Uutiset>Uutiset
16.02.2025

Etsimme parhaita tapoja tehdä yhteistyötä koulun ja kodin välillä – ilmianna oman koulusi hyvä toimintatapa!

Mikä on teidän koulunne salaisuus onnistuneeseen yhteistyöhön vanhempien ja huoltajien kanssa? Etsimme hyväksi havaittuja toimintatapoja mukaan uuteen mielenterveyden tukea koulussa käsittelevään oppaaseen.

Oletko töissä koulussa esimerkiksi opettajana, rehtorina tai koulupsykologina? Koetko, että koulussanne panostetaan erityisellä tavalla kotien kanssa tehtävään yhteistyöhön? Onko koulussanne kehitetty uusia innovatiivisia tapoja yhteydenpitoon huoltajien kanssa?

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla etsii parhaillaan parhaita tapoja tehdä yhteistyötä koulun ja kodin välillä. Innovatiivisimmat ilmiannetut toimintatavat pääsevät mukaan uuteen mielenterveyden tukea koulussa käsittelevään oppaaseen.

Sujuva yhteistyö kotien kanssa on keskeinen osa koululaisten mielenterveyden ja oppimisen tukemista.

Kehitteillä oleva opas tarjoaa mallin koululaisten mielenterveyden tukemiseen moniammatillisesti. Tavoitteena on yhdenmukaistaa varhaisen tuen käytäntöjä sekä jakaa vaikuttaviksi todettuja menetelmiä ja arjen hyviä toimintatapoja.

Mukana opasta kehittämässä ovat Itlan lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö, Opetushallitus, THL, Mieli ry sekä kouluja, hyvinvointialueita ja muita alueellisia toimijoita. Opas julkaistaan syksyllä 2025 kaikkien koulujen käyttöön.

Ilmianna hyväksi havaittu koulun ja kodin välisen yhteistyön tapa la 1.3.2025 mennessä Webropol-kyselyn kautta. Voit myös jakaa viestiä eteenpäin työkavereillesi. Kiitos, että osallistut!

Tutustu myös

Lisätietoja

Piia Karjalainen

Kehittämispäällikkö

Development Manager

Kasvun tuki KI

piia.karjalainen@itla.fi

040 662 4821

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Nuoria koulun käytävällä, yksi istumassa taustalla, kaksi selin etualalla.
Uutiset
|
08.05.2025
Yksinäisyydestä yhteisöihin – Kuntien sivistys- ja nuorisopalveluihin tarvitaan lisää osallisuuden kokemuksia
Lasten ja nuorten yksinäisyyden ja sosiaalisen ulossulkemisen kokemusten vähentämiseen ja ehkäisemiseen tähtäävän Right to Belong -hankkeen uusi tutkimus tarkastelee, millä tavoin yksinäisyyttä tunnistetaan kuntien sivistys- ja nuorisopalveluissa. Tutkimus painottaa osallisuuden kokemuksen merkitystä osana yhteisöihin kiinnittymistä ja yksinäisyyden ratkaisuja.
YOUNG-ohjelma
Alakouluikäinen lapsi hymyilee iloisesti koulun käytävällä.
Blogi
|
05.05.2025
Rannikon mallissa perheiden palveluohjaus auttaa sekä asiakkaita että ammattilaisia
Lapsiperheiden uusi palveluohjaus “Rannikon malli” on saanut runsaasti kiitosta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteessa, jossa sekä perheet että heitä tukevat ammattilaiset saavat tukea pulmiinsa yhdestä paikasta.
Uutiset
|
29.04.2025
Sitra avaa yhteistyössä Itlan kanssa rahoitushaun nuorten arjen hyvinvointia vahvistaville ratkaisuille
Sitran ja Itlan yhteistyössä toteuttamassa rahoitushaussa haetaan nuorten hyvinvointia ja arjen toimijuutta parantavia ratkaisuja. Hakuaika päättyy 30.5.2025 kello 12.
Rahoitus
Lapsi silittää raskaana olevan naisen vatsaa.
Tapahtumat
Nordic Marcé Congress 2025 – Preventing and treating perinatal mental health problems
We invite you to Turku to meet new and familiar faces to get inspired and discuss with Nordic colleagues. The topic of the congress is preventing and treating perinatal mental health problems.
23-24 September 2025
8.30-16.00
Radisson Blu Marina Palace, Turku, Finland
1000 ensimmäistä päivää
Tapahtumat
Miltä näyttää vauvaperheiden tulevaisuus Suomessa? Aamiaistilaisuus asiantuntijoille ja päättäjille
Miten voimme yhdessä tukea vauvaperheiden tulevaisuutta? Mitkä tekijät vahvistavat hyvinvointia ja mitkä luovat haasteita? Tervetuloa 3. kesäkuuta Lasipalatsiin nauttimaan aamiaista ja keskustelemaan vauvaperheiden tulevaisuudesta!
3.6.2025
9.00-11.00
Lasipalatsi, Palmusali, Mannerheimintie 22–24, Helsinki
Vanhemmuus
Vauvaperheet
Neljä iloista lasta juoksemassa käytävällä.
Uutiset
|
22.04.2025
Hyvinvointia ja suotuisaa kehitystä tukeva Lapset puheeksi  -keskustelu arvioitavana Kasvun tuessa
Kasvun tuki arvioi Lapset puheeksi -keskustelun, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten suotuisaa kehitystä ja ehkäistä mahdollisia ongelmia. Lapset puheeksi -keskustelun arvioiminen on tärkeää, sillä aiempi arvio on vuodelta 2017 ja menetelmä on laajasti käytössä. Arvio julkaistaan systemaattisena katsauksena Kasvun tuki -aikakauslehdessä ja Kasvun tuen menetelmäpankissa.
Kasvun tuki
Psykososiaaliset menetelmät