Tapahtuma

Miten lasten ja nuorten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?

Valoisat-ryhmän nuoret kokemusvaikuttajat ovat yhdessä Itlan tutkijoiden kanssa tutkineet nuorten aikuisten kokemuksia lapsuuden köyhyydestä ja köyhyydessä pärjäämisestä. Toukokuussa on aika perehtyä tutkimuksen tuloksiin ja keskustella yhdessä siitä, miltä köyhyys tuntuu ja miten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?
21.05.2024
10.00-11.30
Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki

Samalta viivalta -ohjelman Valoisat-ryhmän nuoret kutsuvat kansanedustajia, hyvinvointialueiden ja kuntien johtajia sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia keskustelemaan lasten ja nuorten köyhyyden kokemuksista Pikkuparlamentin Kansalaisinfoon 21.5.2024 klo 10.00–11.30.

Kansalaisinfossa Valoisat-ryhmän nuoret ja Itlan tutkijat esittelevät tutkimuksen tuloksia ja paneelikeskustelussa nuoret pohtivat kansanedustajien kanssa, miten lasten ja nuorten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea? Kansanedustaja ja Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta esittää myös tervehdyksensä tilaisuudessa.

Voit ilmoittautua tilaisuuteen joko etäosallistujaksi tai paikan päälle. Kansalaisinfossa on kahvitarjoilu ilmoittautuneille. Ilmoittaudu paikan päälle 14.5.2024 mennessä. Etäosallistujille viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.5.2024.

Ohjelma

10.00–10.05 Tervetuloa!

Juontaja Luka Helminen, Valoisat-ryhmä

10.05–10.15 Kansanedustajan tervehdys

Kansanedustaja Sofia Virta (vihr.)

10.15–10.35 ”Köyhyys on mahdollisuuksien puutetta” – kanssatutkimus lapsuudessa koetusta köyhyydestä ja köyhyydessä pärjäämisestä

Vanessa Peitilä, Valoisat-ryhmä, projektitutkija Lauri Mäkinen, Itla, erityisasiantuntija Mari Hirvonen, Itla, projektitutkija Ilkka Virmasalo, Itla

10.35–10.45 Nuorten kommentti

Aino Valtonen + muut Valoisat-ryhmän nuoret

10.45–11.25 Paneelikeskustelu: Miten lasten ja nuorten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?

Erhan Daler, Valoisat-ryhmä, Samira Nouri, Valoisat-ryhmä, kansanedustajat Hilkka Kemppi (kesk.), Noora Fagerström (kok.), Laura Meriluoto (vas.) ja Helena Marttila (sd.)

Paneelin vetäjänä Moa Luukkanen, Valoisat-ryhmä

11.25–11.30 Tilaisuuden päätös

Juontaja Luka Helminen, Valoisat-ryhmä

Valoisat-ryhmä

Valoisat-ryhmä koostuu nuorista kokemusvaikuttajista, jotka toivovat laajempaa yhteiskunnallista keskustelua lapsiperheköyhyydestä ilmiönä ja suunnittelevat yhdessä konkreettisia toimia sen vähentämiseksi. Ryhmä aloitti toimintansa kesäkuussa 2022.

Valoisat-ryhmän nuoret haluavat tuoda esille erilaisia tarinoita ja kokemuksia ja ottaa mukaan sekä lapset ja perheet että päättäjät ja vaikuttajat, jotta lapsiperheköyhyydestä keskusteltaisiin laajemmin yhteiskunnassa.

Ryhmän nimi kuvastaa ratkaisuja, positiivisuutta, vaikuttamista ja lapsiperheköyhyyden valaisemista ilmiönä.

Päivitetty 23.4.2023 klo 13.38 kansanedustajan tervehdys ohjelmaan.