yliruka. Hän johtaa Itlan innovaatio- ja kehittämistoimintaa ja yhteisövaikuttavuustyötä.
Itlan kehitysjohtaja Marjo Kurki
Uutiset
|
27.06.2025
Itlan Marjo Kurki jatkaa YOUNG-ohjelman ohjelmajohtajana
Itlan kehitysjohtaja Marjo Kurki jatkaa strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittaman YOUNG-ohjelman ohjelmajohtajana toisen kolmivuotiskauden. Ohjelmajohtajan tavoitteena on edistää korkealaatuisen, monitieteellisen tutkimuksen sekä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen avulla lasten ja nuorten mielenterveyttä, osallisuutta ja hyvää elämää.  
Imagine
Right to Belong
YOUNG-ohjelma
Uutiset
|
18.06.2025
Aleksi Neuvonen Itlan hallitukseen
Itlan valtuuskunta nimitti Aleksi Neuvosen Itlan hallituksen varsinaiseksi jäseneksi kokouksessaan 3.6.2025.
Tapahtumat
TRT-menetelmäohjaaja, syvennä osaamistasi trauman kohtaamisessa
Koulutuksessa asiantuntijat tarjoavat ajankohtaista tietoa ja käytännön taitoja Teaching Recovery Techniques (TRT) -menetelmäohjaajille lasten ja nuorten traumaattisen surun, menetyksen ja traumakokemuksista toipumisen tukemiseen.
7.11.2025
8.30-15.00
Teams
Kasvun tuki
TRT-menetelmä
Lapsi soittaa kitaraa koululuokassa.
Blogi
|
11.06.2025
Terapiatakuun onnistuminen sosiaalihuollossa vaatii vielä viilausta
Terapiatakuun toimeenpano sosiaalihuollossa on vaarassa kompastua takuun asiakasprosessiin aiheuttamiin muutoksiin, jotka vaikeuttavat käytännön työtä. Nämä haasteet tulisi ratkaista mahdollisimman pian, jotta muun muassa koulukuraattorit pystyisivät vaivattomasti osallistumaan toteutukseen.
Sosiaalihuolto
Terapiatakuu
Lattialla istuvan nuoren jalat.
Tapahtumat
Kuvittele, jos… kokemukset psykososiaalisten menetelmien käyttöönotosta olisivat olleet tiedossa jo viisi vuotta sitten
Miten nuorille suunnattu psykososiaalinen menetelmä saadaan onnistuneesti käyttöön koko Suomessa? Tervetuloa kuulemaan opeista, joita kansallisesta käyttöönotosta on kertynyt viime vuosien aikana!
Ke 1.10.2025
Klo 12.00-16.00
Webinaari
Kasvun tuki