Uutiset>Uutiset
18.01.2022

Marjo Kurki Suomen Akatemian Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena -ohjelman johtajaksi

Itlan erikoistutkija, TtT Marjo Kurki on valittu ohjelmajohtajaksi Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) Pandemiat yhteiskunnallisena haasteena (PANDEMICS) -ohjelmaan.

Ohjelmajohtajakausi on vuosille 2022–2024 ja rahoitus myönnetään ohjelmajohtajan taustaorganisaatiolle, Itlalle.

PANDEMICS-ohjelma edistää pandemioiden aiheuttamien kriisien ennakointia ja taltuttamista, kriisin jälkeistä palautumista, yhteiskunnan toiminnan turvaamista, toimenpiteitä koskevaa päätöksentekoa sekä tutkimukseen perustuvia kokonaisvaltaisia ratkaisuja.

Ohjelmajohtaja rakentaa ohjelmakokonaisuutta yhteistyössä PANDEMICS-ohjelmaan kuuluvien tutkimushankkeiden kanssa.  Lisäksi ohjelmajohtaja edistää yhteistyötä sekä strategisen tutkimuksen ohjelmien välillä että kansallisen päätöksenteon kanssa. Ohjelmajohtajan vahva kokemus sidosryhmäyhteistyöstä sekä jo olemassa olevat vaikuttamisen verkostot ovat tärkeitä tehtävän onnistuneessa hoidossa. Tähän sekä Kurjen että Itlan laajat kansalliset sidosryhmät sekä viestintä- ja vaikuttamisosaaminen tarjoavat erinomaisen tuen.


”Ohjelman ajankohtaisuus motivoi erittäin paljon. Pandemioilla on myös laaja vaikutus lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin. Itlalla on erityinen rooli kansallisessa tutkimusperustaisessa tiedon tuottamisessa ja välittämisessä, joten olen vakuuttunut, että Itla voi tarjota ohjelman kannalta tärkeäitä vaikuttamisen verkostoja ja viestintäosaamista”, kertoo Marjo Kurki.


Ohjelmassa luodaan monitieteistä asiantuntijuutta pandemioiden aiheuttamien yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseksi ja edistetään hyvinvointivaltion perustehtäviä, toimintavarmuutta ja kansalaisten turvallisuutta.


“Olemme iloisia siitä, että säätiö tunnustetaan merkittäväksi tutkimustoimijaksi tällä ohjelmajohtajanimityksellä. Säätiön yksi keskeinen arvo on toimia sillanrakentajana kansallisten ja kansainvälisten tutkimusryhmien välillä ja ohjelmajohtajan tehtävä tukee näin ollen hienosti säätiön tavoitteita”, toteaa säätiön toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen.


Lisätietoja

Marjo Kurki

Ohjelmajohtaja

Programme director

PANDEMICS- ja YOUNG -ohjelmat

Kasvun tuki

044 271 0797

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Nainen ja mies nauravat tietokoneiden ääressä.
Blogi
|
12.06.2024
Pirkanmaan perhekeskuksessa uskotaan yhteisölliseen tekemiseen
Yhteisövaikuttavuuden periaatteiden mukaisesti Pirkanmaan perhekeskusverkostossa keskitytään sisällön kehittämiseen, yhteisiin rakenteisiin, kaikkien toimijoiden mukaan ottamiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Kehittämispäällikkö Marja Olli ja suunnittelija Katariina Hämäläinen kuvaavat yhteisövaikuttavuusverkostoa lottovoiton kaltaiseksi korkeakouluksi, johon tulee itse aktiivisesti liittyä.
Alueellinen oppimisverkosto
Yhteisövaikuttavuus
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Uutiset
|
07.06.2024
Lasten ja nuorten terapiatakuu: Itla ehdottaa asiantuntijaryhmän perustamista psykososiaalisten menetelmien kansallista valintaa varten  
Itla on jättänyt lausunnon lasten ja nuorten terapiatakuuta koskevaan hallituksen esityksen luonnokseen. Toteamme lausunnossa, että terapiatakuun toteuttamisen koordinointi sekä psykososiaalisten menetelmien valinta tulee toteuttaa huolella ja menetelmiä olla saatavilla kaikille lapsille ja nuorille yhdenvertaisesti. Ehdotamme perustettavaksi kansallista asiantuntijaryhmää, joka tukisi hyvinvointi- ja yhteistyöalueiden menetelmien suunnitelmallista valintaa ja käyttöönottoa.
Kasvun tuki
Nainen tekee töitä tietokoneella.
Tapahtuma
|
31.05.2024
Implementaatiotutkimus ja käytännön implementointi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa: Kohti kestäviä ratkaisuja
Miten sote-palveluiden vaikuttavuutta voi vahvistaa implementointiin liittyvän tutkimustiedon avulla? Tervetuloa kuulemaan uusista tutkimustuloksista sekä niiden hyödyntämisestä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa!
Ke 30.10.2024
9:00-15:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki (Itla) ja verkossa
Kasvun tuki
Uutiset
|
30.05.2024
Tutkimus: Sosiaaliturva ei tasaa lapsiperheiden köyhyyseroja Suomessa
Kansainvälisessä lapsiperheköyhyystutkimuksessa selvisi, että Suomessa sosiaaliturvaetuudet vähentävät enemmän kolmilapsisten perheiden kuin yksilapsisten perheiden köyhyyttä. Köyhyys on tästä huolimatta yleisempää monilapsisissa perheissä.
Lapsiperheköyhyys
Pieni tummatukkainen lapsi tutkii luontoa aurinkoisessa metsässä.
Vieraskynä
|
28.05.2024
Nyt on toiminnan aika – Radanvarsifoorumi vauhdittaa yhteistyötä lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen
Pandemian jälkeisessä Suomessa lasten ja nuorten elämää haastaa eri tavoin ilmenevä pahoinvointi. Etelä-Suomen aluehallintoviraston perustama Radanvarsifoorumi pyrkii tukemaan yhteistyötä ja ratkomaan ongelmia yhdessä eri toimijoiden kanssa.
Tapahtuma
|
27.05.2024
Kenen ääni kuuluu kriiseissä?- Hyvin sanottu -keskustelufestivaali
On tärkeää pohtia, millä toimilla pandemian pitkäaikaisvaikutuksiin voitaisiin puuttua.
28.9.2024
10.45–12.15
Sibeliustalo, Lahti
PANDEMICS-ohjelma