Avainsana: Kasvun tuki

Kasvun tuki
Edistämme lapsia, nuoria ja perheitä tukevien psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuuden arviointia sekä menetelmien kansallista käyttöönottoa.

Uutiset

Lapset leikkivät hiekkalaatikolla
Uutiset
|
20.06.2024
Uusi julkaisu kertoo: psykososiaalisten menetelmien muokkaukseen kaivataan kansallista yhteistyötä
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät tuodaan Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai toimintaympäristöön kuin mihin ne on alun perin kehitetty. Lasten ja nuorten psykososiaalisia menetelmiä Suomessa muokanneet asiantuntijat korostavat tarvetta laajemmalle kansalliselle yhteistyölle, menetelmien suunnitelmallista muokkausta eli adaptointia koskeviin valintoihin ja rooleihin liittyen.   
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Uutiset
|
07.06.2024
Lasten ja nuorten terapiatakuu: Itla ehdottaa asiantuntijaryhmän perustamista psykososiaalisten menetelmien kansallista valintaa varten  
Itla on jättänyt lausunnon lasten ja nuorten terapiatakuuta koskevaan hallituksen esityksen luonnokseen. Toteamme lausunnossa, että terapiatakuun toteuttamisen koordinointi sekä psykososiaalisten menetelmien valinta tulee toteuttaa huolella ja menetelmiä olla saatavilla kaikille lapsille ja nuorille yhdenvertaisesti. Ehdotamme perustettavaksi kansallista asiantuntijaryhmää, joka tukisi hyvinvointi- ja yhteistyöalueiden menetelmien suunnitelmallista valintaa ja käyttöönottoa.
Kasvun tuki
Uutiset
|
23.05.2024
Hyviä uutisia Oma Hämeen & Itlan arviointipilotista: Kuusio toimii mainiosti 
Oma Hämeen ja Itlan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien arviointipilotti on edennyt vaiheeseen, jossa uuden Kuusio-työkalun avulla arvioidaan menetelmien soveltuvuus ja käyttöönottomahdollisuudet koko hyvinvointialueelle. Kuusio on osoittautunut toimivaksi, mutta pilotin varrelle on ehtinyt sattua myös pieniä yllätyksiä – kuten kunnon testiprojektiin kuuluu.
Kasvun tuki
Tummahiuksinen tyttö, jolla on valkoinen t-paita ja shortsit kävelee kesäisessä puistossa.
Uutiset
|
02.05.2024
Oma Häme valitsi pilottiprojektissa arvioitavat menetelmät 
Oma Hämeen ja Itlan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien arviointipilotti etenee. Projektin ensimmäisessä vaiheessa Oma Hämeessä karsittiin yli 20 menetelmän joukosta seitsemän, joiden vaikuttavuutta ja soveltuvuutta arvioidaan uudella, Suomessa ensimmäistä kertaa käytettävällä työkalulla. 
Kasvun tuki

Materiaali

PDF
|
2024
Kohti tietoisia valintoja – selvitys psykososiaalisten menetelmien muokkauskokemuksista
Pointti - selkeästi tutkimuksesta
Psykososiaaliset menetelmät vaativat joskus muokkausta, jotta ne soveltuvat uudelle kohderyhmälle tai uuteen toimintaympäristöön. Tätä menetelmien suunnitelmallista muokkausta kutsutaan adaptoinniksi. Haastattelimme psykososiaalisia menetelmiä Suomeen adaptoineita asiantuntijoita.
Adaptointi
Kasvun tuki
Avaa tiedosto

Tapahtuma

Nainen tekee töitä tietokoneella.
Tapahtuma
|
31.05.2024
Implementaatiotutkimus ja käytännön implementointi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa: Kohti kestäviä ratkaisuja
Miten sote-palveluiden vaikuttavuutta voi vahvistaa implementointiin liittyvän tutkimustiedon avulla? Tervetuloa kuulemaan uusista tutkimustuloksista sekä niiden hyödyntämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa!
Ke 30.10.2024
9:00-15:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki (Itla) ja verkossa
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
22.04.2024
10 vuotta vaikuttavaa kasvun tukea lapsille, nuorille ja perheille
Tervetuloa Kasvun tuen juhlavuoden seminaariin!
10.6.2024
9.00-16.00
Musiikkitalo, Mannerheimintie 13A, Helsinki
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
16.01.2024
Webinaarisarja: Toivoa, tukea ja työkaluja koulun kohtaamistilanteisiin
Koulussa tapahtuva vuorovaikutus on kaiken oppimisen perusta. Miten koulun aikuiset voivat tukea moninaisista taustoista tulevien oppilaiden vuorovaikutusta ja koulunkäyntiä? Itlan sekä Etelä-Suomen ja Lapin aluehallintovirastojen kolmiosaisessa Toivoa, tukea ja työkaluja koulujen kohtaamistilanteisiin -webinaarisarjassa pureudutaan juuri tähän. Tervetuloa mukaan!
Ti 10.9.2024
13:30-16:00
Teams
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
18.01.2024
Teemavarikko: Työkaluja menetelmien käyttöönoton tueksi
Jokaisella teemavarikolla tarjotaan tiivis tietoisku yhdestä onnistuneen implementoinnin kannalta keskeisestä teemasta.
17.1.2024–18.12.2024
8.00–9.00
Teams
Kasvun tuki
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Tapahtuma
|
24.01.2023
Vaikuttavat menetelmät käyttöön – näin onnistut johtamisessa
Suomessa on vahvistettu perustason ammattilaisten mielenterveysosaamista ja vaikuttavien psykososiaalisten menetelmien käyttöä. Johtamisella ja esihenkilötyöllä varmistetaan, että osaaminen näkyy myös toiminnallisena muutoksena.
08.11.2023–06.11.2024
12.30–15.00
Teams
Kasvun tuki