Uutiset>Uutiset
06.09.2021

Nimitysuutisia – Aapo Hiilamo erikoistutkijaksi, Karla Stenberg projektikoordinaattoriksi

Aapo Hiilamo tulee Itlaan erikoistutkijaksi lapsiperheköyhyysohjelmaan ja Karla Stenberg jatkaa projektikoordinaattorina alueellisessa oppimisverkostossa.

Aapo Hiilamo erikoistutkijaksi

VTM, MSc Aapo Hiilamo aloittaa Itlassa 1.10.2021 erikoistutkijana kolmivuotisessa lapsiperheiden köyhyyden tutkimus- ja kehittämisohjelmassa. Ohjelma on yksi Itlan tulevien vuosien lippulaivoista. Tällä hetkellä hän viimeistelee väitöskirjaansa London School of Economics -yliopiston sosiaalipolitikan laitoksella. Aikaisemmin hän on työskennellyt tutkijana Työterveyslaitoksella ja Helsingin yliopistolla.

Karla Stenberg jatkaa projektikoordinaattorina

TtK Karla Stenberg jatkaa projektikoordinaattorina 31.12.2022 saakka Lapsuuden rakentajat alueellisessa oppimisverkostossa. Toimenkuvaan kuuluu lasten ja nuorten osallisuuden kokemuksia kartoittavan SenseMaker®-pilottitutkimuksen koordinointi ja tutkimus. Tutkimus toteutetaan yhdellä alueellisen oppimisverkoston innovaatioalueista, Oulun kaupungissa Kaakkurin koulussa.

Tällä hetkellä Karla viimeistelee terveystieteiden maisteritutkintoaan Turun yliopiston hoitotieteen laitoksella. Aiemmin hän on työskennellyt lapsiperheiden erityispalveluissa ja mielenterveyspalveluissa Espoon kaupungilla sekä koordinaattorina Väestöliiton väestöntutkimuslaitoksella.


Olemme säätiössä todella iloisia rekrytoinneistamme. Aapo tuo meille erikoistutkijana täydentävää osaamista huono-osaisuuden ja syrjäytymisen teemoihin. Nyt alkavassa lapsiperheköyhyysohjelmassa köyhyysilmiötä lähestytään monitieteisesti ja erilaisia tutkimusmetodologioita soveltamalla. Aapolla on tähän hyvät tutkijavalmiudet,” kertoo kehitysjohtaja Tiina Ristikari.”Karla tuo etenkin SenseMaker®- ja verkostotyön osaamisellaan lisäarvoa alueellisen oppimisverkoston työhön. Lasten ja nuorten osallisuuden kokemusten kartoittamisessa uusi lähestymistapa näyttää lupaavalta ja on todella hienoa, että Karla jatkaa tässä kehittämistyössä,” jatkaa Ristikari.


Lisätietoja

Tiina Ristikari

Tutkimusprofessori

Kehitysjohtaja

Research Professor

Director of Development

050 917 7396

Uutiset

Selaa tuoreimpia artikkeleita tai katso kaikki artikkelit
Katso kaikki artikkelit
Uutiset
|
08.04.2024
Oma Häme ja Itla käynnistivät menetelmien arviointipilotin
Lasten ja nuorten mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyä, hoitoa ja seurantaa parannetaan Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Hämeen ja Itlan puoli vuotta kestävässä pilottiprojektissa.
Kasvun tuki
Poika istuu ja katselee älypuhelintaan
Uutiset
|
04.04.2024
Mitä ajattelet Lapsuuden rakentajat podcastista? Vastaa kyselyyn
Mistä aiheista haluaisit kuulla Lapsuuden rakentajat podcastissa? Kaipaatko räväkkää keskustelua ja sähäkkää kommentointia vai analyyttista, punnittua pohdintaa? Auta meitä kehittämään podcastiamme vastaamalla kyselyyn!
Kaksi nuorta hymyilevät kameralle kesäpäivänä.
Tapahtuma
|
25.03.2024
Kuvittele, jos onnistuisimme paremmin nuorten mielenterveyden tukemisessa
Kuvittele jos jokainen lapsi ja nuori saisi tulevaisuudessa tutkitusti vaikuttavaa apua mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon. Mitä pitäisi tapahtua, jotta tästä tulisi totta Suomessa?
Ma 22.4.2024
12:00-16:30
Siltasaarenkatu 10, Helsinki
Kasvun tuki
Blogi
|
13.03.2024
Päätöksenteon ristiriidat johtuvat usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista ratkaisukeinoista
Muutokset kuntien palveluverkossa ovat usein vaikeita ja pitkiä prosesseja. Päätöksenteon hankaluus johtuu usein viranhaltijoiden ja päättäjien erilaisista rationaliteeteista eli päämäärään pyrkimisen optimaalisista keinoista. Näiden välille tarvittaisiin keskustelun ja yhteisen tilannekuvan mahdollistavia päätöksenteon areenoja.
Muuttuva väestö
Uutiset
|
13.03.2024
Lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien käyttöönottoa on tuettava kansallisesti
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelureformi etenee keväällä 2024. Yksi uudistuksen tavoitteista on lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalisten palveluiden vaikuttavuuden lisääminen. Sosiaali- ja terveysministeriö, Itla sekä hyvinvointi- ja yhteistyöalueet kokoontuivat 16.2. keskustelemaan lasten ja nuorten psykososiaalisten menetelmien valinnan uusista kansallisista linjauksista.
Kasvun tuki
Blogi
|
22.02.2024
Lapsuuden rakentajat opintomatkalla:  Rohkea, ihmislähtöinen ja päämäärätietoinen Skotlanti 
Lapsuuden rakentajat -johtamiskoulutuksen kurssi 3 suuntasi keskellä talvea Skotlantiin hakemaan intoa ja inspiraatiota lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja palveluiden kehittämiseen.
Johtamiskoulutus