Uutiset>Uutiset
28.03.2022

Tiina Ristikari Itlan tutkimusprofessoriksi

Itlan kehitysjohtaja, dosentti Tiina Ristikarille on myönnetty Itlan tutkimusprofessorin arvonimi. Tutkimusprofessorin arvonimi myönnetään ensimmäistä kertaa.

Itlan hallitus on myöntänyt tutkimusprofessorin arvonimen Tiina Ristikarille, joka toimii Itlassa innovaatio-toimintalinjan kehitysjohtajana sekä Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelman johtajana. Arvonimi on määräaikainen vuosille 2022–2024.

Ristikari on tutkinut erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, siihen vaikuttavia tekijöitä sekä perhepalveluiden kehittämistä. Erityisen kiinnostunut hän on lapsiperheköyhyydestä, sijaishuollossa varttuneiden lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista sekä pärjäävyyttä edistävien palvelumallien kehittämisestä.

Ristikarille on juuri myönnetty Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dosentuuri.


”Olen todella ilahtunut sekä dosentin että tutkimusprofessorin arvonimistä ja ajattelen, että tutkimusprofessuuriin nimittäminen osoittaa, kuinka tärkeänä Itla pitää tutkimusperustaisuutta kaikessa toiminnassamme. Parasta työssäni on saada tehdä työtä lapsiperheiden arjen kysymysten kanssa ja etsiä niihin ratkaisuja eri toimijoiden yhteistyönä. Tässä kaikessa etenkin translationaalisella tutkimuksella on merkittävä rooli”, kertoo Tiina Ristikari.



”Tutkittu tieto on monessa mielessä säätiöllemme ydinkysymys, kun haetaan ratkaisuja lasten hyvinvoinnin kysymyksiin. Säätiö onnittelee Tiina Ristikaria dosentin arvonimestä ja kolmevuotisesta tutkimusprofessorinimityksestä”, toteaa toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.


Itlan sääntöjen mukaan yhdellä säätiön toimihenkilöllä voi olla tutkimusprofessorin arvonimi. Nimityksestä päättää Itlan hallitus. Edellytyksenä arvonimen myöntämiselle on joko dosentin tai professorin pätevyys.


Lisätietoja

Tiina Ristikari

Tutkimusprofessori

Kehitysjohtaja

Research Professor

Director of Development

Yhteisövaikuttavuus

Samalta viivalta – ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen

tiina.ristikari@itla.fi

050 917 7396

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Lapsi silittää raskaana olevan naisen vatsaa.
Tapahtumat
Nordic Marcé Congress 2025 – Preventing and treating perinatal mental health problems
We invite you to Turku to meet new and familiar faces to get inspired and discuss with Nordic colleagues. The topic of the congress is preventing and treating perinatal mental health problems.
23-24 September 2025
8.30-16.00
Radisson Blu Marina Palace, Turku, Finland
1000 ensimmäistä päivää
Tapahtumat
Miltä näyttää vauvaperheiden tulevaisuus Suomessa? Aamiaistilaisuus asiantuntijoille ja päättäjille
Miten voimme yhdessä tukea vauvaperheiden tulevaisuutta? Mitkä tekijät vahvistavat hyvinvointia ja mitkä luovat haasteita? Tervetuloa 3. kesäkuuta Lasipalatsiin nauttimaan aamiaista ja keskustelemaan vauvaperheiden tulevaisuudesta!
3.6.2025
9.00-11.00
Lasipalatsi, Palmusali, Mannerheimintie 22–24, Helsinki
Vanhemmuus
Vauvaperheet
Neljä iloista lasta juoksemassa käytävällä.
Uutiset
|
22.04.2025
Hyvinvointia ja suotuisaa kehitystä tukeva Lapset puheeksi  -keskustelu arvioitavana Kasvun tuessa
Kasvun tuki arvioi Lapset puheeksi -keskustelun, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten suotuisaa kehitystä ja ehkäistä mahdollisia ongelmia. Lapset puheeksi -keskustelun arvioiminen on tärkeää, sillä aiempi arvio on vuodelta 2017 ja menetelmä on laajasti käytössä. Arvio julkaistaan systemaattisena katsauksena Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Tapahtumat
YOUNG-ohjelman tutkijatapaaminen
Tapaamisen tavoitteena on tukea tutkijoiden verkostoitumista, lisätä keskustelua eri tutkimusaiheista ja oppia toisten tutkimuksesta.
07.05.2025
12.00-16.00
Siltasaarenkatu 8-10, 00530 Helsinki
YOUNG-ohjelma
Vaaleatukkainen lapsi leikkii autoilla liikennematon päällä
Blogi
|
16.04.2025
Yhteisövaikuttavuustyössä tärkeintä on säilyttää asiakas keskiössä
Yhteisövaikuttavuustyö etenee mainiosti Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeessä. Yhteisjohtamisen käytäntöjen kanssa on päästy vauhtiin, ja parhaillaan käynnistetään asiakastyön yhteisiä rakenteita. Haastavinta muutoksen toteuttamisessa on erilaisten näkökulmien kohtaaminen. Ratkaisu on vuorovaikutus.
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtumat
Psykososiaalisten menetelmien onnistunut käyttöönotto lasten ja nuorten palveluissa
Onnistuneen implementoinnin eli käyttöönoton webinaarisarja toteutuu jälleen! Tällä kertaa tutustumme konkreettisiin työkaluihin, jotka helpottavat psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa lasten ja nuorten palveluissa. Luvassa on myös inspiroivia puheenvuoroja muutoksen johtamisesta!
26.5.-29.9.2025
13.00-15.00
Teams
Kasvun tuki