Uutiset>Uutiset
20.06.2022

Lapsiperheköyhyyden kokonaiskuva uudelta Lapsiperheköyhyys datana -sivustolta     

Lapsiperheköyhyyden ratkaisu edellyttää vankkaa tietopohjaa lapsiperheköyhyyden laajuudesta, syistä ja seurauksista. Siksi Itla on koonnut lapsiperheköyhyyteen liittyvän tiedon Lapsiperheköyhyys datana -sivustolle.

Sivusto sisältää interaktiivisia kuvioita muun muassa lapsiperheköyhyyden kehityksestä sekä näiden kuvioiden tulkintaa. Sivulta saa nopean kokonaiskuvan lapsiperheköyhyydestä ilmiönä ja sen seurauksista.

Sivusto on osa Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmaa. Ohjelman ensimmäisessä vaiheessa on selvitetty lapsiperheköyhyyden laajuutta Suomessa. Sivuston ovat koonneet Itlan tutkijat, ja sitä ovat kommentoineet muut lapsiperheköyhyyden tutkijat.

Lapsiperheköyhyys datana -sivusto antaa nopean kokonaiskuvan lapsiperheköyhyydestä Suomessa

Sivusto on tarkoitettu toimittajille, päättäjille ja kaikille, jotka haluavat lisätietoa lapsiperheköyhyydestä. Lapsiperheköyhyyteen liittyvän tiedon kokoaminen yhdelle sivustolle koettiin tarpeelliseksi, koska tällä hetkellä ilmiöön liittyvät tilastot ja näiden tilastojen tulkinta on hajanaista. Sivun tarkoitus on antaa nopea kokonaiskuva lapsiperheköyhyydestä ja sen seurauksista.

Sivu on päivittyvä ja lisäämme sinne uusia tutkimuksia ja tilastoja palautteen pohjalta. Lisäämme sivulle Samalta viivalta -ohjelmassa syntyviä tutkimustuloksia sekä ratkaisuehdotuksia. Sivu on julkaistu suomeksi, mutta tarpeen mukaan selvitämme mahdollisuutta kääntää se selkosuomeksi ja ruotsiksi.

Itla käynnisti syksyllä 2021 Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelman. Ohjelmassa jalostetaan tutkimustietoa päätöksenteon tueksi, käynnistetään kokeiluja, vahvistetaan aihepiirin parissa työskentelevien yhteistyötä sekä nostetaan nuorten oma ääni ja näkemykset keskiöön. Ohjelmaan sisältyy tutkimustyön lisäksi muun muassa nuorten ryhmä Valoisat, jolla on oman kiinnostuksensa mukaan mahdollisuus osallistua kokemusvaikuttajina ja kanssatutkijoina ohjaamaan tutkimusohjelman suuntaa ja viestintää. 


Lisätietoja

Tiina Ristikari

Tutkimusprofessori

Kehitysjohtaja

Research Professor

Director of Development

Yhteisövaikuttavuus

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

tiina.ristikari@itla.fi

050 917 7396

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
30.06.2025
Laura Yliruka innovaatio- ja kehittämistoiminnan kehitysjohtajaksi
Elokuussa Itlassa aloittaa uutena kehitysjohtajana VTT, käytäntötutkimuksen dosentti Laura Yliruka. Hän johtaa Itlan innovaatio- ja kehittämistoimintaa ja yhteisövaikuttavuustyötä.
Itlan kehitysjohtaja Marjo Kurki
Uutiset
|
27.06.2025
Itlan Marjo Kurki jatkaa YOUNG-ohjelman ohjelmajohtajana
Itlan kehitysjohtaja Marjo Kurki jatkaa strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittaman YOUNG-ohjelman ohjelmajohtajana toisen kolmivuotiskauden. Ohjelmajohtajan tavoitteena on edistää korkealaatuisen, monitieteellisen tutkimuksen sekä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen avulla lasten ja nuorten mielenterveyttä, osallisuutta ja hyvää elämää.  
Imagine
Right to Belong
YOUNG-ohjelma
Uutiset
|
18.06.2025
Aleksi Neuvonen Itlan hallitukseen
Itlan valtuuskunta nimitti Aleksi Neuvosen Itlan hallituksen varsinaiseksi jäseneksi kokouksessaan 3.6.2025.
Tapahtumat
TRT-menetelmäohjaaja, syvennä osaamistasi trauman kohtaamisessa
Koulutuksessa asiantuntijat tarjoavat ajankohtaista tietoa ja käytännön taitoja Teaching Recovery Techniques (TRT) -menetelmäohjaajille lasten ja nuorten traumaattisen surun, menetyksen ja traumakokemuksista toipumisen tukemiseen.
7.11.2025
8.30-15.00
Teams
Kasvun tuki
TRT-menetelmä
Lapsi soittaa kitaraa koululuokassa.
Blogi
|
11.06.2025
Terapiatakuun onnistuminen sosiaalihuollossa vaatii vielä viilausta
Terapiatakuun toimeenpano sosiaalihuollossa on vaarassa kompastua takuun asiakasprosessiin aiheuttamiin muutoksiin, jotka vaikeuttavat käytännön työtä. Nämä haasteet tulisi ratkaista mahdollisimman pian, jotta muun muassa koulukuraattorit pystyisivät vaivattomasti osallistumaan toteutukseen.
Sosiaalihuolto
Terapiatakuu
Lattialla istuvan nuoren jalat.
Tapahtumat
Kuvittele, jos… kokemukset psykososiaalisten menetelmien käyttöönotosta olisivat olleet tiedossa jo viisi vuotta sitten
Miten nuorille suunnattu psykososiaalinen menetelmä saadaan onnistuneesti käyttöön koko Suomessa? Tervetuloa kuulemaan opeista, joita kansallisesta käyttöönotosta on kertynyt viime vuosien aikana!
Ke 1.10.2025
Klo 12.00-16.00
Webinaari
Kasvun tuki