Tapahtuma

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali

Vähättelyä vai aitoa ymmärrystä? Miten rakennamme arvostettua nuoruutta ja toiveikasta tulevaisuutta?
27.-28.9.2024
Sibeliustalo, Lahti

YOUNG-ohjelma osallistuu pop up-keskusteluun perjantaina 27.9. aiheella Vähättelyä vai aitoa ymmärrystä? Miten rakennamme arvostettua nuoruutta ja toiveikasta tulevaisuutta?

Yle ja Erätaukosäätiö järjestävät Hyvin sanottu -keskustelufestivaalit Lahdessa Sibeliustalolla 27.–28.9.2024. Festivaalin tarkoituksena on tarjota mahdollisuuksia yhteiseen, rakentavaan keskusteluun sekä lisätä osallistumisrohkeutta yhteiskunnalliseen keskusteluun.

YOUNG-ohjelma osallistuu pop up-keskusteluun perjantaina 27.9. aiheella: Vähättelyä vai aitoa ymmärrystä? Miten rakennamme arvostettua nuoruutta ja toiveikasta tulevaisuutta? 

Keskustelun tavoitteena on lisätä osallistujien ja kuulijoiden sukupolvien välistä ymmärrystä ja empatiaa sekä herättää yhteiskunnallista keskustelua aiheesta. Tavoitteena on saada aikaan keskustelu, jossa kohtaisivat nuorten maailma, tutkimustieto ja nuorten kanssa työtä tekevät ammattilaiset. 

Lisätietoja ohjelmasta ja osallistumisesta myöhemmin.


”Haluamme haastaa keskustelijoita tarkastelemaan nuorten maailmaa oman kuplan ulkopuolelta ja lisätä ymmärrystä erilaisissa elämäntilanteissa elävien nuorten arjesta. Keskustelemme yhdessä siitä, miten voisimme lisätä nuorten arvostusta ja päästä eroon sukupolvien välisestä vähättelystä.

Lisäksi pohdimme, miten voimme luoda nuorille toivoa ja uskoa tulevaisuuteen ja yhteiseen yhteiskuntaan. Hyödynnämme keskustelussa monitieteisen tutkimuksen tuloksia sekä erilaisia elämätilanteita ja taustoja edustavien keskustelijoiden kokemuksia.”


YOUNG-ohjelmaa rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto. Suomen Akatemian yhteydessä toimiva strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa korkeatasoista tiedettä.

Lisätietoja

Olethan yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää YOUNG-ohjelmasta.

Marjo Kurki

Ohjelmajohtaja

Programme director

PANDEMICS- ja YOUNG -ohjelmat

Kasvun tuki

044 271 0797