Avainsana: Samalta viivalta

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen
Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmassa tuotamme tutkimustietoa lapsiperheköyhyydestä päätöksenteon perustaksi, käynnistämme kokeiluja sekä vahvistamme aihepiirin tutkijoiden ja toimijoiden yhteistyötä.

Uutiset

Blogi
|
18.11.2021
Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelma on käynnistynyt – Seuraa etenemistä blogista
Tänä syksynä käynnistynyt Samalta viivalta -ohjelma pureutuu lapsiperheköyhyyteen ja sen ratkaisemiseen. Ojelman etenemistä voi seurata Mitä tiedämme lapsiperheköyhyydestä? -blogista. 
Blogi
|
08.05.2023
Tutkijoiden neljä viestiä lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi hallitusneuvottelijoille
Lapsiperheköyhyyttä voidaan vähentää kohdennetun lapsilisän ja ylivelkaantuneiden perheiden kevytkonkurssimenettelyn avulla sekä edistämällä kansanterveyttä. Lapsiperheköyhyyden vähentäminen vaatii pitkäjänteistä työtä.
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Blogi
|
07.02.2024
Lapsilisän sitominen hintojen nousuun olisi vähentänyt lapsiköyhyyttä
Lapsilisän indeksisidonnaisuus on yksi pitkän aikavälin keino tukea lapsiperheitä: lapsiperheköyhyyden vähentämisen lisäksi sen on tarkoitus palvella lapsilisän ensisijaista tarkoitusta eli lapsen saannista aiheutuvien kustannusten kompensointia.
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Blogi
|
31.03.2022
Tutkimus: perhetaustasta kumpuavat erot koulumenestyksessä ja koulutuspoluissa
Itla tutki, mitä tiedämme perhetaustan ja koulutuksen yhteydestä. Kirjallisuuskatsaus osoitti, että koulutusjärjestelmä voi sekä vahvistaa että tasoittaa perhetaustan merkitystä.
Samalta viivalta