Uutiset>Uutiset
04.04.2023

Lapsuuden rakentajat johtamiskoulutusta tulevaisuuden johtajille

Itla haluaa omalta osaltaan turvata lasten, nuorten ja perheiden tarpeista lähtevää laadukasta päätöksentekoa ja sektorit ylittävää palvelujen johtamista myös tulevaisuuden Suomessa. Haemme osallistujia neljänteen Lapsuuden rakentajat johtamiskoulutukseen, jossa keskitytään tulevaisuuden johtamispotentiaalin kasvattamiseen.

Lapsimyönteinen yhteiskunta ja ihmislähtöiset palvelut tehdään sektorirajoja ylittämällä, ketterästi organisoitumalla, luottamusta rakentamalla ja taitavaan johtamiseen panostamalla. Johtaminen on katalyyttitoiminto, jolla vaikutetaan siihen mitä tehdään, miten toimitaan ja miten onnistutaan.

Tulevaisuuden johtamispotentiaalit

Kurssi on pitkäkestoinen johtamiskoulutus, joka antaa teoreettisia, käytännöllisiä ja menetelmällisiä valmiuksia edistää hyvinvointijohtamista, jossa toimintaa rakennetaan lasten, nuorten ja perheiden tarpeista käsin. Johtamiskoulutukseen valitaan 25 (~35–40-vuotiasta) osallistujaa, joilla on jo jonkinlaista johtamiskokemusta takana (esim. projektijohtaminen, yksikön esimiehenä toimiminen), mutta ennen kaikkea halua ja kykyä kehittyä johtamisen saralla.

Johtamispotentiaalilla tässä yhteydessä tarkoitetaan

  • kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja asioiden välisiä yhteyksiä yli ammatillisten, organisatoristen ja sektorirajojen
  • kykyä ylläpitää tavoitteellista toimintaa sekä inspiroida ja innostaa muita
  • kiinnostusta ihmisten johtamiseen
  • kärsivällisyyttä, taitoa kuunnella sekä linkittää ihmisiä ja asioita
  • halua sitoutua lapsilähtöisiin arvoihin ja vaikuttaa positiivisella tavalla toiminnan uudistamiseen eri sektorien yhteistyönä.

Toteutus

Koulutus lomittuu arjen työhön. Se koostuu seitsemästä internaattimoduulista, ennakko- ja välitehtävistä sekä kurssilaisten muodostamien venekuntien itselleen asettamista kokeilu- ja kehittämistehtävistä. Koulutuksen kokonaiskesto on noin 14 kuukautta. Yksi moduuleista toteutetaan ulkomaanekskursiona, muut moduulit internaatteina Helsingin lähistöllä. Kurssi alkaa marraskuussa 2023.

Itla tarjoaa koulutuksen osallistujille eli se on maksuton. Osallistujille aiheutuu kuluja ainoastaan matkoista koulutuspaikalle ja takaisin. Vastalahjana Itla odottaa täyttä osallistumista koulutuksen kaikkiin vaiheisiin sekä lasten ja perheiden hyvinvointia edistävien ajatusten käytäntöön viemistä osallistujien omissa toimintaympäristöissä.

Osallistujien valinta

Kurssin kokoonpano kootaan toukokuun vaihteessa 2023. Koulutuksen ryhmäkoko on 25 henkilöä. Koulutusryhmään pyritään saamaan tulevaisuuden johtajia julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta.

Moduulien ajankohdat:

  • 15.-17.11.2023
  • 8.-9.02.2024
  • 18.-19.04.2024
  • 6.-7.06.2024
  • 2.-4.10-2024 Ulkomaanekskursio
  • 7.-8.11.2024
  • 16.-17.01.2025

Lisätietoja

Marika Tammeaid

Kehitysjohtaja

Director of Development

Johtamiskoulutus

marika.tammeaid@itla.fi

050 340 9798

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Pöydällä on Kasvun tuki -aikakauslehtiä.
Blogi
|
05.02.2025
Kaikki on vaikuttavaa – vai onko?
Kärjistäen voisi sanoa, että kaikki, mitä sosiaali- ja terveydenhuollon, sivistystoimen ja kolmannen sektorin ammattilaiset tarjoavat ja tutkijat tutkivat, on vaikuttavaa – ainakin jos on uskominen useimpien vaikuttavuusraporttien johtopäätöksiä. Voiko kaikki olla vaikuttavaa vai onko kyseessä jotain muuta? Mitä vaikuttavuus on ja miten sitä voidaan tutkia?
Kasvun tuki
Vaikuttavuus
Nuoria istumassa lattialla.
Uutiset
|
04.02.2025
Nuorten yksinäisyys on monitahoinen haaste – Tutkimus paljastaa kahdeksan yksinäisyyden muotoa
Tuore tutkimus perustuu suomalaisten nuorten anonyymeihin keskusteluihin verkossa. Tulokset haastavat palveluntuottajat ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset ottamaan käyttöön kohdennettuja ja aidosti nuorten omista tarpeista lähteviä keinoja yksinäisyyden lievittämiseen.
YOUNG-ohjelma
Päiväkoti-ikäinen lapsi tekee tehtävää pöydän ääressä.
Uutiset
|
28.01.2025
Uusi opas edistää psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuuden arviointia    
Lasten ja nuorten mielenterveyttä tulee tukea parhaaseen mahdolliseen näyttöön pohjautuvilla psykososiaalisilla menetelmillä. Itla on julkaissut oppaan, jonka tavoitteena on tehdä lasten, nuorten ja perheiden menetelmien vaikuttavuuden arviointiprosessi läpinäkyväksi ja tukea resurssien kohdentumista mielenterveyttä parhaiten tukeviin interventioihin.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Hymyilevä alakouluikäinen lapsi istumassa lattialla.
Tapahtuma
Miksi menetelmien vaikuttavuuden arviointi on tärkeää?
Itlan maksuttomassa webinaarissa 26.3.2025 kuulet lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten menetelmien vaikuttavuustiedon yhteiskunnallisesta merkityksestä ja vaikuttavuuden arvioinnista. Pääpuhujana on ylilääkäri, nuorisopsykiatrian professori Riittakerttu Kaltiala.
Ke 26.3.2025
Klo 8.30-9.30
Etäyhteydellä (Teams)
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät
Uutiset
|
27.01.2025
Vaalit 2025: Onnellinen lapsuus on investointi tulevaisuuteen   
Kuormittavien tilanteiden kasautuminen lapsuudessa ja nuoruudessa on vahvasti yhteydessä poikien myöhempään rikollisuuteen, tyttöjen psyykkiseen hyvinvointiin ja kaikilla nuorilla koulumenestykseen. Siksi lapsia, nuoria ja perheitä on tuettava kunnissa ja hyvinvointialueilla kokonaisvaltaisesti. Ajoissa saatu, eri sektorien yhteistyössä toteuttama tuki ehkäisee ongelmien eskaloitumista sekä antaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden opiskella ja osallistua myöhemmin työelämään. Hyvinvoivat lapset ja nuoret ovat kunnille kannattava investointi.
Vaalit 2025
Lattialla istuvan nuoren jalat.
Uutiset
|
23.01.2025
Matalan kynnyksen mielenterveysapua nuorille tarjoava Walk in terapia -menetelmä arvioitavana Kasvun tuessa
Kasvun tuki arvioi Walk in terapia -menetelmän, joka on tarkoitettu nuorille matalan kynnyksen mielenterveysavuksi. Walk in terapia -menetelmän arvioiminen on tärkeää, sillä nuorten henkinen pahoinvointi on yleistä ja matalan kynnyksen palveluille on suuri tarve. Arvio julkaistaan systemaattisena katsauksena Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät