Uutiset>Uutiset
01.02.2023

Haluatko oppia tekemään systemaattisia kirjallisuuskatsauksia?

Itlan Kasvun tuki -aikakauslehdessä julkaistaan psykososiaalisten menetelmien arvioita systemaattisina katsauksina. Järjestämme menetelmäarvioiden kirjoittajille tarkoitetun koulutukseen maaliskuussa. Haku on auki helmikuun loppuun.

Arvioimme Kasvun tuessa psykososiaalisia menetelmiä. Julkaisemme menetelmäarviot systemaattisina kirjallisuuskatsauksina Kasvun tuki -aikakauslehdessä. Koulutamme menetelmäarvioiden kirjoittajat katsausten tekoon. Järjestämme maaliskuussa koulutuksen, jossa opit arvioimaan psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuus- ja implementointitutkimuksia ja kirjoittamaan systemaattisia kirjallisuuskatsauksia.

Koulutuspäivät järjestetään torstaina 16.3. ja 30.3. klo 12–16. Edellytämme osallistumista vähintään jälkimmäisenä päivänä.

Hae etäkoulutukseen 28.2.2023 mennessä tällä lomakkeella.

Olet hakemamme henkilö, mikäli sinulla on ymmärrystä interventiotutkimuksesta. Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu tohtoreille ja väitöskirjatutkijoille. Muilta katsomme eduksi ymmärryksen tieteellisestä kirjoittamisesta.


“Koulutus oli selkeä eikä pohjatietoa menetelmien vaikuttavuuden arvioinnista tarvinnut. Kouluttajista jäi innostunut ja ystävällinen kuva, aikaa keskustelulle oli riittävästi ja materiaalit sain omaan käyttööni. Lämmin suositus!”, kommentoi eräs koulutuksen käynyt.


Paikkoja koulutukseen on rajoitetusti. Ilmoitamme valituille mukaanpääsystä heti maaliskuun alussa.

Koulutuksen käynneille katsauksen kirjoittajille maksamme katsauksen kirjoittamisesta palkkion. Katsausten kirjoittajat valitaan arvioitavan menetelmän ja kirjoittajien aikataulujen mukaan.

Mikäli kiinnostuit koulutuksesta, mutta aika ei sinulle sovi, ei hätää, järjestämme seuraavan koulutuksen loppuvuodesta.

Kasvun tuki on kansallinen toimija – osa Itlaa. Kasvun tuen tavoite on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden psyykkistä hyvinvointia lisäämällä tutkimusperustaista päätöksentekoa ja ammattilaisten näyttöön perustuvaa toimintaa.

Lisätietoja

Marko Merikukka

Tiedeasiantuntija

Tutkimusetiikan tukihenkilö

Science Specialist

Research Integrity Adviser

Kasvun tuki

marko.merikukka@itla.fi

040 647 5565

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
11.12.2024
Uusia kasvoja Itlaan
Marraskuussa Itlassa aloitti kaksi uutta asiantuntijaa, Marjaana Raukola-Lindblom ja Sara Tani. Molemmat tuovat monialaista asiantuntemusta Kasvun tuki KI -hankkeeseen.
Tapahtuma
Raikkaita suuntia – Millainen on hyvinvointiyhteiskunnan seuraava luku?
Helmikuun seminaarissa pureudutaan hyvinvointiyhteiskunnan seuraavaan lukuun: mitä päätöksiä ja tekoja tarvitaan, jotta hyvinvointi on kestävää niin ihmisille kuin yhteiskunnalle? Miten varmistetaan, että jokainen pysyy mukana yhteiskunnassa koko elämänkulun ajan?
13.2.2025
8.30-15.00
Pikku-Finlandia, Karamzininranta 4, Helsinki
Lattialla istuva nuori taustalla, etualalla kaksi henkilöä selin kameraan.
Blogi
|
05.12.2024
Kaikilla on keinoja puuttua yksinäisyyteen 
Blogisarjan viimeisessä osassa vedämme yhteen tutkimushankkeen tähänastisia tuloksia ja pohdimme tulevaisuutta.
YOUNG-ohjelma
Uutiset
|
04.12.2024
Onko koulussa tai päiväkodissa jatkuva hulabaloo? Uusi verkkokurssi tarjoaa keinoja käyttäytymisen kohdennettuun tukeen
Itlan maksuton verkkokurssi tarjoaa konkreettisia keinoja lapsen tai nuoren käyttäytymisen kohdennettuun tukeen silloin, kun kaikille lapsille suunnattu yleinen tuki ei riitä. Kurssi on osa Käyttäytymisellään reagoivien lasten ja nuorten tukeminen varhaiskasvatuksessa ja koulussa -opintokokonaisuutta.
Kasvun tuki
Uutiset
|
04.12.2024
Lasten vapaa-ajan tuki toi perheille helpotusta vaikeissa elämäntilanteissa – Oulun kokeilu sai kiitosta
Oulussa toteutettu Samalta viivalta Oulu -kokeilu on tuottanut lupaavia tuloksia lapsiperheköyhyyden kielteisten vaikutusten torjumisessa.
Harrastukset
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta Oulu
Vieraskynä
|
02.12.2024
Tulevaisuuden oppitunteja Hyvin sanottu –festivaaleilla
”Positiivinen suhtautuminen tulevaisuuteen ei tarkoita sellaista, että kaikki olisi ihanaa, vaan uskoa siihen, että kyllä tästä selvitään. Erityisesti yhdessä.” 
YOUNG-ohjelma