Aapo Hiilamo tulee Itlaan erikoistutkijaksi lapsiperheköyhyysohjelmaan ja Karla Stenberg jatkaa projektikoordinaattorina alueellisessa oppimisverkostossa

Aapo Hiilamo erikoistutkijaksi

VTM, MSc Aapo Hiilamo aloittaa Itlassa 1.10.2021 erikoistutkijana kolmivuotisessa lapsiperheiden köyhyyden tutkimus- ja kehittämisohjelmassa. Ohjelma on yksi Itlan tulevien vuosien lippulaivoista. Tällä hetkellä hän viimeistelee väitöskirjaansa London School of Economics -yliopiston sosiaalipolitikan laitoksella. Aikaisemmin hän on työskennellyt tutkijana Työterveyslaitoksella ja Helsingin yliopistolla.

Karla Stenberg jatkaa projektikoordinaattorina

TtK Karla Stenberg jatkaa projektikoordinaattorina 31.12.2022 saakka Lapsuuden rakentajat alueellisessa oppimisverkostossa. Toimenkuvaan kuuluu lasten ja nuorten osallisuuden kokemuksia kartoittavan SenseMaker®-pilottitutkimuksen koordinointi ja tutkimus. Tutkimus toteutetaan yhdellä alueellisen oppimisverkoston innovaatioalueista, Oulun kaupungissa Kaakkurin koulussa.

Tällä hetkellä Karla viimeistelee terveystieteiden maisteritutkintoaan Turun yliopiston hoitotieteen laitoksella. Aiemmin hän on työskennellyt lapsiperheiden erityispalveluissa ja mielenterveyspalveluissa Espoon kaupungilla sekä koordinaattorina Väestöliiton väestöntutkimuslaitoksella.

”Olemme säätiössä todella iloisia rekrytoinneistamme. Aapo tuo meille erikoistutkijana täydentävää osaamista huono-osaisuuden ja syrjäytymisen teemoihin. Nyt alkavassa lapsiperheköyhyysohjelmassa köyhyysilmiötä lähestytään monitieteisesti ja erilaisia tutkimusmetodologioita soveltamalla. Aapolla on tähän hyvät tutkijavalmiudet,” kertoo kehitysjohtaja Tiina Ristikari.

Karla tuo etenkin SenseMaker®- ja verkostotyön osaamisellaan lisäarvoa alueellisen oppimisverkoston työhön. Lasten ja nuorten osallisuuden kokemusten kartoittamisessa uusi lähestymistapa näyttää lupaavalta ja on todella hienoa, että Karla jatkaa tässä kehittämistyössä,” jatkaa Ristikari.

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Tiina Ristikari
tiina.ristikari@itla.fi, 050 917 7396