Uutiset>Uutiset
10.04.2025

Kasvun tuki -aikakauslehti nousi JUFO-luokkaan

Kasvun tuki -aikakauslehti on saavuttanut tason 1 Julkaisufoorumin luokituksessa. Taso 1 on luokituksen perustaso, jota korkeammalle tasolle nousevat vain harvat julkaisukanavat. Luokitukseen pääseminen nostaa Kasvun tuki -lehden arvostusta tiedeyhteisössä.

Kasvun tuki -aikakauslehti on noussut tasolle 1 Julkaisufoorumin (JUFO) luokituksessa. Julkaisufoorumi on tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä, jossa luokitellaan kaikkien tieteenalojen keskeiset ulkomaiset ja kotimaiset julkaisukanavat.

Vuonna 2021 perustettu Kasvun tuki -aikakauslehti on aiemmissa arvioinneissa jäänyt luokkaan 0, johon kuuluvat kanavat, jotka eivät vielä täytä tason 1 kriteerejä. Uudet tiedejulkaisut luokitellaan yleensä tähän luokkaan: julkaisukanavan saama tasoluokka kuvastaa ilmestyneiden artikkelien keskimääräistä tasoa, joten luokitusta on mielekästä käyttää ainoastaan suurten julkaisumäärien arviointiin.

”Kasvun tuki -aikakauslehden pääseminen JUFO-luokitukseen on ollut niin toimituksen kuin lehden kirjoittajien toive, johon nyt iloksemme voimme vastata. Lehden nouseminen tasolle 1 on pitkäjänteisen työn tulos, johon jokaisella lehden toimitukseen kuuluvalla on ollut oma tärkeä panoksensa”, lehden päätoimittaja Marko Merikukka kiittelee.


”Lehden nouseminen tasolle 1 on pitkäjänteisen työn tulos, johon jokaisella lehden toimitukseen kuuluvalla on ollut oma tärkeä panoksensa.”


Tasoille 2 ja 3 yltävät vain harvat julkaisukanavat

Julkaisufoorumin luokitukseen kuuluu kolme tasoa: perustaso (1), johtava taso (2) ja korkein taso (3). Suurin osa julkaisukanavista on Kasvun tuki -lehden tapaan tasolla 1. Tasoilla 2 ja 3 on rajoitettu joukko asiantuntijapaneelien korkeatasoisimpina ja vaikuttavimpina pitämiä, enimmäkseen kansainvälisiä julkaisukanavia.

Julkaisuja arvioi 23 tieteenalakohtaista asiantuntija paneelia, joihin kuuluu noin 300 ansioitunutta suomalaista tai Suomessa työskentelevää tieteentekijää. Kasvun tuki -aikakauslehden on arvioinut psykologian ja kasvatustieteiden paneeli.

Julkaisufoorumin luokitus välittää tietoa tieteellisten julkaisukanavien vaikuttavuudesta ja arvostuksesta tiedeyhteisössä. Tavoitteena on kannustaa suomalaisia tutkijoita julkaisemaan tutkimustuloksensa korkeatasoisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla foorumeilla. Luokitusta on käytetty yliopistojen tuottamien tieteellisten julkaisujen laatuindikaattorina opetus- ja kulttuuriministeriön asettamassa yliopistojen rahoitusmallissa vuodesta 2015 alkaen.

”Odotamme, että Kasvun tuki -lehteen tarjotaan jatkossa aiempaa enemmän käsikirjoituksia, sillä luokituksen myötä lehti on kiinnostavampi yliopistojen silmissä”, Merikukka iloitsee.

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin keskittyvä tiedejulkaisu

Kasvun tuki -aikakauslehti on Itlan kustantama tiedejulkaisu, jonka keskiössä on lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi. Se ilmestyy kaksi kertaa vuodessa avoimesti Journal.fi-palvelussa. Lehti pyrkii laajentamaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia koskevaa tietopohjaa sekä lisäämään tieteiden välistä keskustelua Suomessa. Lehden tavoitteena on edistää tutkimusperustaista päätöksentekoa sekä ammattilaisten näyttöön perustuvaa toimintaa lasten, nuorten ja perheiden palveluissa.

Kasvun tuki -aikakauslehdessä julkaistaan vertaisarvioituja systemaattisia katsauksia lapsille, nuorille ja lapsiperheille suunnatuista psykososiaalista menetelmistä sekä metodologisia artikkeleita interventio- ja implementointitutkimuksesta. Lisäksi lehdessä julkaistaan lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen, palvelujärjestelmään ja lapsipolitiikkaan liittyviä artikkeleita. Monitieteisen lehden artikkelit edustavat muun muassa terveys-, sosiaali-, kasvatus-, kansanterveys-, yhteiskunta- ja terveystaloustiedettä sekä psykologiaa.


Lisätietoja

Marko Merikukka

Tiedeasiantuntija

Tutkimusetiikan tukihenkilö

Science Specialist

Research Integrity Adviser

Kasvun tuki

marko.merikukka@itla.fi

040 647 5565

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
30.06.2025
Laura Yliruka innovaatio- ja kehittämistoiminnan kehitysjohtajaksi
Elokuussa Itlassa aloittaa uutena kehitysjohtajana VTT, käytäntötutkimuksen dosentti Laura Yliruka. Hän johtaa Itlan innovaatio- ja kehittämistoimintaa ja yhteisövaikuttavuustyötä.
Itlan kehitysjohtaja Marjo Kurki
Uutiset
|
27.06.2025
Itlan Marjo Kurki jatkaa YOUNG-ohjelman ohjelmajohtajana
Itlan kehitysjohtaja Marjo Kurki jatkaa strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittaman YOUNG-ohjelman ohjelmajohtajana toisen kolmivuotiskauden. Ohjelmajohtajan tavoitteena on edistää korkealaatuisen, monitieteellisen tutkimuksen sekä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen avulla lasten ja nuorten mielenterveyttä, osallisuutta ja hyvää elämää.  
Imagine
Right to Belong
YOUNG-ohjelma
Uutiset
|
18.06.2025
Aleksi Neuvonen Itlan hallitukseen
Itlan valtuuskunta nimitti Aleksi Neuvosen Itlan hallituksen varsinaiseksi jäseneksi kokouksessaan 3.6.2025.
Tapahtumat
TRT-menetelmäohjaaja, syvennä osaamistasi trauman kohtaamisessa
Koulutuksessa asiantuntijat tarjoavat ajankohtaista tietoa ja käytännön taitoja Teaching Recovery Techniques (TRT) -menetelmäohjaajille lasten ja nuorten traumaattisen surun, menetyksen ja traumakokemuksista toipumisen tukemiseen.
7.11.2025
8.30-15.00
Teams
Kasvun tuki
TRT-menetelmä
Lapsi soittaa kitaraa koululuokassa.
Blogi
|
11.06.2025
Terapiatakuun onnistuminen sosiaalihuollossa vaatii vielä viilausta
Terapiatakuun toimeenpano sosiaalihuollossa on vaarassa kompastua takuun asiakasprosessiin aiheuttamiin muutoksiin, jotka vaikeuttavat käytännön työtä. Nämä haasteet tulisi ratkaista mahdollisimman pian, jotta muun muassa koulukuraattorit pystyisivät vaivattomasti osallistumaan toteutukseen.
Sosiaalihuolto
Terapiatakuu
Lattialla istuvan nuoren jalat.
Tapahtumat
Kuvittele, jos… kokemukset psykososiaalisten menetelmien käyttöönotosta olisivat olleet tiedossa jo viisi vuotta sitten
Miten nuorille suunnattu psykososiaalinen menetelmä saadaan onnistuneesti käyttöön koko Suomessa? Tervetuloa kuulemaan opeista, joita kansallisesta käyttöönotosta on kertynyt viime vuosien aikana!
Ke 1.10.2025
Klo 12.00-16.00
Webinaari
Kasvun tuki