Uutiset>Uutiset
10.01.2024

Nimityksiä Itlan valtuuskunnassa ja hallituksessa

Itlan uusi valtuuskunta kokoontui ensimmäisen kerran joulukuussa 2023 ja valitsi puheenjohtajakseen Pia Hiltusen (sd.) ja varapuheenjohtajakseen Hilkka Kempin (kesk.). Valtuuskunta nimitti Itlan hallituksen puheenjohtajaksi Petri Pohjosen ja varapuheenjohtajaksi Maria Kaisa Aulan kaudelle 2024–2027.

Itlalla on kansanedustajista koostuva valtuuskunta, jonka tehtävänä on seurata, tukea ja edistää säätiön toimintaa. Eduskunta valitsee valtuuskunnan jäsenet keskuudestaan. Kevään 2023 vaalien jälkeen Itlan valtuuskunta valittiin eduskunnan täysistunnossa 28. kesäkuuta ja se kokoontui ensimmäisen kerran 13. joulukuuta 2023.

Valtuuskunta valitsi kokouksessa puheenjohtajakseen Pia Hiltusen (sd.) ja varapuheenjohtajakseen Hilkka Kempin (kesk.).

Valtuuskunnassa on yhdeksän jäsentä ja se kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.

Hallituksen puheenjohtajaksi Petri Pohjonen

Valtuuskunta valitsee Itlan hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Valtuuskunta nimitti hallituksen puheenjohtajaksi seuraavalle nelivuotiskaudelle Petri Pohjosen ja varapuheenjohtajaksi Maria Kaisa Aulan.

”Ensimmäisen kokoontumisen jälkeen on mukava todeta, että koko valtuuskunta on hyvin motivoitunut tehtäväänsä. Tuemme Itlan hallitusta lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä ja odotamme hyvää yhteistyötä alkavalla kaudella. Meille on tärkeää löytää mahdollisimman toimivia keinoja ja saada tutkittua tietoa lasten, nuorten ja perheiden tilanteesta yhteiskunnassa, jotta voimme edistää hyvän tulevaisuuden tavoitetta,” kertoo valtuuskunnan puheenjohtaja Pia Hiltunen.

”Valtuuskunnan tehtävänä on seurata, tukea ja edistää Itlan toimintaa. Jotta pystymme edistämään Itlan tavoitteita mahdollisimman hyvin, pyysimme myös hallitukselta toiveita meidän suuntaamme. Uskon, että tulemme käymään hyvää, avointa keskustelua lapsiin ja perheisiin liittyvien tärkeiden teemojen ympärillä ja etsimme keinoja entistäkin vaikuttavampaan toimintaan. Itlan työ on yhteiskuntamme kannalta arvokasta ja on ilo toimia tällä kaudella puheenjohtajana,” Hiltunen jatkaa.

Valtuuskunnan kokoonpano 2023

Jäsenet

Puheenjohtaja Pia Hiltunen sd

Vp Hilkka Kemppi kesk

Noora Fagerström kok

Juha Hänninen kok

Aura Salla kok

Kaisa Garedew ps

Ari Koponen ps

Pia Sillanpää ps

Helena Marttila sd

Varajäsenet

Hanna Holopainen vihr

Henrik Wickström r

Terhi Koulumies kok

Sinuhe Wallinheimo kok

Anne Rintamäki ps

Tarja Filatov sd

Matias Mäkynen sd

Olga Oinas-Panuma kesk

Laura Meriluoto vas

Hallituksen kokoonpano 2024

Jäsenet

Puheenjohtaja Petri Pohjonen

Vp Maria Kaisa Aula

Mirjam Kalland

Juho Romakkaniemi

Tuomas Kurttila

Sanna Vesikansa

Riitta Särkelä  

Varajäsenet

Arto Willman

Minna Kelhä Liisa

Keltikangas-Järvinen

Tuija Åstedt

Olli Joensuu

Eila Kauppinen

Mikko Mäkelä  


Lisätietoja

Katri Vataja

Toimitusjohtaja

CEO

040 702 0899

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Blogi
|
26.06.2024
Asiantuntijoiden erilaisuus tuo vahvuutta työyhteisöön
”Ai sori, oletin…” Näin alkaa moni vastaus, kun on tehty yleistyksiä toisesta ensivaikutelman perusteella esimerkiksi työpaikalla. Välillä olettamukset osuvat toki oikeaankin. Usein ulkokuoren taakse kuitenkin kätkeytyy, tai kätketään, paljon.
Tapahtuma
|
05.09.2024
 Rekisteritutkijoiden aamukahviwebinaari 
YOUNG-ohjelma aloittaa rekisteritutkijoille suunnatut aamukahviwebinaarit. Teemana on rekisteriaineistojen yhdistäminen etäkäyttöympäristössä.
4.10.2024
8.30-9.30
Teams
YOUNG-ohjelma
Tapahtuma
|
19.08.2024
Köyhyyden kierre: Ylisukupolvinen köyhyys Suomessa ja Euroopassa
Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. 22. lokakuuta tarkastelemme sekä Euroopan että Suomen tasolla niitä mekanismeja, jotka tutkimuksen mukaan selittävät ylisukupolvista köyhyyttä. Tule Kulttuurikasarmille löytämään ratkaisuja yhdessä!
22.10.2024
12.00-15.30
Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki tai etänä
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Tapahtuma
|
07.08.2024
Miten psykososiaalisia menetelmiä voidaan muokata? Adaptointi tutuksi
Lasten ja nuorten psykososiaaliset menetelmät on tuotu Suomeen pääsääntöisesti ulkomailta. Suunnitelmallinen muokkaus on yleensä tarpeen, jotta menetelmät soveltuvat eri kohderyhmille tai uuteen toimintaympäristöön. Tervetuloa oppimaan uutta menetelmien adaptoinnista eli suunnitelmallisesta muokkaamisesta! 
Ma 28.10.
Klo 12:00-15:00
Siltasaarenkatu 8–10, Helsinki tai etänä (Teams)
Kasvun tuki
Pitkähiuksiset koululaiset kävelevät rinnakkain selin käytävällä.
Uutiset
|
07.08.2024
Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti kaivataan räätälöityä tukea   
Sairauden tyypistä tai muusta elämäntilanteesta riippumatta kaikki perheet kaipaavat mm. tietoa, keskustelua, vertaistukea ja tilaa tunteiden käsittelylle, mutta tuen painotukset tulee räätälöidä kunkin perheen erityisten tarpeiden mukaan. Tämä ilmenee vakavasti sairastuneen psykososiaalista tukea koskevasta katsauksestamme.
Kasvun tuki
Yhteisövaikuttavuus
Blogi
|
Pihla Markkanen
|
06.08.2024
Nuorten ahdistuneisuusoireilu vaatii myös kouluyhteisöltä aktiivista panosta
Nuorten ahdistuneisuusoireilu on merkittävä haaste oppimiselle, koulunkäynnille ja hyvinvoinnille. Kouluyhteisöllä on laajasti tunnistettu, tärkeä rooli nuorten mielenterveyden tukemisessa, mistä myös ahdistunut nuori voi hyötyä.
Kasvun tuki
Opiskelija ja opettaja tekevät yhdessä tehtäviä.
Blogi
|
Päivi Uro
|
06.08.2024
Mikä avuksi, kun koulun arki on yhtä hälinää ja hässäkkää?
Ymmärrys ja keinot tukea käyttäytymisellään reagoivia oppilaita voivat edistää koko ryhmän hyvinvointia ja vähentää haastavia tilanteita koulupäivän aikana.
Kasvun tuki