Arkistot: Tapahtumat

The next Nordic Marcé Congress will be held on 23–24 September in Turku, Finland. We warmly invite you to Turku to connect with both new and familiar faces, get inspired, and engage in discussions with colleagues from across the Nordic countries. The theme of the congress is Preventing and Treating Perinatal Mental Health Problems.

The congress is co-hosted by the Itla Children’s Foundation / The First 1000 Days, the Finnish Perinatal Mental Health Association, and the FinnBrain Birth Cohort Study.

Early bird registration is open until 30 June.

Abstract

Congress participants are invited to submit abstracts. Abstracts for the congress are submitted via Google docs.

Deadline for submitting is now extended until May 1st. Notification of an approved abstract will be sent out by 25 May 2025.

Programme

Nordic Marcé Congress has three keynote speakers Pim Cuijpers, Hasse Karlsson, and Shannon Lenze. Kindly notice that the congress will be held in English.

More information

More information on the Nordic Marcé Congress, venue, accommodation, and staying in Turku, Finland is available at Marcé’s event page.

Raskaus- ja pikkulapsiaika on kriittinen ajanjakso ihmisen elämässä. Silloin syntyy perusta tunteiden ja käyttäytymisen säätelylle ja koko elämän mittaiselle terveydelle. Siksi raskaana olevien ja pienten lasten vanhempien tukeminen on yksi merkittävimmistä tekijöistä suomalaisen yhteiskunnan hyvän tulevaisuuden rakentamisessa.

Aamiaistilaisuudessa 3.6. klo 9.00–11.00 pohdimme yhdessä nykypäivän ilmiöiden, tutkimustiedon ja käytännön kokemusten pohjalta sitä, miltä tulevaisuus näyttää odottavien perheiden ja pienten lasten vanhempien näkökulmasta sekä miten voimme rakentaa vahvempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa.

Olet sitten asiantuntija, yhteiskunnallinen vaikuttaja, tutkija tai päättäjä haluamme kuulla ajatuksiasi vauvaperheiden tulevaisuuden Suomesta!

Ilmoittaudu mukaan 26.5. klo 16 mennessä. Julkaisemme tilaisuuden ohjelman toukokuussa.

Ohjelma

9.00 Aamiaista ja rupattelua

9.30 Tulevaisuuden 1 000 ensimmäistä päivää – miksi vauvaperheiden tulevaisuutta pitää visioida?

Katri Vataja, toimitusjohtaja, Itla
Jonna Lehikoinen, asiantuntija, Itla

9.50 Työpaja: Vauvaperheiden tulevaisuuteen vaikuttavat tekijät

10.20 Puretaan työpajasta syntyneitä ajatuksia

10.55 Loppusanat

Jonna Lehikoinen, asiantuntija, Itla

11.00 Aamiaistilaisuus päättyy

Pohjoismainen Lapsen 1 000 ensimmäistä päivää -verkosto lisää ymmärrystä raskauden ja kahden ensimmäisen ikävuoden merkityksestä. Suomi on tänä vuonna Itlan johdolla verkoston puheenjohtajamaa.


Lisätietoja

Ole meihin yhteydessä, mikäli sinulla on kysyttävää tilaisuudesta tai ilmoittautumisesta.

Jonna Lehikoinen

Asiantuntija

Specialist

Kasvun tuki KI

jonna.lehikoinen@itla.fi

045 787 36903
Heidi Tilander

Tapahtuma- ja ohjelmakoordinaattori

Event and Programme Coordinator

heidi.tilander@itla.fi

044 312 0695

Tervetuloa YOUNG-ohjelman vuosittaiseen tutkijatapaamiseen keskiviikkona 7.5.2025 klo 12-16 (16-17 verkostoitumistilaisuus). Tapaamisen tavoitteena on tukea tutkijoiden verkostoitumista, lisätä keskustelua eri tutkimusaiheista ja oppia toisten tutkimuksesta.

Tilaisuudessa järjestetään temaattisia rinnakkaissessioita pienryhmissä, joissa ennakkoon valitut tutkijat esittelevät tutkimuksiaan. Sessioiden pääpaino on keskustelussa ja ideoiden vaihtamisessa tutkimukseen liittyen, tavoitteena on oppia toisilta ja verkostoitua toisten tutkijoiden kanssa.

Tilaisuus on suunnattu YOUNG-ohjelman hankkeiden tutkijoille.

Ilmoittaudu mukaan 29.4.2025 mennessä.

Ohjelma

12.00 Salaattilounas

12.30 Alustukset

(aiheet päivitetään myöhemmin)

13.30 Pienryhmäsessiot

15.30 Päivän yhteenveto

16.00 Verkostoitumistilaisuus



Lisätietoja

Marjo Kurki

Kehitysjohtaja

Director of Development

YOUNG -ohjelma

Kasvun tuki

marjo.kurki@itla.fi

044 271 0797
Heidi Tilander

Tapahtuma- ja ohjelmakoordinaattori

Event and Programme Coordinator

heidi.tilander@itla.fi

044 312 0695

Sosiaali- ja terveyspalveluissa otetaan käyttöön erilaisia toimintamalleja ja menetelmiä, joiden avulla voidaan ennaltaehkäistä tai hoitaa varhain lasten ja nuorten mielenterveysongelmia. Menetelmän käyttöönotto voi kuitenkin helposti epäonnistua tavalla tai toisella, eikä uusi menetelmä juurrukaan käyttöön, kuten oli suunniteltu.

Webinaarisarjamme sisältää tietoa ja tukea menetelmien käyttöönotossa onnistumisesta ja pysyvämmän muutoksen toteuttamisesta organisaatiossa.

Neljän webinaarin sarjassa etenemme käyttöönoton eri vaiheiden mukaisesti ja esittelemme uutta, onnistuneen käyttöönottoprosessin tueksi kehitettyä verkkosivua. Sivut avautuvat kesäkuussa 2025 ja toukokuun webinaarissa saat niistä jo maistiaisia nähtäväksesi.

Webinaareissa on myös käytännön puheenvuoroja siitä, miten verkkosivuilta löytyviä työkaluja voi käyttää apuna lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönotossa. Asiantuntijapuheenvuoroissa nostamme esiin keskeisiä muutoksen johtamiseen liittyviä teemoja, jotka tukevat osaltaan onnistuneen käyttöönoton toteuttamista.

Kutsumme webinaareihin mukaan hyvinvointialueiden lasten, nuorten ja perheiden mielenterveyspalveluiden johtajia, kehittäjiä ja muita käyttöönoton parissa työskenteleviä sekä implementoinnista kiinnostuneita asiantuntijoita.

Webinaarien ajankohdat

Ma 26.5. klo 13-15 Käyttöönoton kartoitusvaihe — kulmakivenä yhteistyö 

Ma 16.6. klo 13-15 Käyttöönoton valmisteluvaihe — kulmakivenä suunnittelu

Ma 25.8. klo 13-15 Käyttöönoton toteutusvaihe — kulmakivenä käyttöönoton tuki

Ma 29.9. klo 13-15 Käyttöönoton ylläpitovaihe — kulmakivenä seuranta

Ilmoittaudu webinaarisarjaan, saat päivitetyn kalenterikutsun suoraan kalenteriisi noin kaksi viikkoa ennen kutakin webinaaria!

Tervetuloa mukaan innostumaan implementoinnista!


Lisätietoja

Olethan yhteydessä, jos sinulla heräsi kysymyksiä!

Miia Ståhle

Kehittämispäällikkö

Development Manager

Kasvun tuki KI

miia.stahle@itla.fi

040 631 2975

Sitra julkaisee Tulevaisuusbarometri 2025 torstaina 13.3.2025 klo 13.00-14.00 – tervetuloa Itlan kisakatsomoon kuulemaan, mitä kansalaiset ja päättäjät eri puolilla Suomea ja erilaisissa elinpiireissä tulevaisuudesta ajattelevat. Mikä tulevaisuudessa innostaa tai pelottaa ja mistä löytyvät hyvinvoinnin edellytykset?

Joulu-tammikuussa 2024–2025 toteutettu Tulevaisuusbarometri luo näkymää suomalaisten tulevaisuussuhteisiin ja niissä tapahtuneisiin muutoksiin. Tulevaisuusbarometrissa 2025 on kansalaisten näkemysten rinnalla selvitetty ensimmäistä kertaa myös päättäjien ajatuksia tulevaisuudesta.

Barometrin tulokset paljastavat uutta tietoa suomalaisten tulevaisuusajattelusta sekä kansalaisten ja päättäjien näkemyksistä paikallis- ja aluedemokratian tilasta sekä siitä, millaisia menossa olevia kehityskulkuja vastaajat pitävät Suomen kannalta toivottavina ja mitä ei-toivottavina.

Itlan kisakatsomoon ovat tervetulleita lasten ja nuorten tulevaisuudesta kiinnostuneet, jotka haluavat Tulevaisuusbarometrin julkistuksen jälkeen pohtia yhdessä kuulemaansa!

Paikkoja Itlan toimistolla on vain pienelle joukolle, joten ilmoittauduthan mukaan pikimmiten, mikäli tiedät pääseväsi paikalle. Jos joudut perumaan, ilmoitathan siitä Aurora Misinsarvalle (yhteystiedot alla). Kisakatsomo on osoitteessa Siltasaarenkatu 8-10, toisen kerroksen Arena-tilassa. Tarjoamme tietenkin kisakahvit!

Ohjelma

13.00 Tulevaisuusbarometri 2025: Tulosten esittely

Keskustelua tuloksista

Jussi Westinen, tutkijatohtori, Tampereen yliopisto,
Heli-Maija Nevala, palvelupäällikkö, Espoon kaupunki
Taru Tujunen, vanhempi neuvonantaja, Sitra

14.00 Lähetys päättyy ja jatkamme keskustelua liittyen lasten ja nuorten tulevaisuuteen sekä tuleviin vaaleihin

Keskustelua fasilitoi toimitusjohtaja Katri Vataja

15.00 Kisakatsomo päättyy

Lämpimästi tervetuloa!


Lisätietoja

Aurora Misinsarva

Johdon assistentti ja HR-koordinaattori

Executive Assistant and HR Coordinator

aurora.misinsarva@itla.fi

040 154 5068
Kirsi Campello

Viestintäjohtaja

Director of Communications

kirsi.campello@itla.fi

040 630 1633

Osallistujien Suomi on pitkäaikainen kansallinen ohjelmakokonaisuus, jonka päätavoitteena on vähentää suomalaisten kokemaa yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle mahdollisuus osallistua ja olla hyödyksi myös muille, tulla kohdatuksi, kuulluksi, arvostetuksi sekä kokea itsensä merkitykselliseksi toimijaksi.

Ohjelmaa koordinoi eduskunnan Yksinäisyyden ja ostrakismin vähentämisen työryhmä sekä sen koolle kutsuma asiantuntijaryhmä. Puheenjohtajina toimivat ryhmän perustaneet varapuhemies Paula Risikko ja kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta.

Tervetuloa ohjelman ensimmäiseen yleisötilaisuuteen kuulemaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu mukaan 14.4.2025 mennessä.

Lisätietoa tilaisuudesta.

Ohjelma

11.00 AvaussanatMistä Osallistujien Suomessa on kyse? / Puheenjohtajat Eeva-Johanna Eloranta ja Paula Risikko

11.10 Yksinäisyys Suomessa nyt ja ennakointimallit vuodesta 2030/ Tutkimuspäällikkö Suvi Parikka, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

11.25 Ihmisten lajityypillisten käyttäytymistarpeiden täyttymisen ongelmallisuus yksilökeskeisessä elämäntavassa / Ekologian ja evoluutiobiologian dosentti Emma Vitikainen

11.45 Miten marraskuussa julkistetut Osallistujien Suomen toimenpiteet ovat tähän mennessä edenneet / Osallistujien Suomen asiantuntijaorganisaatiot

12.15 Katse tulevaisuuteen – Osallistujien Suomen visio ja strateginen ohjelma / Perustaja Emil Salovuori ja professori Niina Junttila

12.30 Mitä mieltä sinä olet? Osallistujien näkemyksiä tulevaisuudesta

12.50 Miksi kansallisten hyvinvointiohjelmien ja -strategioiden työtä tulisi yhdistää? / Yliasiamies Atte Jääskeläinen, Sitra

13.05 Ihmisten toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen omissa elinympäristöissään – kaikuja syksyn 2024 selvitystehtävästä / Toiminnanjohtaja Mika Pyykkö, Aivoliitto

13.20 Loppusanat ja kysymykset

13.30 Tilaisuus päättyy

Arvioitsijakoulutuksessa opit arvioimaan psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuus- ja implementointitutkimuksia ja kirjoittamaan systemaattisia kirjallisuuskatsauksia. Olet hakemamme henkilö, mikäli sinulla on ymmärrystä interventiotutkimuksesta. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti tohtoreille ja väitöskirjatutkijoille. Muilta katsomme eduksi ymmärryksen tieteellisestä kirjoittamisesta. Koulutuksen käyneet sitoutuvat arvioimaan vähintään yhden menetelmän ja aloittamaan arvioimisen vuoden sisällä koulutuksen päättymisestä. 

Koulutuspäivät järjestetään maanantaina 11.11. klo 12–15.30 etäyhteydellä Teamsissa ja maanantaina 25.11. klo 8.30–15.30 lähikoulutuksena Helsingissä. Edellytämme osallistumista vähintään jälkimmäisenä päivänä. Koulutuksen pitävät erityisasiantuntija, psykologian tohtori Heidi Backman ja tiedeasiantuntija, filosofian tohtori Marko Merikukka. 

Tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi 

Kasvun tuen tavoite on edistää valtakunnallisesti lasten, nuorten ja lapsiperheiden psyykkistä hyvinvointia tukemalla päätöksentekoa tutkimusperustaisella tiedolla ja lisäämällä ammattilaisten näyttöön perustuvaa toimintaa. Kasvun tuki -aikakauslehdessä systemaattisina kirjallisuuskatsauksina julkaistavat menetelmäarviot on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveys- sekä sivistyssektorilla toimiville kunta- ja järjestötyön ammattilaisille sekä palvelujärjestelmän tarjonnasta vastaaville päättäjille. 

Näin koulutusta kommentoi eräs aiempi osallistuja: 

“Koulutus oli selkeä eikä pohjatietoa menetelmien vaikuttavuuden arvioinnista tarvinnut. Kouluttajista jäi innostunut ja ystävällinen kuva, aikaa keskustelulle oli riittävästi ja materiaalit sain omaan käyttööni. Lämmin suositus!” 

Paikkoja koulutukseen on rajoitetusti. Ilmoitamme valituille mukaanpääsystä viikolla 41. Maksamme katsauksen kirjoittamisesta palkkion koulutuksen käyneille kirjoittajille. Katsausten kirjoittajat valitaan arvioitavan menetelmän ja kirjoittajien aikataulujen mukaan. 

Hae koulutukseen 4.10.2024 mennessä täyttämällä Webpropol-lomake. 

Lisätietoja

Heidi Backman.
Heidi Backman

Erityisasiantuntija

Senior Specialist

Kasvun tuki

heidi.backman@itla.fi

050 330 4644

Katso tallenne menetelmien vaikuttavuustiedon merkitystä ja vaikuttavuuden arviointia käsitelleestä webinaaristamme Itlan YouTube-kanavalla 9.4.2025 asti.

Kaikilla lapsilla, nuorilla ja heidän vanhemmillaan on oikeus saada hyvissä ajoin parasta mahdollista tukea mielenterveyteen, yhdenvertaisesti. Vaikuttavien menetelmien käytöstä on hyötyä palvelujärjestelmälle ja koko yhteiskunnalle: kun asiakkaat saavat tutkitusti tehokasta apua varhain, heidän tarvitsee hakeutua palveluihin uudelleen harvemmin.

Itla on lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon tarkoitettujen psykososiaalisten menetelmien riippumaton asiantuntija. Tuotamme luotettavaa tietoa menetelmien vaikuttavuudesta ja edistämme niiden systemaattista käyttöönottoa hyvinvointialueilla ja kunnissa.

Olemme julkaisseet arviointityötämme ohjaavat periaatteet oppaan muodossa, tavoitteena edistää menetelmien vaikuttavuuden arviointia sekä tehdä lasten, nuorten ja perheiden menetelmien vaikuttavuuden arviointiprosessi mahdollisimman läpinäkyväksi.

Webinaarin ohjelma 

8.30 Avaussanat

Kehitysjohtaja Marjo Kurki, Itla

8.40 Yhteiskunnan palveluissa tarjottavien interventioiden vaikuttavuuden merkitys

Ylilääkäri, nuorisopsykiatrian professori Riittakerttu Kaltiala, TAYS nuorisopsykiatrian vastuualue ja Tampereen yliopisto. 

9.00 Kasvun tuen arviointijärjestelmä

Tiedeasiantuntija Marko Merikukka ja erityisasiantuntija Heidi Backman, Itla

Katso esityksen diat

9.25 Päätössanat

Kehitysjohtaja Marjo Kurki, Itla

9.30 Webinaari päättyy 


Lisätietoja

Marko Merikukka

Tiedeasiantuntija

Tutkimusetiikan tukihenkilö

Science Specialist

Research Integrity Adviser

Kasvun tuki

marko.merikukka@itla.fi

040 647 5565
Marjo Kurki

Kehitysjohtaja

Director of Development

YOUNG -ohjelma

Kasvun tuki

marjo.kurki@itla.fi

044 271 0797

Olet lämpimästi tervetullut seminaariimme: Raikkaita suuntia – Millainen on hyvinvointiyhteiskunnan seuraava luku? Itlan, KAKSin ja Miina Sillanpään Säätiön yhteinen seminaari järjestetään Finlandia-talon kongressisiivessä Helsingissä 13.2.2025 klo 8.30–15.00.

Suomi on murroksen keskellä. Kunta- ja aluevaalit ovat tilaisuus vaikuttaa siihen, miten varmistamme ihmisten hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden – sekä talouden kestävyyden pitkällä aikavälillä. Mutta millainen suunta vie meitä eteenpäin? Seminaarissa pureudutaan hyvinvointiyhteiskunnan seuraavaan lukuun: mitä päätöksiä ja tekoja tarvitaan, jotta hyvinvointi on kestävää niin ihmisille kuin yhteiskunnalle? Miten varmistetaan, että jokainen pysyy mukana yhteiskunnassa koko elämänkulun ajan? Inspiroivat puhujat ja ajankohtaiset teemat tarjoavat innostavia näkökulmia niin vaaleihin kuin niiden jälkeiseen aikaan.

Ilmoittaudu mukaan 31.1.2025 mennessä. Tilaisuuteen ilmoittautumisen yhteydessä voit valita, mihin alaseminaariin osallistut. Alaseminaarien teemat löydät ohjelmasta alla.

Tilaisuus on maksuton ja varaamme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Itlan alaseminaari: Lasten ja nuorten hyvinvointi – unelmia vai vaikuttavia tekoja?

Itlan alaseminaarissa klo 13.00-15.00 pohdimme yhdessä, millaista tulevaisuutta haluamme lapsille ja nuorille luoda? Entä kuinka unelmista luodaan konkreettisia ja vaikuttavia tekoja? Alaseminaari on täydellinen paikka tulla kuulemaan ja osallistumaan lasten ja nuorten hyvän tulevaisuuden visiointiin ja ennakointidialogiin turvallisessa ympäristössä.

Iltapäivän ohjelman avaa Itlan toimitusjohtaja Katri Vataja, joka johdattelee meidät tulevaisuusajatteluun: Miltä lasten ja nuorten erilaiset tulevaisuuden näyttävät? Entä miksi tarvitsemme visioita ja lapsinäkökulmaista ennakointia?

Tulevaisuuden kuvista jatkamme Lasten ja nuorten hyvän kasvun visioon 2030, jota joukko tutkijoita, johtajia, kolmannen sektorin edustajia ja käytännön ammattilaisia ovat työstäneet syksystä 2024 lähtien. Hyvän kasvun visiota meille esittelee Oulun yliopiston työelämäprofessori Mika Niemelä.

Alustusten jälkeen keskustelemme konkreettisista teoista: Mitä hyvän tulevaisuuden luominen lapsille ja nuorille vaatii meiltä nyt? Minkälaiset teot ohjaavat kohti hyvää arkea? Kutsumme dialogiin kaikenlaisia ihmisiä erilaisista taustoista ja lähtökohdista. Haluamme luoda paikan rohkealle ja avoimelle keskustelulle, josta syntyy monenlaisia oivalluksia. Dialogia vie eteenpäin Tom Erik Arnkil, joka on ennakointidialogien ja verkostotyön pitkän linjan kehittäjä, kouluttaja ja tutkija.

Tussitaikureiden Joonas Lehtimäki tallentaa alaseminaarin annin visuaaliseksi kokonaisuudeksi, jota tarkastelemme yhdessä dialogin päätteeksi.

Ohjelma

8.30 Ovet aukeavat, kahvitarjoilu

9.15 Tervetuloa

9.30 Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuus -dialogi
Juho Saari ja Noora Heinonen

10.00 Puolueiden paneelikeskustelu hyvinvoinnin suunnista
Mukana muun muassa Minja Koskela, Isaac Jyväsjärvi, Elisa Gebhard, Paula Risikko, Tapani Tölli ja Pia Sillanpää
Paneelin vetäjänä toimittaja ja tietokirjailija Anu Partanen

11.00 Miten luodaan mielenterveyden kannalta kestävä hyvinvointiyhteiskunta?
Yhteiskunnallinen vaikuttaja Emilia Kujala

12.00 Lounas

13.00 Jakautuminen alaseminaareihin

Kuntatalouden tila – ehtyvät eurot ja kuntien osa, Arjen turvaaja -palkinnonjako

Nuoret vai vanhat – yhdessä tai erikseen?

Lasten ja nuorten hyvinvointi – unelmia vai vaikuttavia tekoja?


13.00 Miltä lasten ja nuorten erilaiset tulevaisuudet näyttävät?

Katri Vataja, toimitusjohtaja, Itla

13.10 Lasten ja nuorten hyvän kasvun visio 2030

Mika Niemelä, työelämäprofessori, Oulun yliopisto

13.20 Mitä tekoja lasten ja nuorten hyvän tulevaisuuden luominen vaatii meiltä nyt?

Kaikille avoin tulevaisuusdialogi, jota johdattelee Tom Erik Arnkil

14.50 Hyvän arjen tulevaisuus kuvina

Joonas Lehtimäki, Tussitaikurit

15.00 Seminaari päättyy

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ohjelmaa päivitetty 21.1.2025.

Tervetuloa Itlan tiedolla johtamisen webinaariin keskiviikkona 12.03.2025 klo 09.00-11.30 

Kuulet tiedolla johtamisen uusimmista suuntauksista ja työkaluista sekä inspiroivia esimerkkejä siitä, miten tiedolla johtamisen ja systeemisen lähestymistavan avulla on ratkaistu mm. lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin liittyviä, mahdottomilta tuntuneita haasteita. 

Kerromme myös digitaalisesta Näkymä-työkalusta, jonka avulla tieto lasten & nuorten arjessa mukana olevien ammattilaisten, 3. sektorin ja seurakuntien sekä lapsiperhepalveluiden johdon välillä kulkee ketterästi molempiin suuntiin. Näkymään kertyvän tiedon avulla johto pystyy tunnistamaan pinnan alla kuplivia hiljaisia signaaleja ja ohjaamaan toimenpiteitä juuri sinne missä niitä tarvitaan.  

Webinaari on katsottavissa tilaisuuden jälkeen tallenteena kahden viikon ajan.

Itla edistää uranuurtajana Suomessa lasten, nuorten ja perheiden palvelujärjestelmän kokonaisvaltaista uudistamista yhteisövaikuttavuustyöllä. Siinä järjestöt, kunnat, seurakunnat ja hyvinvointialueet kehittävät tiiviissä keskinäisessä yhteistyössä tutkittuun tietoon perustuvia paikallisia ratkaisuja lasten, nuorten ja perheiden ongelmiin. Itla ja Oulun yliopisto toimivat yhteisövaikuttavuustyötä toteuttavien alueiden taustatukena sekä edistävät lähestymistavan laajentumista koko Suomeen.  

Ohjelma

09:00 – 09:05 
Avaussanat  

Kehitysjohtaja Tiina Ristikari,  Itla 

09:05 – 09:25 
Complex systems, outcomes and the role of data 

Professor of Public Management Toby Lowe, Centre for Public Impact 
Professor at The Manchester Metropolitan University 
 

09:25 – 09:45 
Ennakoiva tiedolla johtaminen lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä 

Toimitusjohtaja Katri Vataja, Itla  

9.45 – 10.05 

Näkymä -tilannekuvatyökalu: täsmäratkaisuja lasten ja nuorten arjen ilmiöihin  

Erityisasiantuntija Mari Hirvonen, Itla  

10.05 – 10.25 

Sisältäpäin uudistuvat systeemit ja tiedolla johtaminen 

Työelämäprofessori Mika Niemelä, Oulun yliopisto 

10.25 – 10.30 Tauko

10.30 -11.15 

Paneelikeskustelu: Ilmiölähtöinen tiedolla johtaminen 2030-luvun Suomessa – utopiaa vai realismia?  

Panelistit:  
Toimitusjohtaja Jenni Airaksinen, Kunnallisalan kehittämissäätiö

Johtava asiantuntija (Ennakointi ja koulutus) Mikko Dufva, Sitra 

Tiedolla johtamisen yksikön päällikkö Laura Pitkänen,valtiovarainministeriö  

11.15 – 11:25 
Kysymykset ja keskustelu 

Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella asiantuntijoiden kanssa. 

11:25 – 11.30 Päätössanat

Kehitysjohtaja Tiina Ristikari,  Itla 


Lisätietoja

Olethan mielellään yhteydessä, mikäli kaipaat lisätietoja webinaarista.

Mari Hirvonen

Erityisasiantuntija

Senior Specialist

Yhteisövaikuttavuus

mari.hirvonen@itla.fi

044 363 7276

1 2 3