Uutiset>Uutiset
20.06.2022

Lapsiperheköyhyyden kokonaiskuva uudelta Lapsiperheköyhyys datana -sivustolta     

Lapsiperheköyhyyden ratkaisu edellyttää vankkaa tietopohjaa lapsiperheköyhyyden laajuudesta, syistä ja seurauksista. Siksi Itla on koonnut lapsiperheköyhyyteen liittyvän tiedon Lapsiperheköyhyys datana -sivustolle.

Sivusto sisältää interaktiivisia kuvioita muun muassa lapsiperheköyhyyden kehityksestä sekä näiden kuvioiden tulkintaa. Sivulta saa nopean kokonaiskuvan lapsiperheköyhyydestä ilmiönä ja sen seurauksista.

Sivusto on osa Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelmaa. Ohjelman ensimmäisessä vaiheessa on selvitetty lapsiperheköyhyyden laajuutta Suomessa. Sivuston ovat koonneet Itlan tutkijat, ja sitä ovat kommentoineet muut lapsiperheköyhyyden tutkijat.

Lapsiperheköyhyys datana -sivusto antaa nopean kokonaiskuvan lapsiperheköyhyydestä Suomessa

Sivusto on tarkoitettu toimittajille, päättäjille ja kaikille, jotka haluavat lisätietoa lapsiperheköyhyydestä. Lapsiperheköyhyyteen liittyvän tiedon kokoaminen yhdelle sivustolle koettiin tarpeelliseksi, koska tällä hetkellä ilmiöön liittyvät tilastot ja näiden tilastojen tulkinta on hajanaista. Sivun tarkoitus on antaa nopea kokonaiskuva lapsiperheköyhyydestä ja sen seurauksista.

Sivu on päivittyvä ja lisäämme sinne uusia tutkimuksia ja tilastoja palautteen pohjalta. Lisäämme sivulle Samalta viivalta -ohjelmassa syntyviä tutkimustuloksia sekä ratkaisuehdotuksia. Sivu on julkaistu suomeksi, mutta tarpeen mukaan selvitämme mahdollisuutta kääntää se selkosuomeksi ja ruotsiksi.

Itla käynnisti syksyllä 2021 Samalta viivalta – Ratkaisuja lapsiperheköyhyyteen -ohjelman. Ohjelmassa jalostetaan tutkimustietoa päätöksenteon tueksi, käynnistetään kokeiluja, vahvistetaan aihepiirin parissa työskentelevien yhteistyötä sekä nostetaan nuorten oma ääni ja näkemykset keskiöön. Ohjelmaan sisältyy tutkimustyön lisäksi muun muassa nuorten ryhmä Valoisat, jolla on oman kiinnostuksensa mukaan mahdollisuus osallistua kokemusvaikuttajina ja kanssatutkijoina ohjaamaan tutkimusohjelman suuntaa ja viestintää. 


Lisätietoja

Tiina Ristikari

Tutkimusprofessori

Kehitysjohtaja

Research Professor

Director of Development

050 917 7396

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Pitkähiuksinen lapsi painaa päätään pöytää vasten kynä kädessä.
Uutiset
|
17.04.2024
Neurokehityksellisen häiriön diagnoosin saaneiden lasten tilanteet eskaloituvat pahimmillaan kuin lumipallot
Neurokehityksellisen häiriön diagnoosin saaneista lapsista lähes viidennes sijoitetaan kodin ulkopuolelle. Eri taustatekijöistä pitkittynyt toimeentulotuen saanti on vahvimmin yhteydessä sijoituspäätöksiin.
Yhteisövaikuttavuus
Tapahtuma
|
17.04.2024
Miten lasten ja nuorten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?
Valoisat-ryhmän nuoret kokemusvaikuttajat ovat yhdessä Itlan tutkijoiden kanssa tutkineet nuorten aikuisten kokemuksia lapsuuden köyhyydestä ja köyhyydessä pärjäämisestä. Toukokuussa on aika perehtyä tutkimuksen tuloksiin ja keskustella yhdessä siitä, miltä köyhyys tuntuu ja miten köyhyydessä pärjäämistä voidaan tukea?
21.05.2024
10.00-11.30
Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki
Lapsiperheköyhyys
Samalta viivalta
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö