Uutiset>Uutiset
09.10.2023

Kysely nuorten aikuisten kokemuksista lapsuuden köyhyydestä

Oletko kokenut lapsuudessasi köyhyyttä? Minkälaiset asiat auttoivat pärjäämään? Tunnistatko lapsuudessasi koetun köyhyyden vaikuttavan aikuisiällä?

Itlan Samalta viivalta -ohjelman Valoisat-ryhmän nuoret kutsuvat 18–30-vuotiaita nuoria aikuisia vastaamaan kyselytutkimukseen, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, miten perheiden taloudelliset haasteet ovat näyttäytyneet nuorten aikuisten lapsuudessa ja vaikuttavatko kokemukset nykyiseen elämäntilanteeseen. Samalla halutaan löytää niitä asioita ja keinoja, jotka ovat tärkeitä köyhyydessä pärjäämisen kannalta.

Kyselyyn vastaamalla autat ymmärtämään paremmin, kuinka Suomessa voidaan parantaa tukiverkostoja ja edistää lasten ja nuorten hyvinvointia perheiden taloudellisten vaikeuksien keskellä. Kokemustieto voi myös auttaa lapsiperhepalveluiden sekä kolmannen sektorin toiminnan kehittämisessä.

Kyselyn avulla saatua aineistoa hyödynnetään Samalta viivalta -ohjelman tutkimus- ja vaikuttamistyössä. Kyselyn löydöksistä viestitään poliittisille päättäjille päätöksenteon tueksi. Kyselyn tuloksista tiedotetaan Itlan kanavissa keväällä 2024.

Kysely on auki 9.10.–12.11.2023. Vastaaminen on anonyymia ja kestää noin 30 minuuttia. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvomme neljä 30 euron arvoista Finnkinon lahjakorttia. Arvonta on osallistujille täysin vapaaehtoinen, mutta henkilötietojen antaminen on edellytys arvontaan osallistumiselle. Arvonnassa annettuja tietoja ei voida yhdistää vastaajan vastauksiin. Voittajat arvotaan viikon kuluttua osallistumisajan päättymisestä, palkinnot toimitetaan joulukuun 2023 loppuun mennessä. Arvonnan tarkemmat säännöt ovat luettavissa kyselyn tietosuojailmoitus -sivulta.

Itlan Samalta viivalta -ohjelma keskittyy lapsiperheköyhyyden tutkimukseen ja ilmiön ymmärtämiseen. Osana ohjelmaa toimii nuorten kokemusvaikuttajien ryhmä Valoisat, jonka tehtävänä on valaista lapsiperheköyhyyttä ilmiönä sekä ohjata tutkimustoimintaa ja viestintää yhdessä Itlan kanssa.

Lisätietoja

Mari Hirvonen

Erityisasiantuntija

Senior Specialist

044 363 7276

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Nuori mies istumassa kalliolla kesäisessä ympäristössä.
Blogi
|
10.09.2024
Nuoret tarvitsevat keinoja ja aikuisten apua yksinäisyyden vähentämiseksi
Nuorena koettu yksinäisyys on monella tavalla haitallista. Nuoret eivät tiedä, mistä apua saisi, ja kynnys aikuisten puoleen kääntymiseen on korkea. Nuoret kuitenkin haluavat aikuisten apua yksinäisyyden torjuntaan ja toivovat, että huomiota kiinnitettäisiin myös turvallisten yhteisöjen luomiseen.
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki