Uutiset>Uutiset
07.12.2021

Hyvän työn ja tulevaisuuden manifesti nostaa nuoret pääosaan! 

Hyvää työtä nuori -dialogeihin ja tapahtumaan perustuva Hyvän työn ja tulevaisuuden manifesti on julkaistu.

Keväällä ja syksyllä 2021 toteutetuissa Hyvää työtä nuori -dialogeissa ja verkkotapahtumassa nuoret olivat pääosassa. Hyvää työtä nuori- tapahtumakokonaisuus huipentui 30.9. toteutuneeseen Hyvää työtä nuori- verkkotapahtumaan. Tapahtuma kokosi linjoille yli 860 katsojaa ja tapahtumapäivänä Twitter-tunniste #HyvääTyötäNuori nousi parhaimmillaan Suomi Twitterin 3. sijalle. Tämä osoittaa, että nuoret, työ ja tulevaisuus sekä yhdessä asioiden eteen toimiminen innostaa ja kokoaa yhteen toimijoita laajasti yhteiskunnan eri kentiltä.  

Tilaisuuksissa kuultiin nuoria ja etsittiin ratkaisuja hyvän työn ja tulevaisuuden rakentamiseen. Nuorten lisäksi kuultiin tutkijoita, päättäjiä, yrityksiä ja nuorten kanssa eri sektoreilla työskenteleviä ammattilaisia. Tilaisuuksissa etsittiin vastauksia siihen, mitä nuoret odottavat työelämältä ja tulevaisuudelta, sekä kuinka nuorten hyvinvointia voidaan tukea. 

Itla, Varma ja Talous ja nuoret TAT ovat koonneet tapahtuman päänostot Hyvän työn ja tulevaisuuden -manifestiksi. Manifesti on suunnattu oppilaitoksille, työpaikoille sekä asiantuntijoille, jotka työskentelevät nuorten kanssa. 

Manifestin viisi teesiä

  • Jokaiselle nuorelle mahdollisuus rakentaa itsensä näköinen elämä
  • Nuorten vahvuudet ja mahdollisuudet näkyviksi
  • Nuorille vaikutusvaltaa heitä koskeviin asioihin
  • Huolenpitoa työkyvystä ja työhyvinvoinnista
  • Jokaiselle nuorelle hyvä ensimmäinen työkokemus

Toivomme, että manifesti tuottaa hedelmää yhteisen dialogin ja reflektoinnin pohjana, kun eri toimijat yhteistyössä rakentavat konkreettisia toimia jokaisen meidän hyvinvointimme eteen. Toivomme, että manifestin avulla puhalletaan tuulta jokaisen nuoren siipien alle ja kootaan eväitä yhteiselle matkalle kohti entistä parempaa työtä ja tulevaisuutta! 


Lisätietoja

Mari Hirvonen

Erityisasiantuntija

Senior Specialist

Yhteisövaikuttavuus

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

mari.hirvonen@itla.fi

044 363 7276

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
11.12.2024
Uusia kasvoja Itlaan
Marraskuussa Itlassa aloitti kaksi uutta asiantuntijaa, Marjaana Raukola-Lindblom ja Sara Tani. Molemmat tuovat monialaista asiantuntemusta Kasvun tuki KI -hankkeeseen.
Tapahtuma
Raikkaita suuntia – Millainen on hyvinvointiyhteiskunnan seuraava luku?
Helmikuun seminaarissa pureudutaan hyvinvointiyhteiskunnan seuraavaan lukuun: mitä päätöksiä ja tekoja tarvitaan, jotta hyvinvointi on kestävää niin ihmisille kuin yhteiskunnalle? Miten varmistetaan, että jokainen pysyy mukana yhteiskunnassa koko elämänkulun ajan?
13.2.2025
8.30-15.00
Pikku-Finlandia, Karamzininranta 4, Helsinki
Lattialla istuva nuori taustalla, etualalla kaksi henkilöä selin kameraan.
Blogi
|
05.12.2024
Kaikilla on keinoja puuttua yksinäisyyteen 
Blogisarjan viimeisessä osassa vedämme yhteen tutkimushankkeen tähänastisia tuloksia ja pohdimme tulevaisuutta.
YOUNG-ohjelma
Uutiset
|
04.12.2024
Onko koulussa tai päiväkodissa jatkuva hulabaloo? Uusi verkkokurssi tarjoaa keinoja käyttäytymisen kohdennettuun tukeen
Itlan maksuton verkkokurssi tarjoaa konkreettisia keinoja lapsen tai nuoren käyttäytymisen kohdennettuun tukeen silloin, kun kaikille lapsille suunnattu yleinen tuki ei riitä. Kurssi on osa Käyttäytymisellään reagoivien lasten ja nuorten tukeminen varhaiskasvatuksessa ja koulussa -opintokokonaisuutta.
Kasvun tuki
Uutiset
|
04.12.2024
Lasten vapaa-ajan tuki toi perheille helpotusta vaikeissa elämäntilanteissa – Oulun kokeilu sai kiitosta
Oulussa toteutettu Samalta viivalta Oulu -kokeilu on tuottanut lupaavia tuloksia lapsiperheköyhyyden kielteisten vaikutusten torjumisessa.
Harrastukset
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta Oulu
Vieraskynä
|
02.12.2024
Tulevaisuuden oppitunteja Hyvin sanottu –festivaaleilla
”Positiivinen suhtautuminen tulevaisuuteen ei tarkoita sellaista, että kaikki olisi ihanaa, vaan uskoa siihen, että kyllä tästä selvitään. Erityisesti yhdessä.” 
YOUNG-ohjelma