Uutiset>Uutiset
17.01.2023

Nimitysuutisia: Nanne Isokuortti, Mari Laakso ja Piia Karjalainen aloittavat Itlassa

Vuoden 2023 alussa Itlassa on aloittanut kolme uutta työntekijää: projektitutkija Nanne Isokuortti mielen hyvinvointia ja nuorten osallisuutta käsittelevässä hankkeessa, projektitutkija Mari Laakso sosiaalista ulossulkemista ja yksinäisyyttä tutkivassa hankkeessa ja erityisasiantuntija Piia Karjalainen VIP-hankkeessa.

Nanne Isokuortti projektitutkijaksi 

VTM Nanne Isokuortti aloitti osa-aikaisena projektitutkijana Itlassa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa IMAGINE-konsortiossa Mielen hyvinvoinnin kohentaminen keinona lisätä nuorten osallisuutta. Isokuortti tutkii Itlan osahankkeessa nuorille suunnatun imterpersoonallisen ohjauksen, eli IPC-N-menetelmän implementointia. Isokuortti on laillistettu sosiaalityöntekijä ja väittelee vuonna 2023 systeemisen lastensuojelun toimintamallin implementoinista.

Isokuortti on aiemmin työskennellyt muun muassa väitöskirjatutkina Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa sekä Helsingin kaupungilla sosiaalityöntekijänä, kehittämissuunnittelijana ja projektipäällikkönä lasten, nuorten ja perheiden palveluissa. Isokuortti työskentelee myös Helsingin yliopistossa sosiaalityötekijöiden vuorovaikutustaitoihin liittyvässä arviointitutkimushankkeessa. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2023 loppuun.

Mari Laakso projektitutkijaksi

YTM Mari Laakso aloitti projektitutkijana strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa monitieteisessä konsortiossa Oikeus osallisuuteen: Yksinäisyyden ja ostrakismin vähentäminen lapsuudessa ja nuoruudessa. Laakso työskentelee osahankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää palveluratkaisuja yksinäisyydestä kärsiville lapsille, lapsia osallistaen. Erityisenä kiinnostuksen kohteena tutkimuksessa ovat koulujen ja lastensuojelulaitosten toimintatavat.

Laakso työskentelee myös Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa projektitutkijana varhaiskasvatukseen liittyvässä hankkeessa. Laakso on vuosien 2016–2022 aikana toiminut tohtorikoulutettavana Folkhälsanin tutkimuskeskuksella. Hänen vuonna 2023 valmistuva väitöskirjansa käsittelee lasten ja perheiden hyvinvoinnin vahvistamista positiivisen psykologian näkökulmasta. Tutkijatyön ohella Laakso toimii kouluttajana positiiviseen psykologiaan, pedagogiikkaan ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2023 loppuun.

Piia Karjalainen erityisasiantuntijaksi

FT, KM Piia Karjalainen aloitti erityisasiantuntijana Opetushallituksen rahoittamassa vaativan erityisen tuen VIP-hankkeessa. Itlan VIP-hanke on jatkoa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kaksivuotiselle, viime vuonna päättyneelle VIP-hankkeelle, jonka Käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten teemaryhmässä tuotettiin materiaalia varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Materiaalituotantoa jatketaan Itlan Kasvun tuki -toiminnassa. Tavoitteena on tuottaa verkkokurssi käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten kanssa toimivien ammattilaisten tueksi.  

Karjalainen on työskennellyt aikaisemmin Kasvun tuessa tiedetoimittajana sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella erikoistutkijana mielenterveystiimissä. Tehtävä on määräaikainen kesäkuun 2023 loppuun. 


Nanne Isokuortti

Projektitutkija

Project Researcher

Kasvun tuki

Perhevapaalla

040 612 6689
Piia Karjalainen

Kehittämispäällikkö

Development Manager

Kasvun tuki

040 662 4821

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Nuori mies istumassa kalliolla kesäisessä ympäristössä.
Blogi
|
10.09.2024
Nuoret tarvitsevat keinoja ja aikuisten apua yksinäisyyden vähentämiseksi
Nuorena koettu yksinäisyys on monella tavalla haitallista. Nuoret eivät tiedä, mistä apua saisi, ja kynnys aikuisten puoleen kääntymiseen on korkea. Nuoret kuitenkin haluavat aikuisten apua yksinäisyyden torjuntaan ja toivovat, että huomiota kiinnitettäisiin myös turvallisten yhteisöjen luomiseen.
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki