Uutiset>Uutiset
07.12.2021

Hyvän työn ja tulevaisuuden manifesti nostaa nuoret pääosaan! 

Hyvää työtä nuori -dialogeihin ja tapahtumaan perustuva Hyvän työn ja tulevaisuuden manifesti on julkaistu.

Keväällä ja syksyllä 2021 toteutetuissa Hyvää työtä nuori -dialogeissa ja verkkotapahtumassa nuoret olivat pääosassa. Hyvää työtä nuori- tapahtumakokonaisuus huipentui 30.9. toteutuneeseen Hyvää työtä nuori- verkkotapahtumaan. Tapahtuma kokosi linjoille yli 860 katsojaa ja tapahtumapäivänä Twitter-tunniste #HyvääTyötäNuori nousi parhaimmillaan Suomi Twitterin 3. sijalle. Tämä osoittaa, että nuoret, työ ja tulevaisuus sekä yhdessä asioiden eteen toimiminen innostaa ja kokoaa yhteen toimijoita laajasti yhteiskunnan eri kentiltä.  

Tilaisuuksissa kuultiin nuoria ja etsittiin ratkaisuja hyvän työn ja tulevaisuuden rakentamiseen. Nuorten lisäksi kuultiin tutkijoita, päättäjiä, yrityksiä ja nuorten kanssa eri sektoreilla työskenteleviä ammattilaisia. Tilaisuuksissa etsittiin vastauksia siihen, mitä nuoret odottavat työelämältä ja tulevaisuudelta, sekä kuinka nuorten hyvinvointia voidaan tukea. 

Itla, Varma ja Talous ja nuoret TAT ovat koonneet tapahtuman päänostot Hyvän työn ja tulevaisuuden -manifestiksi. Manifesti on suunnattu oppilaitoksille, työpaikoille sekä asiantuntijoille, jotka työskentelevät nuorten kanssa. 

Manifestin viisi teesiä

  • Jokaiselle nuorelle mahdollisuus rakentaa itsensä näköinen elämä
  • Nuorten vahvuudet ja mahdollisuudet näkyviksi
  • Nuorille vaikutusvaltaa heitä koskeviin asioihin
  • Huolenpitoa työkyvystä ja työhyvinvoinnista
  • Jokaiselle nuorelle hyvä ensimmäinen työkokemus

Toivomme, että manifesti tuottaa hedelmää yhteisen dialogin ja reflektoinnin pohjana, kun eri toimijat yhteistyössä rakentavat konkreettisia toimia jokaisen meidän hyvinvointimme eteen. Toivomme, että manifestin avulla puhalletaan tuulta jokaisen nuoren siipien alle ja kootaan eväitä yhteiselle matkalle kohti entistä parempaa työtä ja tulevaisuutta! 


Lisätietoja

Mari Hirvonen

Erityisasiantuntija

Senior Specialist

044 363 7276

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Nuori mies istumassa kalliolla kesäisessä ympäristössä.
Blogi
|
10.09.2024
Nuoret tarvitsevat keinoja ja aikuisten apua yksinäisyyden vähentämiseksi
Nuorena koettu yksinäisyys on monella tavalla haitallista. Nuoret eivät tiedä, mistä apua saisi, ja kynnys aikuisten puoleen kääntymiseen on korkea. Nuoret kuitenkin haluavat aikuisten apua yksinäisyyden torjuntaan ja toivovat, että huomiota kiinnitettäisiin myös turvallisten yhteisöjen luomiseen.
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki