Uutiset>Uutiset
07.10.2022

Kasvun tuen uudistuva arviointijärjestelmä esittelyssä Vaikuttavuuden tutkimuksen päivillä 

Vaikuttavuuden tutkimuksen päivät järjestettiin Kuopiossa 4.–5.10.2022. Tämän vuoden teemana oli vaikuttavuuden mittaaminen: mittarit, menetelmät ja työkalut. Lotta Heikkilä Itlasta esitteli Kasvun tuen uudistuvaa arviointijärjestelmää, jolla arvioidaan lapsille, nuorille ja perheille suunnattujen psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuusnäyttöä.

Heikkilän esitys oli osa vaikuttavuuden mittaamisen ja tutkimusasetelmien teemaa. Muut tutkimuspäivien teemat keskittyivät sosiaalityön ja sosiaalipalvelujen vaikuttavuuteen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen vaikuttavuuteen sekä implementointitutkimukseen. 

Vaikuttavuuden talo on Itä-Suomen yliopistossa toimiva monitieteinen yhteistyöverkosto, joka kokoaa hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää vaikuttavuustietoa ja järjestää koulutusta. Alan tutkijoille ja asiantuntijoille suunnattuja Vaikuttavuuden tutkimuksen päiviä on järjestetty vuodesta 2018 lähtien. Tänä vuonna järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimi tutkimusjohtaja Tomi Mäki-Opas

Konferenssissa oli neljä pääpuhujaa eri aloilta. Ensimmäisenä konferenssipäivänä pääpuhujina olivat professori Martin Webber Yorkin yliopistosta ja ylilääkäri Jonna Salonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Webberin esitys koski sosiaalisten interventioiden arviointia. Salonen esitteli vuonna 2023 käyttöön otettavia kansallisia terveydenhuollon laaturekistereitä.  

Toisena konferenssipäivänä erityisasiantuntija Sakari Kainulainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta puhui vaikuttavuuden mittaamisen ja tutkimuksen yhdistämisestä. Päivän päätti Duken yliopiston professori Matthew D. Adlerin puheenvuoro sosiaalisen hyvinvoinnin mittaamisesta.  

Keynote-puhujina olivat tutkimusjohtaja Eila Kankaanpää Itä-Suomen yliopistosta aiheenaan implementointitutkimus ja apulaisprofessori Paulus Torkki Helsingin yliopistosta aiheenaan geneeriset elämänlaatua mittaavat PROM-mittarit. 

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Nuori mies istumassa kalliolla kesäisessä ympäristössä.
Blogi
|
10.09.2024
Nuoret tarvitsevat keinoja ja aikuisten apua yksinäisyyden vähentämiseksi
Nuorena koettu yksinäisyys on monella tavalla haitallista. Nuoret eivät tiedä, mistä apua saisi, ja kynnys aikuisten puoleen kääntymiseen on korkea. Nuoret kuitenkin haluavat aikuisten apua yksinäisyyden torjuntaan ja toivovat, että huomiota kiinnitettäisiin myös turvallisten yhteisöjen luomiseen.
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki