Uutiset>Uutiset
25.01.2022

Nimitysuutisia – Ninnu Koskenalho projektikoordinaattoriksi ja Sonja Kalichevitch viestintäharjoittelijaksi

Ninnu Koskenalho on aloittanut Itlassa projektikoordinaattorina VIP-teemaryhmässä, joka käsittelee käyttäytymisellään oireilevien lasten ja nuorten joustavan tuen ketjuja. Sonja Kalichevitch on Itlan uusi viestintäharjoittelija.

Ninnu Koskenalho projektikoordinaattoriksi

Koskenalho aloittaa Opetushallituksen ja Itlan projektissa Käyttäytymisellään reagoivien lasten ja nuorten tuki esi- ja perusopetuksessa sekä varhaiskasvatuksessa. Projekti on osa kansallista VIP-verkostoa, jossa kehitetään lapsille ja nuorille tarjottavaa oppimisen ja koulunkäynnin vaativaa erityistä tukea sekä ennaltaehkäisevää ja varhaista tukea.

Koulutukseltaan Koskenalho on sosiaali- ja kulttuuriantropologian maisteri ja on erikoistunut uskontoantropologiaan. Opintojen jälkeen hän suuntautui tekemään tieteenalaansa tunnetuksi perustamalla ystäväkollega Suvi Jaakkolan kanssa AntroBlogi-nimisen itsenäisen verkkojulkaisun kansantajuistamaan antropologian hedelmiä ja tuomaan tieteenalalle näkyvyyttä. Hän on myös työskennellyt tiedeviestinnän parissa yleistajuistamisen ja helposti lähestyttäväksi tekemisen saralla Allegra Lab Helsinki ry:n eri projekteissa ja muun muassa Tutkitusti-hankkeessa, joka tuo yhteen AntroBlogin kaltaisia tiedealakohtaisia verkkojulkaisuja. Lisäksi hän on toiminut 2019–2021 projektikoordinaattorina Helsingin yliopistolla professori Sarah Greenin vetämässä ERC-hankkeessa Crosslocationissa.

Sonja Kalichevitch viestintäharjoittelijaksi

Sonja Kalichevitch on aloittanut Itlassa viestintäharjoittelijana. Hän on politiikan ja viestinnän kandidaattiohjelman opiskelija, pääaineenaan viestintä. Kandidaattivaiheen opinnoissa hän on viestinnän lisäksi erikoistunut EU-politiikkaan.

Ninnu Koskenalho ja Sonja Kalichevitch aloittivat tehtävissään 17.1.2022.

Tammikuussa aloittivat myös projektitutkijat Anni Kyösti väestökehityksen vaikutuksia varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen tutkivassa hankkeessa ja Taru Lilja Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa sekä projektikoordinaattori Venla Ritola alueellisessa oppimisverkostossa.

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Kaksi henkilöä pöydän ääressä vastakkain edessään kannettavat tietokoneet.
Uutiset
|
19.12.2024
Syksyn menetelmäarvioinnin koulutus tuplasi arvioitsijoiden lukumäärän
Marraskuussa järjestetyssä menetelmäarvioitsijoiden koulutuksessa leivottiin 26 uutta arvioitsijaa, mikä on lähes yhtä paljon kuin aiempien koulutusten osallistujat yhteensä. Kaksipäiväisessä koulutuksessa perehdyttiin arvioinnin osa-alueisiin, mutta aikaa jäi myös keskustelulle. Arviointityönsä ensi vuonna aloittavat arvioitsijat saivat koulutuksesta hyötyä paitsi tutkimukseen myös käytännön työhön.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Blogi
|
18.12.2024
Menetelmien suunnitelmallinen käyttöönotto tarvitsee ympärilleen tiimin
Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa otetaan käyttöön erilaisia psykososiaalisia menetelmiä nykypäivänä runsaasti. Kehitämme yhdessä hyvinvointialueiden kanssa mallia siitä, miten tätä työtä voi tehdä suunnitelmallisesti tiimin johdolla.
Kasvun tuki
Kasvun tuki -aikakauslehden 2/2024 kansikuva, jossa kultaisia ympyröitä tummansinisellä pohjalla, kaksi tähyilevää lasta ja Kasvun tuen 10-vuotislogo.
Uutiset
|
13.12.2024
Kasvun tuki -aikakauslehti: Kasvun tuessa luotetaan tulevaisuuteen 10-vuotisjuhlavuoden päättyessä
Kasvun tuki -aikakauslehden uusimmassa numerossa juhlistetaan vielä 10-vuotista historiaa mutta luodaan katse myös tulevaisuuteen. Erilaiset menetelmät ovat vahvasti läsnä, ja esille pääsevät myös lasten, nuorten ja perheiden sekä ammattilaisten näkökulmat.
Kasvun tuki
Kasvun tuki -aikakauslehti
Psykososiaaliset menetelmät
Uutiset
|
11.12.2024
Uusia kasvoja Itlaan
Marraskuussa Itlassa aloitti kaksi uutta asiantuntijaa, Marjaana Raukola-Lindblom ja Sara Tani. Molemmat tuovat monialaista asiantuntemusta Kasvun tuki KI -hankkeeseen.
Tapahtuma
Raikkaita suuntia – Millainen on hyvinvointiyhteiskunnan seuraava luku?
Helmikuun seminaarissa pureudutaan hyvinvointiyhteiskunnan seuraavaan lukuun: mitä päätöksiä ja tekoja tarvitaan, jotta hyvinvointi on kestävää niin ihmisille kuin yhteiskunnalle? Miten varmistetaan, että jokainen pysyy mukana yhteiskunnassa koko elämänkulun ajan?
13.2.2025
8.30-15.00
Finlandia-talon kongressisiipi, Mannerheimintie 13e, Helsinki
Lattialla istuva nuori taustalla, etualalla kaksi henkilöä selin kameraan.
Blogi
|
05.12.2024
Kaikilla on keinoja puuttua yksinäisyyteen 
Blogisarjan viimeisessä osassa vedämme yhteen tutkimushankkeen tähänastisia tuloksia ja pohdimme tulevaisuutta.
YOUNG-ohjelma