Uutiset>Uutiset
07.10.2021

SenseMaker®-pilottitutkimus Kaakkurin koulussa

Toteutamme pilottitutkimuksen SenseMaker®-kyselytyökalun ja -tutkimusmetodin soveltumisesta lasten ja nuorten osallisuuden kokemusten kuvailemiseksi Suomessa. Haemme tutkimukseen Oulun kaupungin Kaakkurin koulun 11-16-vuotiaita oppilaita sekä oppilaiden huoltajia, opettajia ja harrastustoiminnan ohjaajia. Tutkimus toteutetaan lukuvuoden 2021-2022 aikana.

Haemme tutkimukseen vapaaehtoisia kyselyvastaajia ja keskustelukumppaneita, jotka:

  • kuuluvat yllä mainittuihin kohderyhmiin
  • pystyvät lukemaan, kirjoittamaan ja ymmärtämään suomen kieltä sujuvasti (ikätasoisesti)
  • pystyvät vastaamaan SenseMaker®-kyselyyn omalla tai koulun tietokoneella tai älylaitteella
  • pystyvät osallistumaan ryhmäkeskusteluun kyselyaineistonkeruun jälkeen (toteutetaan etäyhteyksin).

Olemme erityisen kiinnostuneita juuri sinun kokemuksistasi, ajatuksistasi ja mielipiteistäsi. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja voit perua osallistumisesi missä vaiheessa tahansa. Tutkimustulokset raportoidaan tiedejulkaisun muodossa, jolloin tutkimustieto tulee julkisesti hyödynnettäväksi. Tutkimusaineisto ei ole yhdistettävissä sinuun eikä sinua voida tunnistaa tutkimustulosten raportoinnista.

Tutkimuksen toteuttajana ja rahoittajana toimii Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö yhteistyössä Oulun yliopiston ja Oulun kaupungin Kaakkurin koulun kanssa.

HUOM! Mikäli haluat osallistua tutkimukseemme tutustuttuasi sinulle lähetettyihin tutkimustiedotteisiin, pääset ilmoittautumaan mukaan vahvistamalla tietoon perustuvan suostumuksesi sähköisellä lomakkeella. Linkit tutkimustiedotteisiin ja suostumuslomakkeelle on lähetetty sinulle Kaakkurin koulun Wilma-järjestelmän kautta. Arvomme kaikista ilmoittautuneista tutkimukseen mukaan noin 70–100 henkilöä. Alle 15-vuotiaat lapset ja nuoret tarvitsevat myös huoltajansa tai edunvalvojansa tietoon perustuvan suostumuksen tutkimukseen osallistumiseksi.

Tutkimus toteutetaan kahtena aineistonkeruukierroksena Kaakkurin koulussa lukuvuoden 2021-2022 aikana. 

Tervetuloa osallistumaan!


Lisätietoja

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Nuori mies istumassa kalliolla kesäisessä ympäristössä.
Blogi
|
10.09.2024
Nuoret tarvitsevat keinoja ja aikuisten apua yksinäisyyden vähentämiseksi
Nuorena koettu yksinäisyys on monella tavalla haitallista. Nuoret eivät tiedä, mistä apua saisi, ja kynnys aikuisten puoleen kääntymiseen on korkea. Nuoret kuitenkin haluavat aikuisten apua yksinäisyyden torjuntaan ja toivovat, että huomiota kiinnitettäisiin myös turvallisten yhteisöjen luomiseen.
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki