Tapahtuma

10 vuotta vaikuttavaa kasvun tukea lapsille, nuorille ja perheille

Tervetuloa Kasvun tuen juhlavuoden seminaariin!
10.6.2024
9.00-16.00
Musiikkitalo, Mannerheimintie 13A, Helsinki

Järjestämme 10. kesäkuuta 2024 juhlaseminaarin, jossa esiintyy interventio- ja implementointitutkimuksen asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta. Seminaarissa kuulet puheenvuoroja tutkimusperustaisesta vaikuttavuuden arvioinnista, alan onnistumisista ja uusista tuulista. Seminaari tarjoaa myös mahdollisuuden tavata interventio- ja implementointityön edelläkävijöitä ja innoittajia – niin uusia kuin vanhoja tuttuja.


Haluamme juhlistaa yhdessä teidän kanssanne työtä, jota olemme tehneet Itlassa jo 10 vuoden ajan: lasten, nuorten ja perheiden mielenterveyden edistämistä vaikuttavilla psykososiaalisilla menetelmillä yhdenvertaisesti kaikkialla Suomessa. Kasvun tuessa tehty työ on ollut uraauurtavaa, mutta ilman kumppaneittemme tukea emme olisi päässeet näin pitkälle. Kiitos! Yhteinen työmme on nyt tärkeämpää kuin koskaan, kun yhteiskunnassa haetaan uusia tapoja ratkaista lasten ja nuorten mielenterveyden ongelmia ja sosiaali- ja terveyshuollon palvelureformi etenee.


Kasvun tuki on kehittynyt nykyiseen muotoonsa pohjoismaisen yhteistyön myötä. Olemmekin kutsuneet seminaarin puhujiksi norjalaiset yhteistyökumppanimme, professori Tine Nordgreenin Bergenin yliopistosta ja professori Monica Martinussenin Tromssan yliopistosta. Lisäksi seminaarissa puhuu professori Martin Webber Yorkin yliopistosta Isosta-Britanniasta sekä useita suomalaisia asiantuntijoita, kuten aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, professori
Mirjam Kalland, dosentti Jorma Komulainen, dosentti Taina Laajasalo, emeritusprofessori Mauri Marttunen. Osallistujille on tarjolla aamukahvi, salaattilounas sekä iltapäiväkahvi. Paikalle Musiikkitaloon mahtuu 150 henkilöä. Seminaariin voi osallistua myös etäyhteydellä.

Ohjelma

klo 9.00–9.30 Kahvi

klo 9.30–12.00 Aamupäivän ohjelma on englanniksi. The morning programme is in English.

 • Alkusanat – Opening words
 • Professor Monica Martinussen, UiT Arctic University of Norway: Kasvun tuki and Ungsinn: 10 years of collaboration, inspiration, and friendship
 • Professor Tine Nordgreen, Haukeland University Hospital, Bergen, Norway: Possibilities and challenges of the usability and utilization of digital interventions
 • Professor Martin Webber, University of York, UK: Improving the quality and outcomes of social work practice: evidence, implementation and insight

klo 12.00–13.00 Lounas

Iltapäivän ohjelma on suomeksi.

klo 13.00–14.30

 • Emeritusprofessori Mauri Marttunen: Mitä tiedämme nuorten mielenterveysongelmista?
 • Paneelikeskustelu: Kohti yhdenvertaisia ja vaikuttavia lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja.
  • Kuka päättää, saavatko lapset ja nuoret vaikuttavaa tukea?
  • Miten menetelmien käyttöönottoa tulee tukea tulevaisuudessa?

klo 14.30–15.00 Kahvi

klo 15.00–15.50 Kasvun tuen uranuurtajat eilen, tänään ja huomenna

 • Dosentti Taina Laajasalo
 • Dosentti Jorma Komulainen

klo 15.50–16.00 Päätössanat: Toimitusjohtaja Katri Vataja, Itla

Seminaarin juontaa Kimmo Ohtonen.

Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa.

Ilmoittaumisaikaa on jatkettu


Ilmoittaudu mukaan 31.5.2024 mennessä. Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan 10-vuotista matkaamme sekä ennen kaikkea luomaan katse kohti tulevaisuutta!

Tutustu puhujiin

Monica

Martinussen

Monica Martinussen.

Monica Martinussen on psykologian professori Norjan arktisesta yliopistosta, Tromssasta sekä Norjan maanpuolustuskorkea-koulusta. Hän toimi menetelmäarvioita julkaisevan Ungsinn-aikakauslehden päätoimittajana lehden alkutaipaleelta asti, kunnes hänet nimitettiin lasten ja nuorten alueellisen mielenterveyskeskuksen (RKBU Nord) johtajaksi kolme vuotta sitten. Nykyisin hän on Ungsinn-lehden toimituskunnan jäsen sekä varapäätoimittajana Ungsinnin sisarlehdessä, psykologisiin testeihin painottuvassa PsykTestBarn-aikakauslehdessä. Tutkijana Martinussen on kiinnostunut lasten ja nuorten mielenterveydestä sekä ennaltaehkäisystä, meta-analyysista, systemaattisista katsauksista ja psykometriikasta.

Tine

Nordgreen

Tine Nordgreen.

Tine Nordgreen on johtaja ja professori Haukelandin yliopistollisen sairaalan digitaalisten terveydenhoitopalveluiden tutkimuskeskuksen psykiatrian jaostosta, Norjan Bergenistä.

Martin

Webber

Martin Webber.

Martin Webber on sosiaalityön professori, Yorkin yliopistosta, Isosta-Britanniasta. Hänellä on kokemusta mielenterveyspainotteisesta sosiaalityöstä ja hänen tekemällään tutkimuksella on vahva yhteys käytäntöön. Hän johtaa kansainvälistä mielenterveyden yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen keskusta (International Centre fo Mental Health Social Research), jossa kehitetään ja arvioidaan tutkimuksellisin keinoin sosiaalityön menetelmiä. Webber on julkaissut yli 80 vertaisarvioitua artikkelia ja osallistunut neljän kirjan kirjoittamiseen.

Itlan Kasvun tuki on lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien riippumaton asiantuntija. Tuotamme luotettavaa tietoa menetelmien vaikuttavuudesta ja edistämme vaikuttavien menetelmien systemaattista käyttöönottoa pitkäjänteisesti. Olemme sillanrakentaja hyvinvointialueiden ja kansallisten toimijoiden välillä.